Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Svadobná cesta podľa vašeho gusta

Mesiace plánovania a starostí končia v svadobný deň a vás čaká už iba odmena v podobe svadobnej cesty, na ktorej si užijete zaslúžený relax a zábavu. Ale ako zvoliť najvhodnejšie miesto? aké sú dnes vlastne možnosti?

Exotika je pre svadobnú cestu voľba číslo jed

Exotika je pre svadobnú cestu voľba číslo jed Azrul Aziz

Dokonalá exotika

Džungľa nielen pre dobrodružné povahy

Džungľa nielen pre dobrodružné povahy Artem Bali

Exotické krajiny sú v posledných rokoch pre väčšinu novomanželov prvou voľbou. A nie sa čomu diviť - na medové týždne spomíname celý život a na taký Maurícius, Bali, Bora Bora, alebo Srí Lanku sa hneď tak zabudnúť rozhodne nedá. Všetky tieto miesta ponúkajú priestor pre oddych, športové vyžitie, cestovanie a objavovanie prírodných krás. Na malebných plážach plných bieleho piesku, pod palmami, v krištálovo čistej vode či v dokonalých chalúpkach s drevenou strechou si vytvoríte mnoho krásnych zážitkov a ako bonus si z takejto cesty priveziete fotky, ktoré vám budú mnohí závidieť.

Čítajte: 10 destinácií pre perfektnú tropickú dovolenku

Dobrodružné plavby

Medové týždne na palchetnici alebo na výletne

Medové týždne na palchetnici alebo na výletne Andreas Ronningen

Tento typ svadobnej cesty vyžaduje trochu odvahy. Tešiť sa môžete na niekoľkodenné dobrodružstvo na mori, ktoré spestria občasné návštevy zaujímavých miest na pevnine. Práve možnosť navštíviť hneď niekoľko kútov sveta v jednom týždni je naozaj fascinujúca!. Naviac lokality si môžete zvoliť podľa vlastných preferencií - výletné lode dnes plávajú naozaj všetkými smermi. Nudiť sa potom rozhodne nebudete ani na mori, keďže na väčšine výletných lodí máte všetky možné druhy vyžitia - od mnohých luxusných reštaurácií a barov cez kasína, koncerty a bohatý animačný program až po bazény a záhrady.

Inšpirujte sa: Holandskom na lodi

Poznávací zájazd

Zamilovanosť Eiffelovke sluší

Zamilovanosť Eiffelovke sluší Fabrizio Verrecchia

Pre krásne zážitky nie je potrebné letieť cez oceán - prekrásne miesta nájdete aj v Európe. Ak naviac oceníte aktívnu turistiku, nie je nič krajšie, než spojiť medové týždne s poznávaním. Možností je v okolí hneď niekoľko - putovanie po Francúzsku zakončené raňajkami pod Eiffeloovu vežou, romantická cesta Holandskom plným kanálov a tulipánov, alebo niekoľko dní strávených v slnkom zaliatom Taliansku...Práve toto sú jedny z najobľúbenejších miest pre intelektuálne obohatenie. Spája sa v nich história, poznávanie nových miest a vytváranie nových zážitkov, ktoré sú pre každé maželstvo dôležité.

Mesto Carcassonne – dokonalý stredoveký klenot 

Rozmaznávanie vo wellness

Cez medové týždne je potrebné sa rozmaznávať.

Cez medové týždne je potrebné sa rozmaznávať. Tallie Robinson

Ak sa chcete počas celých medových týždňov doslova hýčkať a rozmaznávať, môžete zvoliť trochu neobvyklý spôsob trávenia svadobnej cesty. Veď koho by nelákal týždeň plný voňavých procedúr, masáži, bazénov a gurmanských zážitkov? Pre pohodlné cestovanie môžete vybrať wellness stredisko, ktoré leží blízko vašeho bydliska, alebo sa vydajte do dômyselných spa v susednom Rakúsku. Pre milovníkov wellness pobytov odporúčame napríklad Nórsko či Švédsko, kde je tento typ relaxácie životným štýlom.

Objavujte: Svadobné zvyky a tradície z celého sveta

Hory a pešia turistika

Zamilované túry svedčia láske aj kondícii

Zamilované túry svedčia láske aj kondícii Wayan Parmana

Nie každý pár má v obľube exotiku a leňošenie, niektorí novomanželia sa najlepšie odreagujú od svadobného chystania aktívnou turistikou uprostred čistej prírody. Farebné kvetiny, stromy a hory všade okolo dokážu tiež vytvoriť krásne romantické prostredie. Vycestovať tak môžete takmer ktorýmkoľvek smerom. U nás je obľúbených hneď niekoľko oblastí - Vysoké a Nízke Tatry, Orava, Pieniny či Slovenský raj, vydať sa môžete aj o niečo ďalej, trebárs do susedného Česka. Ak nemáte problém s jazykovou bariérou, krásne miesta plné hôr a jazier nájdete aj v Rakúsku či Taliansku.

Inšpirujte se: Najkrajšie prírodné miesta v Českej republike

More a zase len more

Svadobná cesta býva najčastejšie pri mori

Svadobná cesta býva najčastejšie pri mori Tatiana Gonzales

Na záver si nechávam "osvedčenú klasiku", ktorá však nie je o nič horšia, než všetky predchádzajúce typy svadobných ciest. Aj pobytové zájazdy napríklad do Grécka, Španielska, Chorvátska, Turecka či Egypta sa dajú krásne upraviť na dokonalú svadobnú cestu plnú romantiky a dobrodružstva. Stačí v hoteli zarezervovať novomanželský apartmán alebo využiť niektorú z aktivít, ktoré rezorty ponúkajú  v rámci svadobných balíčkov. Užiť si tak môžete napríklad masáž pre páry, večeru na pláži alebo vám delegát odporučí ideálne miesta pre zamilovaných.

Čítajte: Najkrajšie pláže Fuerteventury

Hovorí sa, že na svadobný deň nezabudneme nikdy v živote a to podľa môjho názoru platí aj u svadobnej cesty. Či už však odcestujete za oceán, alebo vám rozpočet dovolí navštíviť niektoré z krás Slovenska a Česka, hlavné je, že s vami je vaša milovaná polovička a na ničom inom už nezáleží.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.