Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka na ostrove Phu Quoc: Kam za atrakciami v srdci južného Vietnamu

Ostrov Phu Quoc, ležiaci v Thajskom zálive pri južnom pobreží Vietnamu, je jedným z najkrajších a najatraktívnejších miest v juhovýchodnej Ázii. Tento ostrov ponúka nielen krásne pláže, ale aj bohatú históriu a kultúru. Poďme sa pozrieť na niektoré z najlepších aktivít a miest, ktoré tento vietnamský klenot ponúka.  

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

1. Pohľad z výšky: 3S lanovka na Hon Thom  

Zažite adrenalínový zážitok na najdlhšej visutej lanovke na svete, ktorá meria celých 8 km. S výškou 160 m budete mať úchvatný výhľad na celý ostrov. Počas cesty nad zelenými ostrovmi budete obdivovať bujné lesy, podmorské koralové útesy a tyrkysové more, plné rybárskych lodí. Toto je pohľad, ktorý si určite zamilujete! 

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

Prečítajte si aj:

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

2. Užite si vodné športy

Phu Quoc je mekka pre vodné športy, či už ste začiatočníci alebo skúsení dobrodruhovia. Vyskúšajte šnorchlovanie a potápanie pri koralových útesoch, windsurfing, kitesurfing alebo adrenalínovú jazdu na vodnom skútri. Ak preferujete pokojnejšie aktivity, môžete sa vydať na kajakovanie pozdĺž pobrežia alebo sa venovať golfu na miestnom ihrisku. 

Priamym letom do Vietnamu

3. Preskúmajte okolité ostrovy

Súostrovie Phu Quoc má ďalších 21 ostrovčekov, z ktorých každý ponúka jedinečný ekosystém. Niektoré z nich sú úplne neobývané, s nedotknutou prírodou a plážami. Plávte sa na výletných lodiach na ostrovy Dam Ngang, Mai Rut Trong a Buom, kde vás čaká šnorchlovanie a potápanie pri koralových útesoch. To je dobrodružstvo, na ktoré len tak nezabudnete! 

4. Nočný trh a miestna kuchyňa

Preskúmajte nočný trh v meste Duong Dong, kde sa môžete ponoriť do vietnamskej kuchyne a ochutnať čerstvé morské plody. Okrem jedla si tu môžete zakúpiť aj tradičné remeselné výrobky, oblečenie, šperky a suveníry. Nočný trh je centrom zábavy na ostrove. 

5. Ostrov si užije celá rodina

Pokiaľ cestujete s rodinou, alebo ste jednoducho nadšenci zábavy, nevynechajte nasledujúce atrakcie: 

VinWonders - veľkolepý zábavný komplex s aquaparkom, lunaparkom a akváriom 

Safari Park Vinpearl - najväčšia zoo vo Vietname na ploche 380 ha s asi 130 rôznymi druhmi zvierat 

Perlové farmy a továreň na rybiu omáčku - naučte sa o miestnych tradičných spôsoboch života a výrobe dvoch najobľúbenejších produktov na ostrove 

Budhistický Vietnam – jedna z krás Ázie

Prečítajte si aj:

Budhistický Vietnam – jedna z krás Ázie

Phu Quoc je miestom, kde sa spája dobrodružstvo, príroda a kultúra. Či už si prajete relaxovať na pláži alebo sa ponoriť do miestneho života, Phu Quoc má pre vás niečo špeciálne. Nezabudnite začleniť tento ostrov do svojho zoznamu destinácií, ak plánujete cestu do juhovýchodnej Ázie. Toto miesto vám prinesie nezabudnuteľné zážitky! 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.