Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Nudistické pláže v Grécku

Na jednej zo svojich prvých ciest do Grécka som na ostrove Korfu, v malom letovisku Arillas, narazila na zvláštny úkaz. V odľahlej časti pláže strácali plavky svoj zmysel a akékoľvek činnosti boli vykonávané v rúchu Adamovom. S miernou zvedavosťou som pozorovala to bezstarostné hemženie a možnože aj trochu závidela. Moja vrodená hanblivosť by mi nedovolila hrať plážový volejbal bez oblečenia.  Ale skúsim pre vás tento fenomén zmapovať. Grécke náboženstvo nie je príliš naklonené odhaľovaniu na verejnosti a bolo by neúctivé privádzať miestnych obyvateľov do rozpakov. Preto je ideálne vyhľadávať pláže určené priamo naturistom. Sú označené skratkou FKK. Predstavím vám niektoré z nich.

Vritomartis Beach, Kréta

Príjemná kamienková pláž je súčasťou naturistického hotelového komplexu (prístupná aj pre verejnosť). Je situovaná 3 km od malebného mestečka Chóra Sfakion, v južnej časti ostrova (70 km od Chanie). Návštevníci môžu relaxovať na kamenných platniach alebo si prenajať lehátko so slnečníkom. More je tu priezračne čisté a na svoje si prídu milovníci šnorchlovania. K dispozícií sú aj služby plážového baru, sprchy a sociálne zariadenie.

Plakias Beach, Kréta

Obľúbené letovisko Plakias, situované v hornatej krajine južnej Kréty, je preslávené najmä vďaka nádherným piesočným plážam (ocenené Modrou vlajkou EÚ). Dlhá centrálna pláž je zakončená časťou určenou nudistom. K dispozícií sú lehátka so slnečníkmi aj plážové sprchy. Jemný belavý piesok prechádza pozvoľne do priezračne čistého mora. Zážitok je korunovaný výhľadom na očarujúce panorámy okolitých hôr.

Banana Beach, Skiathos

Zátoka Banana Beach získala názov vďaka tvaru, ktorý pripomína obľúbené tropické ovocie. Nachádza sa neďaleko letoviska Koukounaries. Je rozdelená na dve časti. Menšia zátoka (nazývaná Little Banana) je od okolia oddelená vysokou skalou a patrí nudistom. Blankytne modré more a jemný zlatistý piesok dotvárajú dokonalú oázu. Stredisko vodných športov, taverna či snack bar sa nachádza v centrálnej časti pláže.

Super Paradise Beach, Mykonos

Ostrov Mykonos je známy pre svoje bujaré večierky a uvoľnenejšie mravy. Je veľmi obľúbený medzi gay komunitou a tiež sa tu nachádza gay naturistická pláž Super Paradise Beach. Dlhá piesočná pláž s pozvoľným vstupom do mora disponuje bezchybným plážovým servisom.

Mirtiotissa Beach, Korfu

Tento plážový skvost sa nachádza v severozápadnej časti ostrova v blízkosti letoviska Glyfada. Strmé skaly porastené zeleňou vytvárajú nádhernú kuliseu menšej piesočnej pláži s veľmi pozvoľným vstupom do mora. O spokojnosť návštevníkov sa stará sympatická obsluha miestneho snack baru. K dispozícií sú aj lehátka so slnečníkmi.

Faliraki Beach, Rhodos

Pulzujúce letovisko Faliraki vyhradilo južnú časť svojej širokej piesočnej pláže nudistom. Na svoje si prídu milovníci vodných športov či bujarého nočného života. Po západe slnka pláže v letovisku ožívajú a hudba znie na mnohých diskotékach pod šírym nebom.

Tsamadou Beach, Samos

Elegantná kamienková pláž Tsamadou leží neďaleko známeho letoviska Kokkari. Bujná okolitá vegetácia poskytuje príjemný tieň a rozoklané skaliská dokresľujú príjemnú atmosféru malebného zálivu. Nudistom patrí pravá časť pláže. Návštevníci si môžu prenajať lehátka so slnečníkom.

Anders Gustavson

Velanio Beach, Skopelos

Očarujúci ostrovček Skopelos sa môže pochváliť neobyčajne krásnou, ale neoficiálnou plážou. Piesočná pláž Velanio má príjemnú komornú atmosféru a more hrá mnohými odtieňmi modrej. Celé pobrežie je lemované zelenými kopcami. K dispozícií sú lehátka so slnečníkmi.

Ramnounda Beach, Attica

Veľmi obľúbená nudistická pláž sa nachádza 65 kilometrov od Atén (je súčasťou archeologického náleziska Rammoundas. Pekná kamienková pláž s krištáľovo priezračným morom predstavuje ideálne miesto pre relaxáciu bez plaviek.

Na menších ostrovčekoch by ste hľadali oficiálne nudistické pláže márne. Väčšinou ale nebýva problém objaviť osamelú zátoku a užiť si dovolenku presne podľa svojich predstáv.

 

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.