Originálny švédsky hotel

Severské krajiny sa už dávno preslávili originálnym dizajnom, netradičnou architektúrou a zaujímavými kúskami nábytku. Nové nápady zo Škandinávie k nám mieria skrz obchodné domy, ale nič sa nevyrovná zážitku z nevšedného pobytu. Tým sa stane dovolenka v hoteli Arctic Bath neďaleko švédskeho mesta Luleå.

Hotel Arctic Bath nenápadne pripomína Slovákom dobre známe Hniezdo bocianov. Kruhová stavba sa pýši fasádou zo starostlivo nazbieraných kmeňov stromov. Drevo doplňujú sklenené okná a minimalistický interiér odkazuje k dielu škandinávskych návrhárov a ich kruhových stolíkov, pohodlných kresiel a dizajnových lámp. A čo viac. Arctic Bath nestojí na pevnej zemi, ale pláva na hladine rieky Lule a s brehom ho spája vstupné mólo. Hotel má iba 12 izieb roztrúsených pozdĺž brehov rieky. V centrálnej budove s kruhovým átriom nájdete sauny a chodníčky vedúce do mrazivej vody Lule, ktorú v zime pokrývajú ľadovej kryhy.

Dielo architektov Bertila Harströma a Johana Kauppa rešpektuje ráz okolitej krajiny. Ponúka návštevníkom prvotriedny výhľad a pri troche šťastia pohľad na polárnu žiaru priamo cez presklenú stenu izby pokrytú zimným mrázikom. O gastronómiu sa starajú šéfkuchári, ktorí každý deň pripravujú jedinečné päť-chodové menu. Suroviny hľadajú na neďalekých farmách a v blízkych údoliach, ryby dokonca vo vodách obklopujúcich hotel. Jedlo nie je nasýtené pesticídmi a zakladá si na čistote zdrojov.

A čo robiť vo voľných chvíľach? Región ponúka nespočetné množstvo možností. Budete si užívať relaxáciu v hotelovej saune, vychutnáte si kávu v dizajnovej kaviarni a ponoríte sa do príbehov literárnych hrdinov v pokoji svojej izby. V rámci jednodňových výletov sa prejdete so psím záprahom, vyrazíte za poznaním prírodnej rezervácie Storforsen, môžete bežkovať, rybárčiť alebo zachytíte pokoj švédskej prírody na fotografii. Arctic Bath je pravým miestom pre oddych a relaxáciu.

Publikované: 02.08.2019

Novinky súťaže akcie