Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kde sa natáčali tieto horory? Navštívte miesta zo strašidelných filmov

Pexels

Hororové filmy majú svoje špeciálne miesta, ktoré sa stali legendami medzi fanúšikmi tohto žánru. Miesta, kde sa dej filmov odohráva, sa často stávajú turistickými atrakciami pre nadšených divákov. Ak ste fanúšikom hororových filmov a radi by ste zažili strašidelnú dovolenku, pozývam vás na cestu do sveta hororu a na miesta, ktoré vás vrátia späť do sveta obrazov a zvukov filmového plátna. 

1. Transylvánia, Rumunsko - Dracula

Transylvánia, Rumunsko - Dracula

Transylvánia, Rumunsko - Dracula Pexels

Keď sa hovorí o hororových filmoch, nemôžeme obísť slávneho Draculu. Transylvánia v Rumunsku je miestom, kde sa odohráva tento slávny príbeh. Môžete navštíviť hrad Bran, ktorý je považovaný za Draculov hrad, a prechádzať sa po temných chodbách plných tajomstiev. Táto oblasť je pre fanúšikov hororu zážitkom, na ktorý nikdy nezabudnú. 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

2. Philadelphia, Pensylvánia - The Sixth Sense

The sixth sense

The sixth sense Movie Tourist

Ak ste fanúšikom M. Night Shyamalana, nezabudnite si poznačiť návštevu Philadelphie do svojho cestovného zoznamu. Film "The Sixth Sense" bol nakrútený v tomto meste a ponúka možnosť vidieť miesta, ktoré sa objavili v tomto nezabudnuteľnom horore. Nezabudnite si všímať všetko okolo seba! 

10  najstrašnejších miest na svete: Sprievodca po strašidelných miestach

Prečítajte si aj:

10 najstrašnejších miest na svete: Sprievodca po strašidelných miestach

3. Hollywood, Kalifornia - Psycho

Slávna scéna sprchy z filmu "Psycho" od Alfreda Hitchcocka stále spôsobuje husiu kožu a je neodmysliteľnou súčasťou filmovej histórie. Môžete navštíviť Universal Studios v Hollywoode, kde si môžete prezrieť repliku motela Bates a dokonca absolvovať zážitkovú jazdu inšpirovanú týmto filmom. 

Vybrať si dovolenku

4. Salem, Massachusetts - The Witch

Salem, Massachusetts - The Witch

Salem, Massachusetts - The Witch Pexels

Film "The Witch" od Roberta Eggersa vás prenesie do temného obdobia čarodejníc. Salem v Massachusetts je miestom, kde tieto udalosti skutočne prebehli a môžete navštíviť múzeá a historické štvrte, ktoré vám priblížia túto časť americkej histórie. 

Radi sa bojíte? 10 najstrašidelnejších miest v Európe

Prečítajte si aj:

Radi sa bojíte? 10 najstrašidelnejších miest v Európe

5. Point Reyes, Kalifornia - The Birds

 Point Reyes, Kalifornia - The Birds

Point Reyes, Kalifornia - The Birds National Park Service- https://www.nps.gov/pl

Klasický hororový film Alfreda Hitchcocka "The Birds" bol nakrútený v nádhernej oblasti Point Reyes v Kalifornii. Toto miesto ponúka nádhernú prírodu a zároveň vás pripomína obrazy zo strašidelného filmu. 

Hororové filmy majú schopnosť nás vtiahnuť do svojho strašidelného sveta a nechať nás túžiť po dobrodružstvách, ktoré sú rovnako vzrušujúce ako samotný film. Navštívením týchto miest môžete prežiť svoje vlastné hororové dobrodružstvo a cítiť sa ako súčasť filmovej histórie. Tak sa nebojte a pripravte sa na strašidelne zábavnú dovolenku! 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.