Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam v máji na dovolenku?

Kam v máji na dovolenku?

Kam v máji na dovolenku?

Začína sa otepľovať a vy už nevydržíte čakať do leta na dovolenku? Aj v máji môžete cestovať za teplom či za turistikou. Stačí iba vybrať tie správne lokality, ktorých sa nám v máji ponúka už viac, než na začiatku roka. V tomto mesiaci nás potešia hneď 2 sviatky, ktoré môžete využiť na rekreáciu.

Predĺžený víkend na Slovensku či v Maďarsku

Ak nechcete cestovať príliš ďaleko, ponúkajú sa nám hneď dve možnosti, ktoré sú dosiahnuteľné autom, ale aj napríklad vlakom. Predĺžený víkend môžete stráviť spoznávaním nášho krásneho Slovenska alebo vyraziť napríklad do Maďarska. Využite ponuku termálnych kúpeľov, kde sa dostatočne zrelaxujete, alebo sa vydajte na jarné turistiku v Tatrách – pobyt na čerstvom vzduchu Vám dodá novú energiu.

Jarná turistika vo Vysokých Tatrách

Jarná turistika vo Vysokých Tatrách

Chcete sa vydať za spoznávaním iných krajín?

V tomto mesiaci to všade okolo nás hýri farbami rozkvitajúcich kvetov a stromov. A viete, kde to kvitne najviac? V Holandsku – najznámejšom a najväčšom kvetinovom parku, ktorý je plný tulipánov – Keukenhof. Môžete to spojiť s návštevou Amsterdamu či skanzenu s veternými mlynmi Zaanse Schans. Krásne záhrady môžete obdivovať aj vo Francúzsku pri zámku Versailles, ktorý je okrem iného zapísaný na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Ak Vás láka skôr južná Európa, na návštevu Benátok, Florencie či Ríma, je ten pravý čas. Doprajte si pravú taliansku kávu a zákusok v kaviarničke na námestí svätého Marka (Benátky) alebo Piazza Navona (Rím).

Zaanse Schans, Holandsko

Zaanse Schans, Holandsko

Plánujete v máji dovolenku pri mori?

V máji sú letecké zájazdy ešte pomerne lacné, ale kam sa vydať? Ponúka sa nám napríklad Severný Cyprus so svojimi krásnymi dlhými piesočnými plážami a minimom turistov. Pozor ale, na severnú časť Cypru sa bez pasu nedostanete, pretože spadá pod Turecko a čaká Vás medzipristátie v Antalyi. Priemerné teploty sa v máji pohybujú okolo 30 °C, more okolo 24 °C. Ceny sa stravou all inclusive na týždeň sa pohybujú cca od 570 EUR 4* hotely, 5* hotely potom od 650 EUR vyššie.

Pláž Golden Beach, Cyprus

Pláž Golden Beach, Cyprus

Koncom mesiaca začne byť lákadlom aj Grécko, a to konkrétne Kréta, ktorá má zo všetkých ostrovov najdlhšiu turistickú sezónu. Jedná sa o najväčší grécky ostrov so štipkou tajomna - podľa starogréckych bájí je miestom zrodenia Boha Dia. Každý si tu príde na svoje. Malé rodinné hotely, veľké hotelové komplexy s tobogánmi, krásne pláže, antické pamiatky a rozmanitá grécka strava. V tomto období sú dovolenky naozaj lacné, ak nie ste nároční, možno zabezpečiť pobyt od 300 EUR. Pri ubytovacích kapacitách vyššej kategórie začíname cca na 430 EUR a vyššie. Teplota je v máji príjemná v porovnaní s letnými horúčavami, v priemere 25 ° C, počasie je takmer bez dažďov a more má okolo 21 ° C.

Palác Knóssos, Kréta

Palác Knóssos, Kréta

Chcete si užiť trochu luxusu a neminúť všetky financie? Začnite premýšľať nad dovolenku v Turecku. Tí, ktorí túto krajinu navštívili určite potvrdia, že ak vyberiete správne ubytovanie, zažijete jednu z najlepších dovoleniek. Myslia tu aj na rodiny s deťmi, nájdete tu veľa hotelov s veľkými aquaparkmi a rozmanitými atrakciami pre deti aj dospelých. V tomto mesiaci môžeme aj krásny 5* hotel zohnať za 550 EUR, záleží, v akom časovom rozmedzí zájazd objednávate. Pri Turecku sú cenové relácie veľmi rozmanité a dosť často Vás prekvapí aj nižšia cena. Počasie je v máji dostatočné teplé. Teploty sa pohybujú priemerne v rozmedzí 25 – 30 °C (začiatok a koniec mesiaca), more má už štandardne cez 20 °C.

Hotelový aquapark, Turecko

Hotelový aquapark, Turecko

Radšej by ste sa vydali za exotikou?

Už Vás nebavia krajiny, ktoré sú stále preplnené českými turistami, ako je Grécko, Bulharsko alebo Taliansko? Vyberte si dovolenku na inom kontinente, ktorý je vzdialený tisíce kilometrov. Ak ste za tento „luxus“ ochotní priplatiť, budete určite spokojní. V prípade, že stále premýšľate a vyberáte dovolenku, v máji si na zoznam môžete pripísať Bali, Maurícius či Mexiko.

Krajina

Strava

Priemerná cena

Bali

Raňajky

1 400 EUR

Maurícius

All inclusive

1 850 EUR

Mexiko

All inclusive

1 570 EUR

Pura Ulun Danu Bratan, Bali

Pura Ulun Danu Bratan, Bali

Medzi celoročné destinácie patrí Thajsko, Kapverdské Ostrovy, Spojené Arabské Emiráty, Maldivy či Omán. 

Krajina

Strava

Prriemerná cena

Kapverdské ostrovy

All inclusive

  950 EUR

Maldivy

All inclusive

1 950 EUR

Omán

All inclusive

1 250 EUR

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

1 170 EUR

Thajsko

Raňajky

1 300 EUR

Exotická dovolenka

Exotická dovolenka

Pri exotických destináciách záleží na tom, kedy zájazd kupujete, čím viac sa blíži termín odletu, tým sú ceny vyššie, z dôvodu navyšovania ceny leteniek.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.