Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Navštívte Keukenhof, celosvetovo preslávený kvetinový park

Keukenhof

Keukenhof

Túžite zhliadnuť najkrajšie jarné park na svete? Vydajte sa ku šľachtickému sídlu Keukenhof v meste Lisse na západe Holandska a prežite úžasný deň medzi kvetinami! Viac ako sedem miliónov cibuliek, medzi ktorými možno nájsť osemsto druhov tulipánov, bude na jar kvitnúť a vy môžete byť pri tom. Vedzte, že vám prinesú unikátny a nezabudnuteľný zážitok!

O čom je Keukenhof a čo ponúka?

Keukenhof je medzinárodná nezávislá prehliadka holandského kvetinárstva so zvláštnym dôrazom na kvetinové cibuľky. Počas ôsmich týždňov predstaví všetko to, čo holandské kvetinárstvo ponúka. Park sa zameriava na celých sedem miliónov jarných kvetinových cibuliek, ktoré umožňujú stovke zúčastnených spoločností ukázať záujemcom svoj živý katalóg. Päťsto kvetinárov zoznámi návštevníkov s obrovskou škálou rezaných kvetov aj črepníkových rastlín na viac ako dvadsiatich zaujímavých výstavách. Akcia je skvelou príležitosťou na stretnutie a nadväzovanie kontaktov s obchodníkmi a má silné väzby so všetkými významnými organizáciami v odvetví kvetinárstva aj cestovného ruchu. Má takmer sto kráľovských dodávateľov, čo sú vystavovatelia dodávajúci do parku najvhodnejšie jarnej cibuľky. Tunajší krajinársky architekt utvára pre každého z nich špeciálny dizajn a konzultuje s nimi farby, výšku rastlín, kvetenstvo ai.

Kvetinový park Keukenhof

Kvetinový park Keukenhof

Okrem tridsiatich dvoch hektárov pokrytých kvetmi si môžete vychutnať nádherné kvetinové predstavenia a jedinečné umenie. Určite si nenechajte ujsť výstavu tulipánov v pavilóne Juliana.

Výstava tulipánov

Výstava tulipánov

Park má tiež k dispozícii celý rad neobyčajných záhrad. V tých inšpiračných môžete získať nápady pre vlastný dom a záhradu. Sú vždy v súlade s najnovšími trendmi. Cupidovu záhradu zase ocenia zamilované páry - zastavte sa tu k bozku, pozrite do očí svojho tajného milenca, obklopeného červenými a bielymi kvetmi. Môže existovať niečo čarovnějšieho? Snáď jedine tropická atmosféra pod palmami, ktorú sľubuje záhrada "Holiday Romance". Ak prahnete po modrom nebi, dotykoch mora a kvetoch vo farbách slnka, toto je to pravé pre vás! Vymenovávať všetky záhrady by bolo skutočne zdĺhavé, každá je však niečím zvláštne. Čajová záhrada, relaxačné zdravá záhrada, dokonca rebelská záhrada, kde niesú žiadne pravidlá! Objavíte aj tie ostatné?

Keukenhof, Holandsko

Keukenhof, Holandsko

So zábavou sa ale nezabúda ani na našich najmenších. Deti budú môcť hľadať poklad, navštíviť zvieracie farmu, prechádzať sa v bludisku či vyvádzať na ihrisku. Keukenhof je skrátka udalostí, pri ktorej si užije celá rodina. bude otvorenýod 22. marca do 13. mája 2018, tak na neho nezabudnite!

Detské ihrisko v Keukenhofu

Detské ihrisko v Keukenhofu

História a súčasnosť Keukenhofu

Historický park bol navrhnutý krajinárskym architektmi Jánom Davidom Zocherem a jeho synom Louisom Paulom Zocherem (navrhli aj amsterdamský Vondelpark) v roku 1857 ako okrasná záhrada pre hrad Keukenhof. Roku 1949 skupina dvadsiatich pestovateľov a vývozcov kvetinových cibuliek prišla s plánom užiť ho k vystavovanie cibuliek kvitnúcich na jar. Jarný park otvoril svoje brány verejnosti už o rok neskôr a stretol sa s okamžitým úspechom. V prekrásnej atmosfére okolo rybníka a storočných dubov vykvitali tulipány úchvatné na pohľad. Niet sa teda čo čudovať, že už v prvom roku navštívilo park 236 000 ľudí. Mnoho generácií tú zažilo radostné chvíle. Počas uplynulých šesťdesiatich siedmich rokov sa Keukenhof stal svetoznámou atrakciou.

Jarné Keukenhof

Jarné Keukenhof

Tento rok sa bude konať už 69. ročník, ktorého témou má byť "Romance in Flowers", teda romance v kvetoch. Ružová show bude väčší ako inokedy, lebo práve červená ruža je symbolom pravej lásky. V roku 2018 plánuje Keukenhof opäť čarovnú tulipánovú mozaiku z päťdesiatich tisíc cibuliek. Uprostred parku sa má pri príležitosti tohtoročného romantického téme konať takisto festival klasickej hudby.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.