Kam smerujú Slováci na Veľkonočné sviatky 2024? Cestovná agentúra Invia odhaľuje trendujúce destinácie

Veľkonočné sviatky pre mnohých Slovákov symbolizujú príchod jari spojených s rodinnými tradíciami. Iní tento predĺžený víkend využívajú ako príležitosť na cestovateľské plány a oddych. Cestovná agentúra Invia sa zamerala na analýzu cestovných preferencií Slovákov počas tohto veľkonočného obdobia.  

Nielen predĺžené víkendy  

Hoci je samotné veľkonočné voľno len štyri dni, klienti využívajú príležitosť na 7-9 dňové pobyty, čo umožňuje skvelé možnosti na objavovanie nových krajín a kultúr. Záujem Slovákov o cestovanie počas Veľkonočných sviatkov vzrástol o 15%, v porovnaní s predchádzajúcim rokom 2023. 

„Na čele obľúbených destinácií je suverénne Egypt, kam na Veľkú noc vyráža 47 % našich klientov. Niektorí si čakanie na jar skracujú cestou do Spojených arabských emirátov, prípadne vyrazia objavovať Kanárske ostrovy, Omán, Kapverdské ostrovy alebo Turecko,“ hovorí k cestovaniu Slovákov počas veľkonočného voľna Jiřina Ekrt Jirušková, tlačová hovorkyňa cestovnej agentúry Invia a dodáva, že: „Až 93% klientov využíva odlety  
z Bratislavy“. 

Egypt kraľuje ako ideálna destinácia  

Egypt, ktorý sa nachádza pozdĺž majestátnej rieky Níl a pýši sa tisícročiami histórie  
a kultúry, sa ukazuje ako ideálna voľba pre jarné objavovanie. Podľa štatistík si ju ako cieľovú destináciu počas veľkonočných sviatkov vybralo až 47% cestovateľov.  

Jarné mesiace s miernejšími teplotami poskytujú ideálne obdobie na objavovanie úchvatnej histórie Egypta iba za zlomok ceny. Priemerná cena na osobu v 5 hviezdičkovom hotely s all inclusive sa v tomto období pohybuje okolo 690 eur. 

Veľkonočné zľavy i súťaž o hodnotné ceny 

Cestovná agentúra Invia v spolupráci s rôznymi cestovnými kanceláriami ponúka špeciálne Veľkonočné zľavy. Tí, ktorí si zakúpia letnú dovolenku počas Veľkej noci na Invia.sk s odletom v období od 1. mája do 31. októbra 2024, sa automaticky zaradia do losovania o rôzne ceny, ako je poukaz Invia v hodnote 1000€, fotoprodukty od CEWE alebo vouchery od Astratexu.  

Publikované: 26.03.2024