Bahrajn: Exotická dovolenka len 5 hodín letu z Bratislavy

Už tento týždeň z Bratislavského letiska odštartovala zimnú exotickú sezónu charterová linka do kráľovského Bahrajnu. So svojimi krásnymi plážami s jemným pieskom, luxusnými hotelmi so špičkovými službami a pohodlným letom sľubuje cestovateľom nezabudnuteľný zážitok.  

Bahrajn, skrytý klenot na Blízkom východe sa postupne stáva jednou z najvyhľadávanejších zimných destinácií Slovákov. Faktom je, že ide o druhú najbližšiu exotickú destináciu, len 5 hodín letu z Bratislavy, čo z neho tvorí ideálnu lokalitu pre rodiny s deťmi, páry i seniorov.  

,,Záujem o novú destináciu Bahrajn je viditeľný, čo potvrdzujú naplnené kapacity zájazdov i nové doplnené jarné termíny‚‘ popisuje hovorkyňa cestovnej agentúry Invia Jiřina Ekrt Jirušková. ,,Zatiaľ sa drží v prvej pätici najkupovanejších exotických zájazdov, v tesnom závese za Ománom,” dopĺňa Jirušková.  

Pravidelná linka z Bratislavy 

Už od 2. októbra z Bratislavy lieta pravidelná charterová linka dvakrát týždenne, pričom lety prevádzkuje letecká spoločnosť Smartwings na lietadlách typu Boeing 737MAX. Letí sa na letisko na ostrove Muharraq Island, v tesnej blízkosti hlavného mesta Manama. 

Luxusné 5 hviezdičkové hotely  

Dovolenku do Bahrajnu si môžete zakúpiť priamo u nás v Invia. Na výber budete mať z dvoch 5 hviezdičkových hotelov Vida Beach Resort Marassi Al Bahrain a Adress Beach Resort Bahrain. Oba hotely sú otvorené len nedávno a sú stelesnením luxusu a kvalitných služieb. Klienti sa môžu tešiť na krásne belostné pláže, výnimočnú gastronómiu ale i pozvoľný vstup do mora.  

Aj pre rodiny s deťmi  

Bahrajn je vynikajúcou voľbou pre rodiny s deťmi. Ponúka množstvo zábavných parkov ako Adhari Park a Wahooo, či kultúrne miesta ako Bahrajnské národné múzeum. Väčšina atrakcií je v krátkej vzdialenosti od seba, čo skracuje čas potrebný na cestu a je vhodné pre rodiny s deťmi. V hoteloch je k dispozícii detské ihrisko, detský kútik a animačné programy o ktoré sa postarajú slovenskí animátori z Klubu Leto.   

Bezkonkurenčné ceny  

Bahrajn ponúka atraktívnu dovolenku za bezkonkurenčné ceny. ,,Cena zájazdu do Bahrajnu začína od približne 1200 eur na osobu, pričom v cene je zahrnuté ubytovanie, letenka i služby all inclusive‚‘‘ hovorí obchodná riaditeľka Invia Zuzana Juralová. ,, Už dávno nie je pravidlom, že exotická dovolenka stelesňuje luxus, ktorý si môžu dopriať iba ľudia s vyššími príjmami. Zimná exotika Vás dokáže vyjsť lacnejšie ako letná dovolenka v Grécku či Španielsku.‘  

Množstvo zážitkov na jednom mieste 

Bahrajnské kráľovstvo, ktoré sa nachádza v srdci Arabského zálivu ponúka pestrú škálu zážitkov pre všetky vekové kategórie. Komplexný prehľad histórie a kultúry Bahrajnu načerpáte v Bahrajnskom národnom múzeum i návštevou Veľkej mešity Al Fateh.  

Okrem toho môžete využiť blízkosť Bahrajnu k Saudskej Arábii a podniknúť jednodňový výlet, kde preskúmate  historické mesto Al Khobar, navštívite tradičné trhy, múzeum Ithra a vychutnáte si autentickú arabskú kuchyňu. 

Pre milovníkov zábavy je tu okruh F1, kde si užijete prehliadku boxov mediálneho centra či si môžete vyskúšať jazdu na trati. Za zmienku stojí i tajomný miznúci ostrov Jarada, ktorý svoju nedotknutú krásu ukazuje len počas odlivu 

Publikované: 10.10.2023