Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

10 destinácií pre perfektnú tropickú dovolenku

Tropická dovolenka

Tropická dovolenka

O nádhernej dovolenke v tropickom raji s azúrovou vodou a hebkým bielym pieskom nemusíte iba snívať. Navštívte niektoré z nižšie uvedených miest a relaxujte na jedinečných plážach lemovaných palmami. Užívajte si krásne výhľady na more, objavujte tajomstvá podvodného sveta alebo vyskúšajte niektoré z tamojších kulinárskych špecialít.

1. Bora Bora

Zrejme najkrajšiu tropickú dovolenku môžete zažiť na ostrove Bora Bora, ktorý je skutočnou perlou Francúzskej Polynézie. Pokladá sa dokonca za najkrajší ostrov na svete a tiež za jednu z najdrahších dovolenkových destinácií. Príroda ho obdarila kúzelnými lagúnami s priezračnou vodou a pôsobivými korálovymi útesmi. Obzvlášť pekné pláže a lagúny nájdete na najjužnejšom cípe ostrova, kde sa nachádza jedno z dvoch hlavných centier Matira.

Bora Bora

Bora Bora

2. Riviera Maya, Mexiko

Mayská riviéra lemuje pobrežie Karibského mora mexického regiónu Quintana Roo. Je preslávená pestrým výberom all inclusive zariadení a romantických hotelíkov po celej dĺžke 40 kilometrovej pláže. Dedinky pozdĺž pobrežia ponúkajú množstvo lákavých aktivít, od posedenia v príjemných reštauráciách a plážovych baroch cez návštevu rušných zábavných parkov po množstvo športových možností, ku ktorým patrí potápanie, plávanie s delfínmi či vodné lyžovanie.

Riviera Maya, Mexiko

Riviera Maya, Mexiko

3. Maldivy

Ostrovný štát Maldivská republika leží na juhu Ázie v Indickom oceáne a je tvorený rovnakomenným súostrovím devätnástich koralových ostrovov - atolov. Každý atol má uprostred krásnu lagúnu s koralovým útesom, kde žije množstvo pôsobivých podmorských živočíchov. Maledivy sú krajinou slnka, jemného belostného piesku, kokosových paliem a kvitnúcich voňavých kerov. Vďaka stálemu počasiu predstavujú perfektné miesto pre dovolenku takpovediac po celučký rok.

Maldivy

Maldivy

4. Cookove ostrovy

Cookove ostrovy tvorí pätnásť ostrovov a atolov rozdelených na severné a južné. Počasie je vcelku stále, od novembra do marca je však potrebné dávať pozor na hurikány a množstvo prehánok. Radšej vycestujte v inom mesiaci a navštívte napríklad ostrov Rarotonga s domorodými dedinkami a plantážami kokosových orechov. Dažďový prales vo vnútrozemí, dychberúce vodopády a posvätná vulkanická hora vás určite ohromia.

Rarotonga, Cookove ostrovy

Rarotonga, Cookove ostrovy

5. Fidži

Ostrovy Fidži v západnom Tichomorí možno navštíviť celoročne, najvhodnejším obdobím je ale máj až október, kedy klesá teplota a vlhkosť. Vynechať by ste určite nemali historické mesto Levuka, ktoré fascinuje svojou zachovalosťou a krásnou architektúrou. Čas akoby sa tu úplne zastavil. Hlavné mesto Suva ponúka k videniu sídlo vlády, katedrálu z počiatku 20. storočia a zaujímavé Fiji Museum so zbierkami umeleckých predmetov z celej oblasti.

Fidži

Fidži

6. Bahamy

Bahamy sa rozprestierajú na takmer tisícke ostrovov a viac než dvoch tisícoch korelových ostrovčekov. Sú rovinaté bez väčších pohorí, takže tam nájdete prevažne rozľahlé pláže. Luxus a bohatstvo Bahám využívajú skôr zámožnejší hostia. Hlavné mesto Nassau priťahuje pozornosť historickou architektúrou a neodolateľnou karibskou atmosférou. Druhou najvyhľadávanejšou lokalitou je Grand Bahama s neporušenou prírodou, bielymi plážami a píniovými lesmi.

Bahamy

Bahamy

7. Dominikánská republika

Dominikánska republica sa prezýva perla Karibiku, pretože je skutočným rajom na zemi, kde si svoje sny o dokonalej dovolenke splnia milovníci odpočinku, romantiky aj dobrodružstva. Nájdete tu najúrodnejšie údolia aj najväčšie  suché stepné oblasti, najväčšie jazero a najhlbšiu plošinu, najdlhšie palmové pláže aj najviac národných parkov v celom Karibiku. Cena za pobyt pritom leží hlboko pod cenou iných karibských destinácií.

Dominikánská republika

Dominikánská republika

8. Bali

Bali, ostrov sopečného pôvodu, patrí k najnavštevovanejším v Indonézií. Tunajšiu kultúru reprezentujú pôvabné tanečnice, chrámové slavnosti a rada hinduistických pamiatok. Ak vyhľadávate hlavné pláže, zavítajte na tú najznámejšiu. Je ňou 6 kilometrová Kuta so zlatavým pieskom, nočnými podnikmi a obchodíkmi. V obľube ju majú fanúšikovia surfovania. Skvelé podmienky k plávaniu poskytujú aj pokojnejšie pláže Sanur a Nusa Dua.

Bali

Bali

9. Thajsko

Obľúbeným cieľom turistov je takisto Thajsko, k jeho najvyhľadávanejším lokalitám patrí hlavné mesto Bangkok, najväčší ostrov v Andamanskom mori Phuket s plážou Patong Beach, ďalej preslávené letovisko Pattaya s množstvom barov, diskoték a kabaretmi. Populárny je ostrov Koh Samui, oáza nedotknutej tropickej prírody. Jeho pobrežie lemujú pláže a krásne plamové háje. K ťažiskovým atrakciám možno započítať aj tamojší morský národný park Angthong.

Thajsko

Thajsko

10. Kostarika

V Kostarike nájdete nedotknuté tropické pralesy, takmer nekonečné a široké pieskové pláže s kokosovými palmami, vodopády a jazerá, hory aj činné sopky. Krajina teda priam nabáda k aktívnej dovolenke. Podniknite túru na sopku, prejdite sa na bicykli alebo vyskúšajte rafting. Preskúmajte tunajšie národné parky uchovávajúce ohromné množstvo rastlinných a živočíšnych druhov.

Kostarika

Kostarika

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.