Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ako vybrať ideálnu dovolenku pre muža

Ako vybrať ideálnu dovolenku pre muža?

Ako vybrať ideálnu dovolenku pre muža? Shutterstock

Mužský svet sa od toho ženského v mnohom líši. Problém môže nastať vo chvíli, kedy dôjde na výber dovolenky. Vo väčšine domácnosti je totiž jej výberom poverená žena. Čaká ju neľahká úloha: Nájsť miesto, kde sa bude dobre cítiť aj ten, v ktorého vesmíre sa sama niekedy trochu stráca.

Bezstarostné detstvo

Bulharsko

Bulharsko Shutterstock

Malým chlapcom väčšinou k šťastiu postačí prítomnosť rodičov, obľúbené hračky, dobré jedlo a dostatok pohybu. Pri výbere dovolenky sa tak fantázií medze nekladú. Dostatok športovísk, detských ihrísk, dlhé pieskové pláže aj pozvoľný vstup do mora ponúka pobrežie Bulharska. Stále väčšej popularite medzi mladými rodinami sa tešia talianske kempy s dokonalo prepracovanými animačnými programami, širokými plážami, bazénovými komplexami a samozrejme s tou najlepšou zmrzlinou na svete.

Inšpirujte sa: Najkrajšie pláže Bulharska

Pubertálna revolta

New York, USA

New York, USA Shutterstock

s postupom času premení hormonálna búrka roztomilého chlapčeka na znudeného teenagera, pre ktorého je čas strávený v spoločnosti rodičov porovnateľný s pobytom v pekle. Neklesajte na mysli a skúste svojho puberťáka oslniť dovolenkou v niektorej z trendy destinácií. Dobrou voľbou môže byť výlet do kozmopolitného New Yorku, štýlového Londýna alebo elegantného Paríža.

Čítajte: Hlavné mesta sveta, ktoré vám učarujú

Romantické dospievanie

Maurícius

Maurícius Shutterstock

K obdobiu dospievania neodmysliteľne patrí hľadanie spriaznenej duše. Ak ju mladý muž objaví, tak mu bude skvelo na ktoromkoľvek mieste na svete. Pre strávenie romantických chvíľok vytvorí ideálnu kulisu nádherný grécky ostrov Santorini, nekonečné španielske pláže alebo dramatická príroda ostrova Maurícius.

Objavujte: Výhodné zájazdy na Maurícius

Adrenalínová mladosť

Juhoafrická republika

Juhoafrická republika Shutterstock

Po dvadsiatom roku života obvykle predávajú maminky žezlo partnerkám a na radu prichádzajú dovolenky okorenené špitkou dobrodružstva. Napríklad splavovanie divokých riek v Slovinsku alebo Zimbabwe, sledovanie divokej zveri v národných parkoch v Keni, Tanzánii alebo Juhoafrickej republike. Vyznávači pešej turistiky môžu zamieriť za krásami ostrova Madeira alebo objaviť drsné kúzlo albánskych hôr.

Inšpirujte sa: 7 skrytých pokladov Kene

Stredný vek naplnený poznávaním

Vietnam

Vietnam Shutterstock

Po adrenalínových a romantických dovolenkách predchádzajúcich rokov prichádza na radu túžba po spoznávaní. Dostatok energie aj finančných prostriedkov dáva príležitosť k rozletu a páni môžu rozšíriť svoje obzory počas poznávacieho zájazdu za krásami Vietnamu, Číny alebo Egypta. Nádhernými prírodnými scenériami aj odlišnou kultúrou láka stále obľúbenejšia Panama.

Čítajte: Budhistický Vietnam

Druhý polčas v pomalšom tempe

Maledivy

Maledivy Shutterstock

S prvými šedinami dochádza v živote mužov často k zmene priorít. Adrenalínové a poznávacie zájazdy nahradzujú exotické dovolenky, golfové zájazdy alebo gurmánske cesty. Krajinou zasľúbenou golfu je Španielsko, kde si skvelo užijú aj milovníci dobrého jedla. Dotyk luxusu ponúkajú Maledivy, Seychely alebo Zanzibar.

Objavujte: Najkrajšia dovolenka na Zanzibare

Pohodová staroba v kúpeľoch

Ischia

Ischia Shutterstock

Dôchodkový vek je ideálnym časom pre oddych a regeneráciu opotrebovanej telesnej schránky. Najlepšiu starostlivosť dostane vo wellness rezortoch alebo kúpeľoch. Výbornú povesť majú maďarské termálne kúpele. Moderné termálne komplexy v juhomaďarských Harkánoch, pomáhajú s liečbou pohybových obtiaži aj dýchacím problémov. Príjemným bonusom je skvelé maďarské víno a rázna kuchyňa. Krásnymi termálnymi kúpeľmi je preslávená aj talianska Ischia alebo nemecký Bad Füssing.

Inšpirujte sa: Kúpeľné mestečko Saturnia

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.