Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Bulharska

Shutterstock

Mohlo by sa zdať, že bulharské pláže sú fádne. Proste dlhé kilometre piesku lemované slnečníkmi. Mnohé z nich sú skutočne také, ale aj tu sa dajú nájsť skutočné skvosty. Na svoje si prídu vyznávači nudizmu, tanca chtivá mládež, rodinky s deťmi, milovníci prírody, vášnivý potápači aj kúpeľní šviháci. Predstavujeme vám výber toho najzaujímavejšieho z bulharského pobrežia.

Balčík

Pláže v okolí Balčiku

Pláže v okolí Balčiku

Pláže v tomto starobylom mestečku majú veľmi príjemnú, pokojnú atmosféru. Menšie piesočnaté plážičky rozptýlené v kopcovitej krajine mi vzdialene pripomenuli moje dávne dovolenky na Lipne. Pozvoľný vstup do mora náležito ocenia deti aj menej zdatní plavci a večerné prechádzky kľukatými uličkami s mnohými štýlovými kaviarňami urobia tú správnu bodku za dňom stráveným na pláži.

Vyberte si zájazd do Bulharska

2. Karadere

Panenská pláž Karadere

Panenská pláž Karadere

Karadere beach je ako stvorená pre milovníkov romantiky. Z malebnej dedinky Byala vedú úzke cestičky medzi vinicami až k divokej, 3 km dlhej piesočnatej pláži lemovanej zeleňou, ktorá zaisťuje príjemný tieň. Ani v hlavnej sezóne sa tu netesnia davy turistov. V okrajovej časti pláže vyviera prameň pitnej vody. Tento zabudnutý raj sa nachádza na ceste medzi Burgasom a Varnou. Skúste sa vybaviť veľkým olovrantom a počkať si na západ slnka. Spomienka naň vás zahreje počas dlhých zimných večerov.

3. Slnečné pobrežie

Pohľad na Slnečné pobrežie

Pohľad na Slnečné pobrežie

Priestorná, 8 km dlhá pláž je symbolom Bulharska. Jemný zlatistý piesok vytvára mäkké duny, more je priezračne čisté a po väčšinu roka aj pokojné. Skrátka ideálna destinácia pre rodiny s deťmi, pre ktoré je tu pripravených množstvo atrakcií. Skákacie hrady, strediská vodných športov, aqua park, turistický vláčik a zábavné animačné programy. Unavení rodičia sa môžu občerstviť v niektorom z plážových barov či reštaurácií.

Bulharsko ako ho nepoznáte

Prečítajte si aj:

Bulharsko ako ho nepoznáte

Samozrejmosťou sú lehátka so slnečníkmi, požičovne športového náčinia, toalety, prezliekárne aj služby plavčíkov. V nočných hodinách sa niektoré časte pláže premenia na tanečný parket. Pláže v letovisku sú pravidelne oceňované prestížnou Modrou vlajkou EÚ, ktorá je udeľovaná za čistotu a kvalitu vody.

Cestujte bez obáv: Nové pripoistenie vás ochráni pred problémami s Covid-19

4. Zlaté piesky

Zlaté piesky

Zlaté piesky

Podľa starej povesti ukryli piráti v oblasti dnešných Zlatých pieskov vzácny zlatý poklad. Ten sa zatiaľ nikomu nepodarilo nájsť, ale návšteva tunajšej pláže vás obohatí celkom určite. Nie nadarmo je nazývaná perlou Čierneho mora. Celé pobrežie je obklopené hustým ihličnatým lesom, zaisťujúcim príjemný chládok v oblasti s veľkým počtom slnečných dní. More padá do hĺbky iba veľmi pozvoľne. V hlavnej sezóne sú pláže doslova obsypané kúpania chtivými návštevníkmi.

Vaša dovolenka v Bulharsku

Pobrežná promenáda je lemovaná zástupom barov, reštaurácií, obchodov a kaviarní. Na miestnych preslávených diskotékach pod šírym nebom znie hlasitá hudba až do skorých ranných hodín. Po bujarých večierkoch príde vhod návšteva blízkej prírodnej rezervácie, ktorá ponúka príjemné prechádzky panenskou prírodou, horúce minerálne pramene aj prameň pitnej vody zasvätený siedmim svätým (okrem iných aj Cyrilovi a Metodovi).

5. Albena

Elegantná Albena

Elegantná Albena

Prudko elegantné kúpeľné letovisko sa môže pochváliť 7 kilometrov dlhou plážou, príjemne orámovanou starostlivo udržovanými parkmi a zalesnenými kopcami. Jemný belavý piesok a pozvoľný vstup do mora uvítajú neplavci a rodiny s deťmi. Pre tie je vítanou zábavou zber mušličiek, ktoré sú hojne vyvrhované prílivom.

Tajné miesta v Grécku, ktoré musíte vidieť

Prečítajte si aj:

Tajné miesta v Grécku, ktoré musíte vidieť

Na plážach je k dispozícií bezchybný servis a získanie Modrej vlajky je považované za samozrejmosť. Volný čas môžete stráviť na golfovom ihrisku, v preslávenej jazdiarni alebo v niektorom z kúpeľných domov (luxusné balneologické centrá). Albena je skrátka dokonalá vo všetkých detailoch.

6. Achtopol

Achtopol je ideálny na šnorchlovanie

Achtopol je ideálny na šnorchlovanie

Pobrežie pri historickom mestečku Achtopol je výnimočné hlavne tým, že je obklopené divokými útesmi, ktoré sú domovom rôznych druhov rýb a ďalších živočíchov. Zaujímavé je tak predovšetkým pre milovníkov potápania či šnorchlovania. Hlavná pláž je piesočnatá a k dispozícií je aj plážový servis. Menšie divoké plážičky sú kamenité a opaľovanie je možné na skalných plošinách.  

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.