Okinawa Churaumi Aquarium

Ako objavovať krásy podmorského sveta bez potápačského výcviku alebo vlastnej ponorky? Okinawa Churaumi Aquarium vám dá na túto otázku odpoveď. Japonské najlepšie morské akvárium vyrástlo v Ocean Expo Parku na ostrove Okinawa. V roku 2002 bolo zrekonštrulované a znovu otvorené vo svojej plnej kráse. Na štyroch podlažiach nájdete menšie či väčšie nádrže v celkovom objeme 10 000 m3. Slaná a sladká voda sa neustále prečerpáva, aby akvária zostali krištáľovo čisté. Hlavnou atrakciou sa stala 35 metrov dlhá, 27 metrov široká a 10 metrov hlboká nádrž Kuroshio Sea. Do roku 2005 nemala na svete obdoby. Dnes ju prekonalo Georgia Aquarium. Vďaka veľkosti nádrže sa návštevník môže pokochať pohľadom na rejnoky, žraloky biele a koralové ryby. Dvakrát denne sa stanete svedkami kŕmenia rýb a vo výnimočných prípadoch sa v nádrži objaví potápač. Pod Kuroshio Sea vedie tunel, odkiaľ sa môžete pozrieť na najväčšie žraloky sveta aj zospodu. Miestny obri merajú takmer 9 metrov na dĺžku a ošetrovatelia v Churaumi akváriu držia svetový rekord v chove rejnokov v zajatí.

Hneď pri vstupe sa nachádza interaktívne akvárium. Návštevníci si môžu siahnuť na morské hviezdice a menšie živočíchy. Tienistá chodba je zasvätená životu hlbinných svetielkujúcich rýb, s ktorými sa málokedy stretnete. K akváriu patria aj vonkajšie bazény s delfínmi, morskými korytnačkami a mantami, kde sa neplatí vstupné. Raz denne pri bazéne prebieha výcvik delfínov atraktívny najmä pre deti a záujemcovia si s delfínmi môžu aj zaplávať.

Do akvária vás zvezie autobus Yanbaru Express z letiska a mesta Naha. Cesta trvá asi 2 hodiny a jednosmerný lístok stojí 2000 jenov. Yanbaru Express odchádza do akvária šesťkrát denne zo zastávok Prefectural Office, Tomari Port a Furujima Station. Akvárium je otvorené každý deň od 8:30 do 20:00 hod., od októbra do februára len do 18:30 hod. Za vstupenku zaplatíte 1850 jenov. Ak prídete až po 16:00 hodine, využite zvýhodnené vstupné 1290 jenov.

Publikované: 10.02.2017

Novinky súťaže akcie