Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Objavte raj na zemi: 10 najkrajších pláží sveta

Shutterstock

Krása sa dá ťažko zaradiť do rebríčka, napriek tomu si trúfame prezentovať vám TOP 10 najkrajších pláží z celého sveta. Niektoré sú nekonečne dlhé, iné skryté v zálive medzi skalami a jednu z nich nájdete aj v Európe. Všetky samozrejme patria medzi najlepšie plážové destinácie. Ktorá bude tá vaša?

1. Anse Source d'Argent, Seychely

Shutterstock

Jedna z najfotografovanejších pláží planéty je  Anse Source d'Argent, ktorej oslnivé biele piesky sa rozprestierajú cez ostrov La Digue v Indickom oceáne. Iskrivá pláž s ohromnými žulovými balvanmi ponúka pôsobivé výhľady. Pobrežný útes poskytuje ochranu pred vlnami a vy si môžete užívať dokonalé kúpanie a božský kľud. Dávajte však pozor, aby ste nerušili ohrozené vtáctvo a korytnačky.

Coco de mer - hriešny plod pozemského raja

2. Pláž Polihale, Havaj, USA

Shutterstock

Nie je divu, že Polihale patrí k najkrajším plážam Havajských ostrovov. Zdanlivo opustený 11 kilometrový úsek jemného piesku na západnom konci malebného ostrova Kauai leží niekoľko kilometrov od najbližšieho mesta. Aj vďaka tomu si táto pláž uchovala tajomnú atmosféru.

Šťastie nájdete vo vode: 9 tipov na fascinujúce vodné lokality

3. Záliv Camps, Kapské mesto, JAR

Shutterstock

Kapské mesto si zaslúži miesto na zozname najkrajších miest sveta, v neposlednom rade vďaka nádherným plážam na svojom prahu. Medzi najobľúbenejšie sa radí Camps Bay s trblietavým pieskom a studenou vodou. Úchvatné západy slnka a majestátne pohorie v pozadí vzbudí úžas v každej romantickej duši.

Zaujímavosti Kapského Mesta

4. Záliv Maya, Koh Phi Phi, Thajsko

Shutterstock

Maya Bay je chránený záliv s prstencom bieleho piesku, ktorý obklopujú mangrovníky a vápencové steny pokryté hustou zeleňou. Nie je ťažké pochopiť, prečo si ho režisér Danny Boyle vybral pre natáčanie filmu Pláž s Leonardom DiCapriom. Pod hladinou čistého mora sa najviac schovávajú farebné koraly a krásne exotické rybky.

Oáza pokoja menom Koh Samet

5. Long Beach, Vancouver, Kanada

Shutterstock

Nielen tropické pláže dokážu svojou omamnou krásou pripraviť človeka o reč. Dôkazom toho je Long Beach, najdlhšia piesočnatá pláž (16km) na kanadskom ostrove Vancouver. Leží na území Národného parku Pacific Rim. Ponúka okúzľujúce výhľady a bezkonkurenčnú námornú divočinu – každý rok na jar a v lete okolo pobrežia migruje 20 000 veľrýb šedých.

Ako vybrať ideálnu dovolenku pre muža

6. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília

Shutterstock

Brazílsky plážový klenot Baia do Sancho so zlatým pieskom, šumivou azúrovou vodou a bujnou vegetáciou na útesoch sa schováva na ostrove Fernando de Noronha v Atlantickom oceáne. Dostanete sa sem loďou alebo peši po prašnej ceste cez skalnú stenu s desiatkami schodov. Pláž je perfektná pre šnorchlovanie a relaxačné prechádzky.

10 najkrajších miest Južnej Ameriky

7. Pláž Whitehaven, Queensland, Austrália

Shutterstock

Najznámejšia austrálska pláž je dlhá 7 km a leží v srdci Veľkého bariérového útesu, čo je najväčší koralový útes na svete a súčasť zoznamu prírodného dedičstva UNESCO. Tunajší piesok vzbudzuje úžas žiarivou belosťou. Dopraviť sa sem môžete vrtuľníkom, hydroplánom či na výletnej jachte.

Sydney – ikonické mesto všetkých miest

8. Záliv Grace, karibské ostrovy Turks a Caicos

Shutterstock

Záliv Grace Bay predstavuje dokonalú zmes všetkého, po čom človek na pobreží túži – hebký piesok, priezračné vody lemujúce koralový útes, úžasné miesta pre potápanie a šnorchlovanie a 19 kilometrov dlhú pláž. V posledných rokoch vyrástli pozdĺž pobrežia nové letoviská, o pohodlné ubytovanie v moderných hoteloch teda nebudete mať núdzu.

Keď ženy menia svet: Spoznajte sedem miest, v ktorých sa písala história

9. Pláž Navagio, Zakynthos, Grécko

Shutterstock

Izolovaná a nápadne krásna piesočná zátoka Navagio na gréckom ostrove Zakynthos každoročne priťahuje tisíce turistov svojimi vápencovými útesmi, bielym pieskom a kryštálovo čistým modrým morom. Prístupná je len loďou.

Nudistické pláže v Grécku

10. Tulum, Mayská riviéra, Mexiko

Shutterstock

Pláž Tulum, široký úsek svetlého piesku, má blízko k niektorým z najkrajších mayských zrúcanín v Mexiku, a práve tým je jedinečná. Ruiny starobylého opevneného mesta sedí na skalnatom útese s výhľadom na čarokrásnu pláž a denne lákajú davy návštevníkov.

Shutterstock

Tajomstvá mexickej kuchyne

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.