Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže v Mexiku

Shutterstock

Mexiko je známe svojimi nádhernými plážami, ktoré lákajú návštevníkov z celého sveta. Bez ohľadu na to, či hľadáte romantiku, dobrodružstvo alebo relaxáciu, Mexiko má niečo pre každého. Tieto pláže sú len niektorými z najkrajších, ktoré Mexiko ponúka, a určite vás očaria svojou krásou a pokojnou atmosférou. V tomto blogu si predstavíme niektoré z najkrajších pláží, ktoré Mexiko ponúka a prečo sú také špeciálne. 

Tulum, mayská riviéra, Yucatan

Shutterstock

Na južnom konci mayskej riviéry, asi dve hodiny jazdy od Cancúnu, vás očarí dokonalá a historicky bohatá pláž Tulum. Pás bieleho piesku lemujú na jednej strane tyrkysové vlny Karibského mora, na druhej útesy a džungľa s mayskými ruinami. Priamy výhľad na ruiny umožňuje Playa Ruinas na severe, jedna z plážových oblastí okolo Tulumu. Južná pláž (South Playa) si vás získa nielen belasým pieskom, ale aj dobrými miestami pre kitesurfing.

Pozrieť dovolenku v Mexiku

Akumal, mayská riviéra

Shutterstock

V oblasti Tulum nájdete aj Akumal. Je to prekrásna, a pritom menej turistická pláž, ideálna najmä pre milovníkov zvierat. Veľké morské korytnačky sem chodia klásť vajcia a ich pozorovanie patrí medzi obľubené akivity v tejto oblasti. Zlákajú vás ale aj miestne čisté a pokojné vody, predstavujúce skvelú voľbu pre rodiny s deťmi. Fascinujúci koralový útes vás následne utvrdí v tom, že šnorchlovanie je vždy skvelý nápad.

Volanie exotiky: Kam vyraziť v zime, ak potrebujete zahriať telo aj dušu?

Prečítajte si aj:

Volanie exotiky: Kam vyraziť v zime, ak potrebujete zahriať telo aj dušu?

Maroma, mayská riviéra

Shutterstock

Aby ste sa dostali k tomuto úchvatnému úseku prašného piesku, ktorý sa lemuje s akvamarínovým morom mayskej riviéry, musíte si zarezervovať luxusnú nehnuteľnosť pozdĺž neho. Pláž Maroma je totiž súčasťou uzavretej komunity. Navyše sa nemusíte obávať davov, ktoré nájdete na neďalekých plážach Playa del Carmen a Cancún. Tu vás čaká len božský pokoj a veľa miesta na kúpanie.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Playa del Amor, Cabo San Lucas

Shutterstock

K Playa del Amor sa ľahko dostanete vodným taxíkom z prístavu v Cabo San Lucas. Pretože sa pýši pôsobivými skalnými útvarmi a hýri romantickou atmosférou, prezýva sa aj Lover's Beach alebo Pláž milencov. Tiahne sa medzi Tichým oceánom a Cortézovým morom, vďaka čomu môže ponúknuť dva rozdielne zážitky. Na jednej strane okúsite divoké vlny a na druhej (Cortézovej) miernejšie vody vhodné na šnorchlovanie.

Zažite najkrajšie surferské destinácie na vlastnej koži

Prečítajte si aj:

Zažite najkrajšie surferské destinácie na vlastnej koži

Bahía Balandra, La Paz

Shutterstock

Bahía Balandra v oblasti Baja v La Paz sa preslávila skalným útvarom Diamond Rock. Na vašom zozname miest na navštívenie by však nemala chýbať z niekoľkých ďalších dôvodov. Predovšetkým je chránená zo všetkých strán, čo umožňuje bezpečné plávanie a objavovanie farebného podmorského sveta. Aj keď jej vody patria k chladnému pobrežiu Tichého oceánu, počas dňa sa zahrievajú, a tak sa môžete tešiť z príjemného kúpania.

Puerto Vallarta, Jalisco

Shutterstock

Na pobreží Tichého oceánu prináša pláž Puerto Vallarta očarujúce západy slnka nad zlatistým pieskom, ktoré z jednej strany obklopujú sýto modré more a z druhej pohorie Sierra Madre. V chránených zátokách okolo pláže si užijete šnorchlovanie, a keby vám to nestačilo, môžete vyraziť na výlet za hlbinným rybolovom alebo pozorovaním veľrýb. Na pláži zábava v žiadnom prípade nekončí, o čom vás presvedčí aj staré mesto Puerto Vallarta s dláždenými ulicami, obchodíkmi a množstvom reštaurácií.

Prečítať si o Mexiku

Zipolite, Oaxaca

Shutterstock

Od 60. do 80. rokov patrila pláž Zipolite k populárnej hippie destinácii a bola tiež jednou z prvých nudistických pláží v Mexiku. Dnes už tu veľa kvetinových detí nestretnete, zato ale určite natrafíte na milovníkov jogy a surfovania. Zipolite sa rozkladá medzi dvoma skalnými výbežkami. Jej spodný prúd môže byť silný, a tak sa radšej nevydávajte mimo bezpečnej zóny.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.