Fínsko - Dedina Santa Clausa v Rovaniemi

Deti na celom svete veria na rozprávkové príbehy a v predstavách každého malého človiečika sa objavuje postavička, ktorá odmeňuje poslušné deti za ich skutky. V českých krajinách nosí darčeky Ježiško, ďalej na východ býva dedo Mráz a za oceánom nadeľuje Santa Claus. Televízne rozprávky deťom rozprávajú, že Santa Claus žije na severnom póle, vozí sa na saniach ťahanými sobmi a nosí červenú čapicu a dlhú bradu. Ale je možné sa so Santom stretnúť tvárou v tvár?

Podľa informácií turistických kancelárií žije Santa Claus v dedinke neďaleko fínskeho Rovaniemi. V Santa Claus Village môžete stráviť dovolenku plnú radovánok za polárnym kruhom a stretávať Santu každý deň v uliciach. V ponuke ubytovania figurujú drevené chaty s vlastnou saunou, kuchynským kútom, kúpeľňou a televíziou, ale je možné bývať aj v iglu u snežného muža. Vo voľnom programe môžete navštíviť zábavný park s rôznymi atrakciami. Na snežnom skútri sa prejdete medzi stádom Santových sobov alebo dorazíte na prehliadku na husky farmu. Dokonalo splyniete s okolitou prírodou pri rybárčení, na prechádzke v okolitých lesoch alebo pri bežkovaní. V zábavnom Santa Parku sa stretnete s ďalšími rozprávkovými postavičkami, ako sú elfovia a víly alebo ľadová kráľovná. V miestnej reštaurácii ochutnáte tradičné laponské špeciality a zo širokej ponuky suvenírov v obchodoch si vyberiete pamiatku na rozprávkovú dovolenku. Dedinu pretína severný polárny kruh, obľúbené miesto na fotografovanie. Priamo uprostred dediny stojí kancelária samotného Santa Clausa, kde si Santa vypočuje vaše priania a povie vám o svojich cestách. Ak sa chcete podeliť o svoje zážitky s rodinou či priateľmi, pošlite im pohľadnicu z pošty na severnom póle, ktorá ponesie špeciálnu známku s podobizňou Santa Clausa.

Santa Claus Village má otvorené každý deň, v lete aj v zime. Pri troche šťastia uvidíte aj polárnu žiaru. Dedinu možno navštíviť na jeden deň, alebo v nej stráviť celú dovolenku.

Publikované: 06.01.2015

Novinky súťaže akcie