Senegal: Netradičná exotická dovolenka v perle západnej Afriky

Už ste navštívili Afriku a jej jedinečnú atmosférou? Senegal je právom označovaný za vychá-dzajúcu cestovateľskú hviezdu, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších návštevníkov. Tento rok si získal aj slovenských cestovateľov, ktorých čoraz viac láka dovolenka v exotických kraji-nách. Oproti minulému roku stúpol záujem o exotiku až o 600 percent.

Chuť investovať do kvalitnej dovolenky a spoznávať nové krajiny je u slovenských cestovateľov, ktorí uprednostňujú cestovnú kanceláriu, stále viditeľnejšia. Lákajú ich aj návštevy netradičných exotických krajín mimo letnej sezóny.

,,Aj keď v tohtoročnej letnej sezóne Slováci navštevovali najčastejšie tradičné destinácie ako Grécko, Turecko, Egypt či Tunisko, čím ďalej tým viac sa zvyšuje záujem o cesty do exotickejších krajín. V po-rovnaní s minulým rokom vidíme nárast až o 600 percent ‚‘‘ uvádza Jiřina Ekrt Jirušková, tlačová ho-vorkyňa cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka zvýhodnené First minute zľavy na exotiku už od konca leta.

Medzi najpopulárnejšie exotické destinácie tento rok patria Kapverdy, Spojené arabské emiráty, Jor-dánsko či orientálny Omán. Pridal sa k nim aj netradičný africký Senegal.

Západoafrické dobrodružstvo

Srdce Slovákov si získal aj nezvyčajný Senegal, ktorý sľubuje nezabudnuteľnú dovolenku v podobe úchvatnej prírody, kvalitných služieb, jedinečných zážitkov, na ktoré budete ešte dlho radi spomínať. „Najčastejšie sem Slováci lietajú z Bratislavy na dĺžku pobytu osem dní a vyberajú si päťhviezdičkové all inclusive hotely. Takýto typ zájazdu začína zhruba na 1400 eurách na osobu ,“ dopĺňa Jiřina Ekrt Jirušková.

Jedna z najchutnejších kuchýň v Afrike

Senegal a jeho obyvatelia vás ihneď zaujmú svojou pohostinnosťou. Užiť si tu môžete regionálnu kuchyňu, tradičnú kultúru, ale aj plnohodnotný turistický zážitok. Senegalská kuchyňa je považovaná za jednu z najchutnejších v Afrike. Miešajú sa v nej severoafrické, západoafrické, francúzske aj portu-galské vplyvy. K jej pilierom patria ryby, kuracie mäso, jahňacie mäso, morské plody, strukoviny, vajce, sladké zemiaky, ryža, arašidy, a kuskus.

Nezabudnuteľné zážitky

Z historických pamiatok tu stojí za videnie predovšetkým komplex múzeí a galérií Village des Arts, miestny prezidentský palác alebo Dom otrokov na neďalekom ostrove Gorée. Miestnu faunu a flóru zase môžete obdivovať v Národnom parku Niokolo Koba rozprestierajúcom sa okolo rieky Gambia. Exotický zážitok si potom odnesiete z návštevy jednej z miestnych pláží, ktoré Senegal ponúka. Popu-lárne sú napríklad pláže Plage Popenguine alebo Parque Nacional de la Lengua de Barbaria, krásna je aj oblasť La Petite Cote, kde je možné okrem kúpania pozorovať aj najrôznejšie druhy miestnych zvierat.

Publikované: 23.08.2022