Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

5 TOP aktivít v Marsa Alam v Egypte

Rajské pláže, fascinujúci podmorský svet a dobrodružstvo v púšti - to všetko a oveľa viac ponúka jedna z najkrajších destinácií Egypta: Marsa Alam. Nachádzajúca sa na pobreží Červeného mora, táto oblasť láka cestovateľov svojou nádhernou prírodou a bohatou kultúrou. V tomto blogu sa ponoríme do sveta Marsa Alam a preskúmame päť neodolateľných aktivít, ktoré vás čakajú pri návšteve tejto úžasnej dovolenkovej destinácie. Od pestrého podmorského života až po dobrodružné výlety do púšte, Marsa Alam ponúka zážitky, ktoré vám navždy zostanú v pamäti. Poďme sa pozrieť na to, čo všetko môžete objaviť a zažiť v tomto kúte Egypta.

1. Potápanie a šnorchlovanie

Marsa Alam je známa svojím úchvatným podmorským svetom. Jednou z hlavných aktivít je potápanie a šnorchlovanie v koralových záhradách Červeného mora. Lokality ako Elphinstone Reef či Abu Dabbab ponúkajú neuveriteľné zážitky. Obdivujte farebné ryby, morské želvy a iné exotické morské tvory, ktoré robia z tejto destinácie jedno z najlepších miest pre potápanie na svete.

Marsa Alam z Bratislavy

2. Výlety do púšte

Pre dobrodružnejších cestovateľov sú výlety do púšte jedinečnou skúsenosťou. Objavte rozľahlé duny a tichú krásu púšte Sahara. Navštívte beduínske osady, zažite jazdu na ťavách a pozorujte fascinujúce západy slnka nad púštnym horizontom.

3. Delfíny a morské korytnačky

Marsa Alam je domovom mnohých delfínov a morských korytnačiek. Organizované výlety za delfínmi vás zavedú do miest, kde môžete stretnúť týchto úžasných tvorov v ich prirodzenom prostredí. Okrem delfínov môžete pri potápaní či šnorchlovaní stretnúť aj morské korytnačky.

Potápanie a šnorchlovanie v egyptskom Marsa Alam

Prečítajte si aj:

Potápanie a šnorchlovanie v egyptskom Marsa Alam

4. Návšteva starovekých miest a chrámov

Pre tých, ktorí túžia po histórii a kultúre, sú návštevy starovekých miest ako Luxor a chrámov ako Karnak nezabudnuteľným zážitkom. Obdivujte majestátne pamiatky starovekej egyptskej civilizácie, počúvajte príbehy minulosti a prejdite sa medzi obrovskými kameňmi s bohatou históriou.

Tajomstvo pamiatok starovekého Egyptu: Vydajte sa po stopách faraónov

Prečítajte si aj:

Tajomstvo pamiatok starovekého Egyptu: Vydajte sa po stopách faraónov

5. Relax na pláži a miestna kuchyňa

Marsa Alam disponuje nádhernými plážami s jemným pieskom a azúrovou vodou, čo robí ideálne miesto na relax a oddych po dni naplnenom dobrodružstvom. Okrem toho si vychutnajte miestne jedlá a nápoje. Skúste tradičné egyptské jedlá v miestnych reštauráciách alebo ochutnajte čerstvé ryby priamo z mora.

10 najväčších dobrôt egyptskej kuchyne

Prečítajte si aj:

10 najväčších dobrôt egyptskej kuchyne

Týchto päť aktivít ponúka len malý náhľad na rozmanitosť zážitkov, ktoré Marsa Alam má ponúknuť. Nech už ste dobrodruh, milovník histórie alebo len hľadáte oddych na pláži, táto egyptská destinácia má niečo pre každého.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.