Najkrajšie miesta, ktoré poznáte z filmov

Či už hľadáte film z krásneho prostredia, ktorým by ste si skrátili dlhú chvíľku, alebo naopak dávate dohromady zoznam vysnívaných miest, kde sa pozrieť, keď sa aktuálna situácia skončí, máme pre vás zopár skvelých tipov.

Krížom cez Ameriku: Divočina

Vo filme s rovnakým názvom sa Reese Witherspoon po smrti matky a nevydarenom manželstve vydala vyčistiť si hlavu, a to vo veľkom. Rozhodla se absolvovať jednu z najdlhších a najnáročnejších turistických ciest na svete Pacific Crest Trail, ktorá je dlhá 1770 kilometrov a vedie od Mohavskej púšte cez celú Kaliforniu a Oregon až do štátu Washington. Ako vyzerá road trip po Amerike viete z mnohých filmov (ak nie pozrite si napríklad film Thelma a Louisa), ale aké to je prejsť pešo celú Ameriku?

Island: Walter Mitty a jeho tajný život

Toto je vlastne celá cesta okolo sveta. Vďaka neuveriteľným dobrodružstvám Waltera Mittyho možno začnete túžiť po menej obvyklých destináciách, než na aké ste doteraz boli zvyknutí. „Treba povedať, že množstvo scén, a to aj vrátane tých, ktoré sa odohrávajú v Himalájach či Afganistane, sa v skutočnosti natáčalo na Islande a v Grónsku,“ prezrádza Helena Tomková, externá hovorkyňa cestovnej agentúry Invia. Film je perfektným návodom, ako si naplánovať najbližšie cesty po svete.

Namíbia: Šialený Max: Zbesilá cesta

Kým predchádzajúci film z tejto sci-fi série sa točil najmä v Austrálii, tento film s Tomom Hardym a Charlize Theron pochádza z Namíbie. Práve odtiaľto pochádzajú post apokalyptické scény, ktoré prinášajú neobvyklý pôvab. „Možno sa to nezdá, ale Namíbie je veľmi bezpečná krajina, kde môžete vidieť púšť s červeným pieskom, ale aj žirafy na safari. Zároveň sú tu národné parky plné zelene. Namíbie je úžasná krajina kontrastov,“ popisuje juhoafrický štát Tomková.

Tokio: Stratené v preklade

Dnes už sa Oskarmi ovenčený film Sofie Coppoly so Scarlett Johansson a Billem Murrayem v hlavných úlohách dá označiť za kultový. Skvele zobrazuje, ako si môžete pripadať v obrovskom anonymnom Tokiu, ale aj to, ako sa dá užiť si s miestnymi. Perfektná príprava pred výletom do Japonska.

Jordánsko: Indiana Jones a Posledná krížová výprava

Vždy vás zaujímalo, kde sa vlastne nachádza svet Indiana Jonese? Odpoveď znie: v Jordánsku! Štáb si dokonca od jordánskeho kráľa počas natáčania požičiaval kone, ktoré sa vo filme aj naozaj objavili. Jordánsko je pre turistov v posledných troch rokoch čoraz obľúbenejšia destinácia. Exotická krajina sa totižto nachádza len štyri hodiny letu a spája atraktivitu biblickej krajiny s benefitmi Mŕtveho mora, či púšte pripomínajúcej povrch Marsu. Aj preto sa tu natáčal aj ďalší americký trhák Marťan s Mattom Damonom.

Paríž: Polnoc v Paríži

„Fillm Woodyho Allena zobrazuje Paríž dvadsiatych rokov minulého storočia. Film zachytáva  to najromantickejšie obdobie tohto nádherného mesta a ešte aj dnes sa práve kvôli zažitiu tejto výnimočnej atmosféry vydáva množstvo turistov z celej Európy na obľúbené predĺžené parížske víkendy. Kým sa však otvoria hranice, je film Polnoc v Paríži ideálnym spôsobom, ako nasať večernú francúzsku atmosféru a aspoň na chvíľku sa do nej ponoriť,“ radí H. Tomková z Invie. Tento výlet si zamilujete, zvlášť keď v starých parížskych uličkách stretnete Owena Wilsona, Rachel McAdams či Marion Cotillard. „Ak by ste chceli spojiť výlet do Paríža s poznávaním Francúzska, v rámci prípravy určite doporučujem film Dobrý ročník s Russellem Crowem,“ dodává Tomková. Filmové zábery zachytávajú údolie rieky Cavalon dedinku Gordes, či zrúcaniny hradu Lacoste, kde kedysi sídlila rodina markíza de Sade. Úchvatný kraj Provance je miesto, kde sa nakrúcalo veľké množstvo romantických filmov. 

Publikované: 30.04.2020