Nákupy v režime First Minute? Kúpte si dovolenku už teraz iba za 55 eur

Bratislava 21. októbra 2019

Tohtoročná letná sezóna opäť ukázala nekončiaci záujem Slovákov o dovolenky v zahraničí. Trendom posledných rokov je nakupovať zájazdy už dlho dopredu. Vďaka First Minute ponukám si ľudia s predstihom zarezervujú pobyty v tých najžiadanejších destináciách a najlepších hoteloch a nemusia čakať, čo sa im ujde. Top destináciami pre budúcu letnú sezónu sú zatiaľ Turecko, Španielsko a Egypt. V cestovnej agentúre Invia možno využiť na nákup First Minute dovolenky zaujímavé zľavy a akcie, pri vybraných pobytoch na vás čaká možnosť zmeny zájazdu úplne zadarmo. Vďaka akcii Šikovná záloha si navyše ľudia momentálne môžu zaobstarať vysnívanú dovolenku iba za 55 eur a zvyšok doplatiť neskôr.

Priaznivá ekonomická situácia na Slovensku aj neochabujúca chuť Slovákov cestovať zvyšuje záujem o dovolenky, ktorý bol silný aj v tohtoročnej letnej sezóne. „Predpredaj letných zájazdov 2019 sa tento rok medziročne opäť zvýšil, a to o 25 percent, ľudia mierili hlavne do Turecka, Egypta a Bulharska, a to najčastejšie lietadlom a do päťhviezdičkových hotelov,“ opisuje Andrea Řezníčková, tlačová hovorkyňa cestovnej agentúry Invia, ktorá je na slovenskom trhu jednotkou v oblasti predaja dovolenky cez internet. So zvyšujúcim sa záujmom o dovolenky v zahraničí silnie aj trend včasného nákupu pobytov. Nie je výnimkou, že ľudia začnú plánovať budúcu letnú dovolenku už krátko potom, čo sa vrátia z tej poslednej. Cestovné agentúry im vychádzajú v ústrety výhodnými ponukami First Minute zájazdov, vďaka ktorým si môžu s predstihom rezervovať miesto v tých najlepších destináciách a hoteloch. „V súčasnosti registrujeme pri First Minute zájazdoch na letnú sezónu 2020 nárast predajov o 20 percent oproti minulému roku,“ dopĺňa Andrea Řezníčková.

So Šikovnou zálohou a zmenou zájazdu zadarmo sa nespálite

Medzi najobľúbenejšími destináciami v kategórii First Minute letných zájazdov dominuje u Slovákov obľúbené Turecko s 52-percentným podielom. Druhé miesto v rebríčku TOP dovolenkových krajín potom zaberá Španielsko s 24 percentami predaných pobytov, tretie miesto patrí Egyptu s 5-percentným podielom. Pri všetkých destináciách platí možnosť naozaj obrovského výberu. „Zatiaľ čo v prípade Last Minute dovoleniek zvyčajne ľudia musia znížiť svoje požiadavky a vyberať len z toho, čo v ponuke zostalo, pri First Minute ponukách môžu voliť z kompletnej ponuky letných zájazdov. Okrem toho často môžu využiť zaujímavé zľavy za skorý nákup, a to vrátane výhod a podujatí pre deti,“ uvádza Andrea Řezníčková s tým, že pri vybraných zájazdoch možno využiť aj zmenu zájazdu zadarmo, čím si ľudia ponechajú zadné dvierka pre prípad, že by si nakoniec zvolili inú destináciu alebo by zistili, že im nevyhovuje vybraný termín. Pre záujemcov, ktorí pri využití First Minute ponuky váhajú z finančných dôvodov, cestovná agentúra Invia spustila akciu šikovná záloha. Pri zájazdoch objednaných od 1. 9. 2019 do 28. 2. 2020 stačí pri nákupe zaplatiť zálohu iba 55 eur a zvyšok doplatiť najneskôr 45 dní pred odchodom alebo do 31. 3. 2020, podľa toho, čo nastane skôr.

Publikované: 21.10.2019