Zimná dovolenka v teple? Najlacnejšie ju zoženiete práve teraz

Napriek tomu, že sa leto ešte neskončilo, mnohí už plánujú exotickú dovolenku počas zimy. Práve toto obdobie prichádza s najvýhodnejšími ponukami na zimu 2022/2023. S koncom prázdnin totiž pri väčšine cestovných kancelárií končí first minute ponuka na zimu.

„Ľudia sa už naučili, že akonáhle sa spustí predaj zájazdov na zimu, zaobstarajú ho nielen za najlepšiu cenu, ale tiež majú najväčší výber hotelov i typov izieb, navyše vo first minute ponukách môžu využiť množstvo rôznych benefitov. Tento rok sa k tomu pridáva ešte všeobecné zdražovanie úplne všetkého, kvôli ktorému sa zákazníci snažia ušetriť aspoň na nákupe dovolenky. Vďaka tomu v týchto dňoch evidujeme takmer 400% medziročný nárast záujmu o zimnú exotiku,“ hovorí tlačová hovorkyňa.

Zľavy a priame lety

Jedným zo spomínaných benefitov je napríklad možnosť vziať na vybrané zájazdy až dve deti zadarmo, pričom pokiaľ človek cestuje s deťmi, dostane zľavu aj pre seba, a to podľa typu zájazdu a počtu detí. Jej výška však siaha až na 21 percent.

„Veľkým ťahačom tohtoročnej zimnej sezóny sú aj priame diaľkové lety, vďaka ktorým sa z Bratislavy dostanete do Ománu, Senegalu či napríklad Dubaja pohodlne bez prestupu ,“ upozorňuje Řezníčková.

S cestovkou jazdia čím ďalej mladší ľudia

Podľa agentúry Invia ľudia v zime väčšinou vyrážajú na deväť dní do štvorhviezdičkového hotela s all inclusive službami. „Obvykle u nás najčastejšie nakupujú štyridsiatnici, avšak čoraz častejšie sa pridávajú aj ľudia pod 30 rokov. Zvyšuje sa teda záujem o služby cestoviek aj medzi mladšími ročníkmi, ktoré predtým volili cestovanie do exotiky na vlastnú päsť,“ dopĺňa Řezníčková.

Publikované: 24.08.2022