Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Za rozprávkovými zážitkami do Disneylandu Paríž

Mickey Mouse

Mickey Mouse

Milujú vaše deti rozprávkový svet Walta Disneyho? Obrí zábavný komplex nabitý rozprávkovými atrakciami, do najmenších detailov prepracovanými budovami a v neposlednom rade obľúbenými postavami z kreslených filmov je splneným snom drvivej väčšiny detí. A nielen ich. Priznajme si bez rozpakov, že aj my, dospelí, sa túžime čas od času zase stať deťmi....

Doprava do Disneylandu Paríž

Do najobľúbenejšieho zábavného parku v Európe sa dostanete po pár hodinách jazdy autobusom alebo autom, ale využiť môžete aj priame letecké spojenie. Mnoho cestovných kancelárií usporadúva niekoľkokrát ročne zájazdy v rámci klasických eurovíkendov. Návštevu môžete pojať ako samostatnú cestu len a len do zábavného parku alebo si výlet rozšíriť o prehliadku či pobyt v neďalekom Paríži a okolí.

Disneyho princezné a netvor

Disneyho princezné a netvor mydisneyadventures

Cena vstupného do Eurodisneyland

Eurodisneyland v Marne-la-Vallée (vzdialenosť od Paríža je cca 32km) funguje od roku 1992 a od tej doby sa drží na popredných priečkach návštevnosti. Veď každý rok prejde týmto miestom až 10 miliónov návštevníkov! Lákadiel je v tejto ríši zázrakov veľa, park je skutočne obrovský, preto vám jeden deň na zvládnutie všetkých atrakcií asi stačiť nebude. Ideálnym riešením je niekoľkodňový návšteva. Celodenné vstupné sa pohybuje v rozmedzí 40-60 Eur/os., viacdenné vstupenky sú výhodnejšie. Cena vstupného je konečná, ďalej v parku už nič neplatíte a môžete si tak užívať všetky atrakcie donekonečna.

Pirátska loď v Disneylande

Pirátska loď v Disneylande Shadowgate

Občerstvenie v Disneylande

Ak sa budete chcieť v parku občerstviť, pripravte sa na skutočnosť, že budete musieť siahnuť trochu hlbšie do vrecka. Ak chcete ušetriť nemalú čiastku, zabaľte si so sebou desiatu z vlastných zdrojov.

Pri návšteve Eurodisneyland sa pripravte na fronty

Vďaka obrovskej obľúbenosti parku a s tým spojeným veľkým množstvom návštevníkov počítajte s dlhými frontami, ktoré si budete musieť na jednotlivé atrakcie vystáť. V top sezóne sa môže čakacia doba pretiahnuť trebárs aj na pol hodiny. Aby ste sa takto dlhým radom vyhli, pretože ako je známe, fronty nebaví ani dospelých a už vôbec nie deti, vyrazte do Eurodisneyland mimo hlavnej sezóny - tzn. mimo sviatky, víkendy a prázdniny. Len vtedy budete mať istotu, že v radoch nestrávite polovicu času, ktorý by sa dal využiť efektívnejšie a bezpochyby zaujímavejšie.

Davy ľudí v Disneylande

Davy ľudí v Disneylande

Čo vás v zábavnom parku Disneyland Paríž čaká?

Na ploche viac ako 1943ha sa nachádza všetko, po čom detské srdce kedy túžilo. Park sa rozdeľuje na dve časti. Prvý z nich je Disneyland Park, kde sú sústredené všetky atrakcie inšpirované klasickými kreslenými rozprávkami z dielne Walta Disneyho. Ten sa potom delí na ďalších päť rozprávkových oddielov, ktoré sú umiestnené okolo zámku Šípkovej Ruženky.

Zámok Šípkovej Ruženky

Zámok Šípkovej Ruženky hjjanisch

Disneyland Park

Main Street USA – čiže Hlavná ulica USA je vstupnou bránou do parku. Na prvý pohľad vás zaujmú domčeky, ktoré sú inšpirované americkou architektúrou na prelome 19. a 20. storočia. V domčekoch sú umiestnené reštaurácie a obchodíky, kde sa môžete občerstviť výborným jedlom a nápojmi a nakúpiť pár suvenírov. V tejto časti parku nájdete železničnú stanicu, odkiaľ odchádza vyhliadkový vláčik, ktorý vás prevezie celým zábavným parkom.

