Najkrajšie české a slovenské miesta ponúkajú nezabudnuteľnú atmosféru

Súčasné obmedzenia v cestovaní vám dávajú nové možnosti. Podporiť domáci cestovný ruch a spoznať známe miesta bez turistov a v oveľa pokojnejšej atmosfére. Vyberte sa po najkrajších miestach na Slovensku či susednom Česku a okúste tam nový, skutočný život. Buďte pri tom, pretože tieto výnimočné chvíle sa už nezopakujú.

Málokto vie, že cestovná agentúra Invia predáva okrem zájazdov i ubytovanie v Českej a Slovenskej republike. Ich počet sa neustále zvyšuje a cestovaniu po regiónoch oboch krajín prispôsobili aj web. Stačí si len vybrať, kam chcete ísť počas predĺženého víkendu alebo na tohtoročnú letnú dovolenku.

Okrem vyhľadávania rôznych kategórií ubytovania vám pomôže aj filter „Akú chcete dovolenku?“ Tam si môžete zvoliť z viacerých možností, či chcete byť pri vode, na horách, v kúpeľoch, v historickom meste, na zámku, na bicykli a mnohé ďalšie. Novinkou sú aj detské kluby vo vybraných hoteloch.

My vám prinášame zopár typov na miesta, kde sa zrelaxujete, spoznáte históriu či krásy prírody, alebo kde si môžete len tak posedieť na kávičke.

Telč

Južné Čechy sú rozprávkové nielen vďaka zámkom, dobrému českému pivu a jedlu, ale aj vďaka krásnym mestám. Jedným z nich je nepochybne Telč, ktoré bolo v roku 1992 zaradené do zoznamu UNESCO. Vyhnete sa tu veľkým masám turistov a vy si tak nerušene môžete vychutnať výborné “cukroví“ na hlavnom námestí, ktoré lemujú gotické a renesančné meštianske domy s bohatou výzdobou. V jeho okolí sa nachádza aj hrad Roštejn alebo vyhliadka na Oslednici.

Tip na ubytovanie: Len pár minút od renesančného zámku sa môžete ubytovať v liehovare Hotel Antoň, ktorý bol postavený v 16. storočí. - https://www.invia.cz/hotel/ceska-republika/vysocina/anton/

Praha

Teraz máte jedinečnú možnosť zažiť Prahu bez zahraničných turistov a bez tlačenice sa prejsť po Karlovom moste či počúvať odbíjanie slávneho orloja na Staromestskom námestí. Určite však neostávajte len v Prahe. Za 40 minút autom totiž precestujete polku sveta, pretože sa ocitnete v “americkom“ Grand Canyone. Ide o vápencové lomy, z ktorých sa najväčší volá Veľká Amerika, kde sa natáčal Limonádový Joe.

Tip na ubytovanie: Keď si chcete užiť centrum Prahy, ale aj letné počasie, vyskúšajte Hotel Marie Luisa so záhradou, wellness centrom i vonkajším bazénom - https://www.invia.sk/hotel/ceska-republika/praha-a-okolie/marie-luisa/

Mikulov

Morava je k nám najbližšie a má čo ponúknuť. Skvelý východiskovým bodom na spoznávanie rôznych zákutí, vinárstiev, kostolov, zámkov je práve Mikulov, ktorý je obklopený vinicami. Budete sa takmer cítiť ako vo filme Dobrý ročník. Určite si pozrite jeho dominantu – barokový zámok, vyberte sa  spoznať Vinársky náučný chodník či objaviť Jaskyňu na Turoldu. Neďaleko je aj valticko-lednický areál príjemne sa počas leta osviežite pri Novomlýnskych nádržiach, kde je napríklad aj Aqualand Moravia.

Tip na ubytovanie: Ak hľadáte niečo výnimočné, tak práve pre vás je Hotel Galant Mikulov. Z vírivky na terase budete mať výhľad na celé mesto - https://www.invia.cz/hotel/ceska-republika/jizni-morava/galant/

Banská Štiavnica

Hovorí sa, že tu žije najväčší počet fotografov na kilometer štvorcový. A verte nám, že tu budete mať čo fotiť. Banskú Štiavnicu si jednoducho zamilujete s jej výhľadmi, krásnymi uličkami či tajchami. Je to ideálne miesto pre všetky umelecké a romantické duše. Dokonca tu nájdete prvý trezor na svete s veršami básne Marína, v ktorom si môže uložiť to najcennejšie – lásku.  

Tip na ubytovanie: Pokoj a krásne kopanice si v tomto regióne dokonale vychutnáte v Penzióne Kremenisko s vonkajším bazénom. - https://www.invia.sk/hotel/slovensko/stredne-slovensko/penzion-kremenisko/

Spišská Sobota

Krása Vysokých Tatier nikoho neomrzí. Tento rok sem pôjde oveľa viac domácich turistov, ako tomu bolo vlani. Okrem spoznávania tatranskej prírody sa vyberte do Spišskej Soboty. Táto mestská časť Popradu si vás získa krásnym námestím so stredovekými meštianskymi domami a nádherným oltárom z dielne Majstra Pavla z Levoče. Dokonca sa tu páčilo aj britskej kráľovnej Alžbete II.

Tip na ubytovanie: Ubytujte sa v legende tatranského hotelierstva v Grand Hoteli Praha, ktorý je situovaný v centre Tatranskej Lomnice, na úpätí Lomnického štítu. - https://www.invia.sk/hotel/slovensko/vysoke-tatry/grandhotel-praha/

Slovenský raj

Milovníci prírody, turistiky a športu si tu prídu na svoje. Vedia, že Slovenský raj nie je len Tomášovský výhľad, ale ponúka viacero trás s krásnymi zákutiami, priepasťami, podzemnými jaskyňami, ako Suchá Belá, prielom Hornádu, Zejmarská roklina, Stratený kaňon či Stratená so svojím najväčším lákadlom Dobšinskou ľadovou jaskyňou, ktorá nás preslávila po celom svete. Dokonca, keby ste sa vrátili v čase o 100 rokov, tak by ste sa v nej mohli korčuľovať. Kamkoľvek však vaše kroky povedú, buďte si istí, že vás prírodné bohatstvo regiónu Spiša uchváti.

Tip na ubytovanie: V ponuke nájdete viacero chatiek, vďaka ktorým budete obklopení prírodou a nebudete nikým a ničím rušení. - https://www.invia.sk/dovolenka/?sort=nl_sell&nl_locality_id%5B%5D=286

Publikované: 29.05.2020