Slováci majú záujem o výhodné dovolenky. First Minute zájazdy kúpilo o 86 % osôb viac ako vlani

Slovenskí turisti majú v tohtoročnej sezóne výrazne vyšší záujem o výhodné dovolenky v režime First Minute. Vyplýva to z aktuálnych štatistík cestovnej agentúry Invia. Od októbrového spustenia predaja si letnú dovolenku kúpilo o 86 % viac osôb ako v rovnakom období minulého roka. U turistov vedú tradičné dovolenkové destinácie. Výrazne sa zvýšil dopyt po zájazdoch do Egypta a Tuniska.

Kým dopyt po First Minute dovolenkách sa v porovnaní s minulým rokom výrazne zmenil, obľúbené destinácie ostávajú rovnaké. „First Minute zájazdy volia najčastejšie rodiny s deťmi alebo ľudia, ktorí potrebujú dovolenku vopred naplánovať. Medzi najpopulárnejšie destinácie tak tradične patrí Grécko, ktoré tvorí 21 % podiel na predaji všetkých zájazdov. Výrazný nárast registrujeme aj v prípade Bulharska, ktoré tento rok prekonalo aj Chorvátsko a tvorí 20 % podiel na predaji,“ uviedol Michal Tůma, marketingový riaditeľ cestovnej agentúry Invia, ktorá je jednotkou na slovenskom trhu v oblasti predaja dovolenky cez internet.

Päticu najpopulárnejších destinácií dopĺňa Turecko a Egypt. Práve v prípade Egypta cestovná agentúra Invia zaznamenala najvýznamnejšie zvýšenie dopytu. Dovolenku v Egypte volilo v režime First Minute takmer osemkrát viac slovenských turistov než v minulom roku. „Vlani sme zaznamenali mierny prepad týchto destinácií, v tohtoročnej sezóne ale opäť patria medzi jedny z najobľúbenejších. Obe krajiny sú populárne najmä kvôli udržiavaným plážam, stabilným teplotám a vysokej úrovni služieb, ktoré sú pritom cenovo dostupné,“ vysvetlil Michal Tůma. Na obľúbenosti získavajú aj niektoré exotické destinácie. Väčší záujem majú turisti o zájazdy do Tuniska, dovolenku na Kapverdách volí takmer päťkrát viac turistov, záujem o Kanárske ostrovy je v porovnaní s minulým rokom takmer trojnásobný.

Publikované: 30.01.2017