Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

7 najmenej turistických krajín: Klenoty mimo bežných cestovateľských zoznamov

Keď sa hovorí o cestovaní, väčšina ľudí si predstaví slávne svetové destinácie, ako sú Paríž, Benátky či Tokio. No existuje mnoho krajín, ktoré zostávajú mimo bežných turistických zoznamov, a predstavujú také klenoty, ktoré stoja za objavovanie. Tieto miesta ponúkajú neopakovateľné zážitky a jedinečné pohľady na svet. Pozrime sa na sedem takýchto najmenej turistických krajín. 

1 Bhután - Kráľovstvo v oblakoch 

Bhután

Bhután Shutterstock

Bhután, známe aj ako "Kráľovstvo v oblakoch," je jednou z najmenej navštevovaných krajín na svete. Toto malé kráľovstvo nachádzajúce sa v pohorí Himaláje ponúka úchvatné prírodné scenérie, bohatú kultúru a duchovnú atmosféru. Bhután si uchováva svoju autentickú atmosféru a tradície a obmedzuje prístup turistov, čím sa chráni pred masovým turizmom. Navštíviť Bhután je ako cesta do minulosti, kde môžete objavovať staroveké kláštory, úchvatné hory a pohostinných miestnych obyvateľov. 

Vybrať si dovolenku

2 Uzbekistan - Krajina veľkolepých kultúrnych pokladov 

Uzbekistan

Uzbekistan Shutterstock

Uzbekistan, ktorý sa nachádza v strednej Ázii, je jednou z tých krajín, ktoré zostávajú mimo bežných zoznamov turistov, a to je naozaj škoda. Táto krajina ponúka bohatú históriu, rozmanité kultúrne poklady a úžasné prírodné krásy. Mesto Samarkand, s jeho modrou mešitou Registan a ďalšími historickými pamiatkami, je jedným z najkrajších a najmenej známych miest na svete. Navštíviť Uzbekistan je jazdou do minulosti, kde môžete objavovať staroveké mesto Buchara, púštnu krajinu a tradičné bazáre. 

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

Prečítajte si aj:

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

3 Kiribati - Raj v tichomorskom oceáne 

Kiribati

Kiribati Shutterstock

Kiribati je malý ostrovný štát nachádzajúci sa v tichomorskom oceáne, ktorý je pre mnohých neznámy. Tento rajský ostrovný štát je domovom nádherných bielych pláží, krištáľovo čistých vôd a jedinečnej kultúry. Kiribati je skvelým miestom pre milovníkov potápania, rybolovu a oddychu na opustených plážach. Táto krajina poskytuje jedinečný pohľad na tichomorskú atmosféru, ktorá ešte stále odoláva komercii a turistickej invázii. 

4 Madagaskar - Ostrov lemúrov

Madagaskar

Madagaskar Shutterstock

Madagaskar je jedinečným ostrovom nachádzajúcim sa v Indickom oceáne. Svojou odľahlou polohou a bohatou faunou a flórou si zaslúži miesto v našom zozname. Tento ostrov je domovom niektorých z najrôznejších druhov rastlín a živočíchov na svete, vrátane slávnych lemurov. Pre milovníkov prírody a dobrodružstva je Madagaskar skutočným rajom. Zároveň ponúka jedinečný pohľad na miestnu kultúru a tradície, ktoré zostali takmer nezmenené stáročia. 

5 Moldavsko - Klenot v strednej Európe

Moldavsko

Moldavsko Shutterstock
 

Moldavsko je malá krajina v strednej Európe, ktorá často uniká pozornosti turistov, ktorí sa radšej rozhodujú pre svojich známych susedov. Táto krajina je bohatá na kultúru, históriu a jedinečnú vinársku tradíciu. Moldavské vinice sú považované za niektoré z najstarších na svete a ponúkajú ochutnávku exkluzívnych vín. Okrem toho môžete objavovať historické pamiatky, ako sú kláštory a pevnosti, a spoznávať pohostinnosť miestnych ľudí. 

Cestujte v čase: od praveku po stredovek

Prečítajte si aj:

Cestujte v čase: od praveku po stredovek

6 Turkmenistan - Krajina bizarností 

Turkmenistan

Turkmenistan Shutterstock

Turkmenistan je krajina, ktorá sa nachádza v Strednej Ázii a je známa svojimi neobvyklými architektonickými skvostami a púštnou krajinou. Ashgabat, hlavné mesto Turkmenistanu, je domovom mnohých extravagantných budov a pamätihodností, vrátane zlatej sochy prezidenta. Turkmenská púšť Karakum je ideálnym miestom pre dobrodružných cestovateľov, ktorí si chcú vyskúšať safari na púšti a objavovať pohostinnosť miestnych kmeňov. 

Bizarné zvyky a tradície: Preskúmajte tajomstvá tejto krajiny

Prečítajte si aj:

Bizarné zvyky a tradície: Preskúmajte tajomstvá tejto krajiny

7 Surinam - Prírodný raj v Južnej Amerike 

Surinam, ležiaci na severovýchodnej časti Južnej Ameriky, je malý štát s bohatou prírodou. Je domovom úchvatných dažďových pralesov, čistých riek a miestnych kultúrnych zážitkov. V Suriname môžete objavovať mnohé ekologické rezervácie a divokú faunu, ako je jaguár či anakonda. 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Ak túžite po skutočnom dobrodružstve a uniknutí od turistickej masovky, tieto najmenej turistické krajiny vám ponúkajú jedinečné zážitky a pohľady na svet, ktoré sú stále skryté pred väčšinou cestovateľov. Spoznávajte svet z inej perspektívy a objavujte klenoty, ktoré čakajú na svoje objavenie. 

 

 

 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.