Francúzsko - Zábavný park Marineland v Antibes

Zabaviť deti na letnej dovolenke je niekedy náročná úloha. Deti neposedia ani chvíľu, sršia elánom až do nočných hodín a leňošenie na pláži ich nezaujíma. Len máloktoré letoviská v Európe pripravili program pre deti nabitý najrôznejšími aktivitami, ktoré si užijú aj dospelí. Na Francúzskej riviére možno medzi ne zaradiť mesto Antibes.

Pár metrov od mora a neďaleko od historického centra Antibes sa nachádza zábavný park Marineland. Bol založený v roku 1970 grófom Rolandom de la Poype ako malé oceanárium s niekoľkými bazénmi a morskými obyvateľmi. Roland de la Poype bol odmalička fascinovaný podmorským životom a rozhodol sa odovzdávať svoje nadšenie širokej verejnosti. Expozície Marinelandu rýchlo prilákali zástupy zvedavcov a park sa preslávil po celej Európe. Dnes patrí k najväčším akváriám na svete a ročne privíta viac ako 1 200 000 návštevníkov. Udivuje premyslenými nočnými show s delfínmi a kosatkami, šokuje 30 metrov dlhým žraločím tunelom a  poznanie prehlbuje pri riadenej reprodukcii žralokov a kosatiek v zajatí. Park leží na 25 hektároch a v jeho nádržiach a akváriách uvidíte viac ako 450 morských živočíchov. Za príplatok od 36 do 72 eur si môžete pod dohľadom ošetrovateľov pohladiť delfína alebo tuleňa. Pri každom bazéne vám odborní pracovníci Marinelandu odpovedia na otázky ohľadne jednotlivých druhov zvierat a ich chovu.
 
Park je otvorený každý deň od 10:00 do 18:00 hodiny, v lete do 23:00 hodiny. Jednodenné vstupné stojí 38 eur pre dospelého a 31 eur pre dieťa. V cene vstupného je zahrnutý prístup do všetkých atrakcií – do antarktickej expozície s tučniakmi, do múzea pána grófa, k ľadovým medveďom, do žraločieho tunela a do tropických akvárií – aj na show s delfínmi, kosatkami a tuleňmi. Po celodennom výlete do parku bude aj to najživšie dieťa spokojné a zaspí plné nevšedných zážitkov.

Publikované: 11.11.2014

Novinky súťaže akcie