Vláčik v Disneylande

Vláčik v Disneylande Andrei Dan Suciu

Discoveryland – ak máte v duši túžbu objavovať, skúmať, bádať, Krajina objavov vám poskytne dokonalé zážitky a uspokojenie. Milovníci príbehov Julesa Verna si prídu na svoje na horskej dráhe, ktorá simuluje vystrelenie rakety do vesmíru. Jej rýchlosť vás doslova prilepí k sedačke, pozor na meteority a okolité planéty.

Adventureland – ako názov napovedá, po vkročení do tejto časti parku sa ocitnete v krajine plnej dobrodružstiev. Premeňte sa nachvíľu na Indiana Jonesa či pirátov z Karibiku a vyskúšajte si na vlastnej koži, aké je to byť filmovým hrdinom. Taká jazda na horskej dráhe, pozorné preskúmanie pirátskej lode, či plavba na loďke po jaskyni s pirátskym pokladom, to už vyžaduje trochu odvahy.

Fantasyland – Krajina fantázie je určená predovšetkým pre najmenších návštevníkov. V tejto časti parku sa nachádza množstvo roztomilých atrakcií, akými sú kolotoč s čajovými šálkami Alici z krajiny zázrakov či plavba lodičkou a narazíte tu aj na obľúbené postavičky z klasických „Disneyoviek“. Radi by ste sa odfotili s myškou Minnie, myšiakom Mickeym či Snehulienkou? Nie je problém, len počítajte s tým, že si za fotografiu priplatíte.

Kolotoč vo Fantasylande

Kolotoč vo Fantasylande Andrei Dan Suciu

Frontierland – Pohraničná krajina, to je územie plné indiánov a kovbojov so zbraňami za opaskom. Ilúzia divokého západu je tu skutočne dokonalá. V tejto časti sa nachádza najobľúbenejšia horská dráha celého parku Big Thunder Mountain, ktorá vyzerá ako obria červená skala. Pre najmenšie deti je určená indiánska dedina z kreslenej rozprávky o krásnej Pocahontas.

Druhá časť parku vás zavedie do sveta filmových tvorcov, ktorý vám poodhalí, koľko práce a úsilia stojí za vytvorením celovečerného animovaného filmu.

Walt Disney Studios

Chceli by ste nahliadnuť filmovým tvorcom až do ich kuchyne? Zaujíma vás, ako jednotlivé filmy vznikajú? Druhá časť parku vám ponúkne odpovede na vaše otázky. Tešiť sa môžete samozrejme aj na kopec ďalších atrakcií, z ktorých najobľúbenejšou je určite najrýchlejší horská dráha celého Eurodisneylandu, ktorá dosahuje rýchlosť až 97km/hod a je určená len pre tých najodvážnejších. Ďalšie atrakcie inšpirované napríklad rozprávkami o Aladinovi či Príbehom hračiek váš rozbúrený žalúdok z rýchlodráhy zas spoľahlivo upokoja. Divácky veľmi obľúbené sú každodenné živé, komentované show na motívy disneyovských príbehov, a to v dvoch jazykoch – vo francúzštine a angličtine.

Horská dráha

Horská dráha

Návšteva Eurodisneyland parku pri Paríži nadchne nielen deti, ale aj vás samotných, stačí len odložiť predsudky. Nebojte sa užiť si návštevu parku naplno so všetkým čo k tomu patrí, zabaviť sa na atrakciách, odfotiť sa so svojou obľúbenou postavičkou z detstva, zaspomínať na časy, kedy ste ako malí špunti hltali kreslené príbehy populárnych hrdinov. Čarovný svet rozprávok a zábavy je určený pre všetkých, ktorí sa radi bavia a hrajú sa, a to bez rozdielu veku.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.