Burundi Burundi

  • Miestna kuchyňa

    Špeciality z Burundi sú typickým príkladom stredoafrickej kuchyne. Obyvatelia si väčšinu potravy obstarávajú sami. Pripravujú pokrmy z fazule, exotického ovocia, sladkých zemiakov, manioku jedlého, hrachu, kukurice a obilnín. Mäso netvorí základ jedálničku už len preto, že sa chovu zvierat venuje len menšina obyvateľstva. Niektoré špeciality sa síce pripravujú z kozieho alebo jahňacieho mäsa, ale hovädzie sa v krajine takmer nevyskytuje. Ako dezert sú obľúbené sladké zákusky. Burunďania oslavujú s pohárikom domáceho banánového vína a piva. V niektorých oblastiach sú vyhľadávané mäsové špízy s hranolčekmi, pozostatok z belgickej kolonizácie. Obvyklé berundksé jedlo predstavuje ryža a fazule s maniokom.