Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Šport v Egypte: Ktoré aktivity si užijete pri Červenom mori?

Športové aktivity v Egypte

Športové aktivity v Egypte Shutterstock

Športujete radi pod holým nebom? Spojte príjemné s užitočným a vyrazte do Egypta. Vaše telo načerpá správnu dávku vitamínu D z hrejivých slnečných lúčov, okúsi nutrične vyváženú stravu a dostane sa do formy v krajine, v ktorej je láska k futbalu rovnako samozrejmá ako dýchanie.

Plávanie

Plávanie v Egypte

Plávanie v Egypte Shutterstock

O tom, že plávanie je pre naše telo jedným z najzdravších druhov pohybu nie je pochýb. V Egypte si ho môžete užiť do sýtosti. Piesočnaté pláže Hurghady sú s pozvoľným vstupom do mora ideálne pre opatrných suchozemcov, ktorí si v priezračne čistých vlnách Červeného mora môžu vypilovať svoj plavecký štýl. Do vĺn jedného z najčistejších, najslanších a najteplejších svetových morí sa môžete rozbehnúť po móle niektorého z rezortov v Sharm el Sheikhu. Odmenou za mierne krkolomný vstup do vody vám bude neuveriteľne farebný svet koralových útesov, skrytých pod morskou hladinou.

Vyberte si zájazd do Egypta

Potápanie

Potápanie v Červenom mori

Potápanie v Červenom mori Shutterstock

Najsevernejšie položené tropické koralové more je splneným snom všetkých milovníkov prírody. Oslnia vás veľké kŕdle pestrofarebných rybiek, roztomilé hviezdice, pichľavé raje, strašidelne vyzerajúce murény, barakudy, gigantické morské korytnačky i skupinky delfínov. Prvý ponor je ideálny absolvovať pod dohľadom skúsených inštruktorov niektorého z mnohých potápačských centier, rozosiatych pozdĺž plážových rezortov. Po krátkej inštruktáži pri hotelovom bazéne nasadnete na loď a vyrazíte v ústrety magickým hlbinám. Či už zvolíte ostrov Small Giftun, ležiaci neďaleko Hurghady, záliv Abbu Dabbab, kde pri troche šťastia zbadáte gigantickéhodugonga, zátoku Pensee Azur v blízkosti letoviska Marsa Alam alebo známy delfíny útes Shaab Samadai, s istotou sa budete do sveta ticha pod morskou hladinou vždy radi vracať.

6 architektonických stavieb, ktoré za svoj život musíte navštíviť

Prečítajte si aj:

6 architektonických stavieb, ktoré za svoj život musíte navštíviť

Golf

Golfové ihrisko v Egypte

Golfové ihrisko v Egypte Shutterstock

Len 4 hodiny letu vás delia od starostlivo udržiavaných egyptských greenov. Stačí oprášiť golfový bag a vychutnať si každú ďalšiu jamku. Originálne riešené, majstrovské 18-jamkové ihrisko v El Goune, očarí na prvý pohľad romantickými lagúnami, aby vám po niekoľkých minútach hry predstavilo silného súpera – brízu. Teda zradný vetrík vanúci od mora. Nádherné horské panorámy aj výhľad na tri okolité štáty - Saudskú Arábiu, Jordánsko a Izrael, sú hlavnou devízou 18-jamkového rezortu Taba Heights Golf Resort. Svojmu obľúbenému športu sa tu môžete venovať 365 dní v roku.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Kitesurfing

Surfkiting

Surfkiting Shutterstock

Láka vás predstava, že sa vznášate nad morskou hladinou ako vták s pocitom úplnej voľnosti? Potom by vám mohol učarovať kitesurfing, šport, ktorý dokonale preverí vašu fyzickú kondíciu a do žíl vženie poctivú dávku adrenalínu. Pokojné, plytké more a priaznivý vietor je ideálny aj pre začínajúcich dračích jazdcov. Školy kitesurfingu pôsobia v našinci obľúbenom letovisku Hurghada, El Gouna aj lagúne Wadi Lahami, ležiacej 140 km južne od Marsa Alam.

Jogging

Jogging pri mori

Jogging pri mori Shutterstock

Udržujete sa v kondícii pravidelným behom? Svojich obľúbených bežeckých chvíl sa nemusíte vzdávať ani na dovolenke. So slaným vetrom v chrbte môžete bežať v ústrety vychádzajúcemu slnku v uliciach Sharm el Sheikhu alebo zaboriť nohy do piesku na pobreží Marsa Alam.

Tajomstvo pamiatok starovekého Egyptu: Vydajte sa po stopách faraónov

Prečítajte si aj:

Tajomstvo pamiatok starovekého Egyptu: Vydajte sa po stopách faraónov

Plážový volejbal

Plážový volejbal v Egypte

Plážový volejbal v Egypte Shutterstock

Ak dávate prednosť skôr kolektívnym športom, potom pre svoju dovolenku voľte hotelový rezort s čo možno najširšou ponukou športového vyžitia. S partiou rovnako naladených klientov si tu budete môcť zahrať plážový volejbal, stolný tenis, petang, vyskúšať aqua aerobik alebo usporiadať tenisový turnaj.

Jazda na koni

Jazda na koni na pláži

Jazda na koni na pláži Shutterstock

Najkrajší pohľad na svet je z konského chrbta. A čo potom keď je ten svet zaliaty slnkom a vonia morom! Či už sa radíte medzi skúsených jazdcov alebo sa vám pri pohľade na majestátneho nepárnokopytníka roztrasú kolená, nenechajte si tento jedinečný zážitok ujsť. Vychádzky pozdĺž pobrežia, plavenie koní i cval divokou púštnou krajinou vám predstaví Egypt v celej jeho nespútanej kráse.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.