Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ázia križom krážom – TOP ázijské destinácie

Gejša

Gejša

Máte rádi kultúru Ďalekého východu? Chcete vidieť tie najúžasnejšie pamiatky na svete? Alebo Vás láka exotická dovolenka pri mori? Poďme sa spoločně pozrieť na najnavštevovanejšie ázijské krajiny, ktoré Vás nielen očaria, ale zažijete tu aj vzrušujúce dobrodružstvo.

Asie je kolébkou několika kultur a setkáme se zde s veškerými typy náboženství. Navíc je největším a nejnavštěvovanějším kontinentem světa.

Pre rok 2017 bolo v rebríčku americkej internetovej stránky TripAdvisor (venuje sa cestovaniu a turizmu) vyhlásených 25 najlepších destinácií na tomto kontinente. 11 prvých vám teraz prinášame aj my.

Bali, perla Indonézie

Na prvej priečke sa umiestnil najväčší a najnavštevovanejší ostrov Indonézie – Bali. Na Bali Vás čakajú nielen terasovité ryžové pollia, panenská príroda a nádherné piesočnaté pláže, ale aj množstvo hinduistických chrámov a dediniek s domorodým obyvateľstvom. Na svoje si prídu aj tí, ktorí sa radi potápajú či šnorchlujú.

Bali

Bali

Kambodžské kráľovstvo

Portál nám ďalej ponúka Kambodžu a to konkrétne jej najnavštevovanejšie miesto Siem Reap, ktoré je bránou do Angkor Vat. Komplex chrámu Angkor Vat je jedným z najznámejších a najnavštevovanejších a navyše je zaradený medzi novodobé divy sveta. Určite všetci poznáte tie nádherné fotografie, tak prečo to nevidieť naživo!

Kambodža

Kambodža

Thajsko – krajina tých najúžasnejších miest

Všetkými známe Thajsko nám ponúkne hneď niekoľko miest, ktoré sa v rebríčku umiestnili. Navštívte najväčší thajský ostrov v Andamanskom mori Phuket. Uvidíte tu hory, dažďové pralesy, kaučukové plantáže a úžasné zátoky. Alebo Ostrov Kosamui, ktorý je jedným z posledných miest s nedotknutou tropickou prírodou v juhovýchodnej Ázii. Navštíviť musíte tiež hlavné mesto Bangkok. Vydajte sa do Kráľovského paláca, najväčšieho a najstaršieho chrámu v Bangkoku - Wat Pho či do chrámu Zlatého Budhu - Wat Traimit. Ďalej sú v rebríčku chrámy Chiang Mai alebo ostrov Ko Tao - korytnačí ostrov.

Thajsko

Thajsko

Vietnam – nielen ryžové polia

Aj krásna krajina ako je Vietnam patrí do nášho rebríčka a to hneď s tromi lokalitami. Navštívte miesto zapísané na zoznam UNESCO - Hoi An. Nájdeme tu niekoľko pozostatkov hinduistických chrámov, ale aj pagody a chrámy, ktoré dodnes fungujú. Samozrejme nesmie chýbať ani hlavné mesto Hanoj, či Ho Či Minovo mesto, které sa nachádza v hlavnom meste.

Vietnam

Vietnam

Strecha sveta Nepál

Mnohí z nás si pri tejto krajine vybavia najvyššiu horu sveta Mount Everest (Himaláje), ale nie je to jediné lákadlo tejto krajiny. Nájdeme tu aj krásnu divokú prírodu a mnoho pamiatok. Najnavštevovanejšie sú hlavné mesto Káthmandú a mesto Pókhara. Stred tohto mesta tvorí druhé najvačšie jezero Nepálu – Phéva Tál. V strede jazera je ostrovček s chrámom Varáhi, prípadne sa od južnej časti jazera vydajte k vodopádom Déví.

Strecha sveta Nepál

Strecha sveta Nepál

Menej známy Lombok

Že ste o Lomboku nikdy nepočuli? Nie ste určite sami, ale jedná sa o malý ostrov, ktorý leží východne od Bali. Ostrov ponúka husté pralesy, krátery, domorodé dedinky, ale aj hotely s bielymi plážami. Pestujú sa tu chilli papričky, tabak, sója, škorica, káva, aj miestne plantáže tak stoja za návštevu.

Lombok

Lombok

Japonsko krajina plná pamiatok a obrovských metropol

Japonsko ponúka bohatú históriu a nespočet šintoistických a budhistických chrámov a svätýň. Na druhú stranu ponúkne aj moderné svetová veľkomestá ako je napríklad hlavné mesto Tokio, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie. Za návštevu určite stojí aj chrámové mesto uprostred hôr - Kjóto, ktoré bolo predtým hlavným mestom celej krajiny.

Japonsko

Japonsko

India – krajina značných kontrastov

India ponúka históriu jednej z najstarších civilizácií, nespočet chrámov, moderné veľkomestá či Himaláje. No v reále je veľmi chudobnou časťou sveta. Predtým bola krajinou maharadžov, tigrov a slonov alebo Gándhího. Najnavštevovanejší je Goa - najviac prosperujúci štát Indie, ktorý leží pri Arabskom mori. Za zmienku stojí aj hlavné mesto Nové Dillí alebo Džajpur - "Ružové mesto", ktoré svoj názov získalo vďaka ružovým budovám v historickom centre.

Džajpur, India

Džajpur, India

Čína- krajina niekoľkých podôb

K videniu sú v Číne moderné metropoly ako hlavné mesto Peking či Hongkong, ktoré sa v rebríku takisto umiestnili. Na druhú stranu tu môžete vidieť aj veľmi chudobný vidiek, na ktorom si miestni obrábajú svoje políčka. Okrem iného môžete navštíviť aj Veľký čínsky múr, ktorý je všetkým tak známy.

Veľký čínsky múr

Veľký čínsky múr

Ostrovný štát Singapur

Názov štátu je odvodený zo sanskrtu a znamená "Levie mesto". Singapur patrí medzi najvyspelejšie štáty sveta. Podľa zostaveného rebríčka by ste sa nemali vyhnúť ani návšteve hlavného mesta Singapur, ktoré je zároveň aj hlavným prístavom. Miešajú sa tu čínske, malajzijské a indické tradície a tvoria tak veľkolepý pohľad. Singapur je navyše jedným z najčistejších miest sveta.

Singapur

Singapur

Ostrov Palawan

Jedná sa o filipínsky hornatý ostrov, ktorý je označovaný ako jeden z najkrajších a najčistejších ostrovov na svete. Na zozname UNESCO sú zapísané miestne koralové útesy Tubataha, ktoré boli vyhlásené národným parkom. Na Palawane môžete voľne navštíviť napríklad trestaneckú kolóniu Iwahig a zoznámiť sa s tým, ako Filipínami prevychovávajú odsúdených. Ostrovom preteká najdlhšia podzemná rieka, ktorú môžete vidieť v jaskyni svätého Paula.

Ostrov Palawan

Ostrov Palawan

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.