Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Volanie exotiky: Kam vyraziť v zime, ak potrebujete zahriať telo aj dušu?

Najobľúbenejšie exotické destinácie

Najobľúbenejšie exotické destinácie Shutterstock

Kto by si nechcel spestriť studené mesiace dovolenkou v tropickom raji? Predstavujeme vám obľúbené exotické destinácie, ktoré vám splnia vaše sny o dokonalej dovolenke. Zamilujte sa do tej najmodrejšej oblohy, najtyrkysovejších vĺn a najjemnejšieho piesku... Vypočujte volanie exotiky!

Omán: Klenot Arabského polostrova

Omán vás prekvapí zeleňou a vodopádmi

Omán vás prekvapí zeleňou a vodopádmi Shutterstock

Omán sa otvoril svetu iba nedávno a aj vďaka tomu ostáva nepoškodený návalmi turistov. Tichý sused spojených arabských emirátov vás oslní pestrou ponukou svojej krásy: vyskúšate tam všetko, čo je pre exotické dovolenky typické - biele pláže omývané teplým Indickým oceánom, úžasné prírodné scenérie, krasové jaskyne aj skvelá orientálna kuchyňa. Nenechajte si ujsť národný park Saleel, stredoveké mesto Kalhat či archeologické nálezisko Bat. Milovníci potápania budú nadšení podmorským životom, k jeho pozorovaniu odporúčame prírodnú rezerváciu Dimaníjat.

Objavte krásy Ománu: Vyberte si z najširšej ponuky zájazdov

Kuba: Očakávajte neočakávané

Kuba vám ukradne srdce

Kuba vám ukradne srdce Shutterstock

Kuba je preslávená dutníkmi, skvelým rumom, mestečkami hýriacimi farbami, roztancovanou kultúrou, snehobielymi plážami a bohatým nočným životom. Pod kabátom ľahko zanedbaných miest sa skrývajú tie pravé poklady - staré americké autá, skvelé bary s karibskou hudbou aj reštaurácie s vyhlásenými špecialitami kreolskej kuchyne. V Havane, hlavnom meste ostrova, spoznáte všetko pre Kubu typické: luxusné komunistické paláce v kontraste so štvrťami, ktoré sa topia v chudobe. Neďaleko Kuby sa nachádza prekrásny ostrov Cayo Coco, ktorý je preslávený medzi potápačmi. Nájdete tam jeden z najdlhších koralových útesov, ktorý sa tiahne do vzdialenosti 400 km!

Kam sa vydať v októbri? 7 tipov na božskú dovolenku pre každý rozpočet

Prečítajte si aj:

Kam sa vydať v októbri? 7 tipov na božskú dovolenku pre každý rozpočet

Dominikánska republika: Srdce Karibiku

Dokonalé pláže v Dominikáne

Dokonalé pláže v Dominikáne Shutterstock

Množstvo historických pamiatok z doby Kryštofa Kolumba, dlhé panenské pláže, tropická vegetácia, ale aj horské scenérie, to všetko vás čaká v Dominikánskej republike. Nebojte sa ochutnať miestne špeciality z plodov mora, kokosové mlieko z čerstvých orechov aj preslávené dominikánske rumy. Dominikánci sú na svoju krajinu a zvyky hrdí a často organizujú tradičné oslavy a karnevaly. Najdôležitejšou akciou tohto typu je festival Merengue v hlavnom meste Santo Domingo, ktorého koloniálna zóna bola zapísaná aj na zoznam UNESCO.

Zaleťte za slnkom: Dominikánska republika vás zahreje

Maldivy: Sny sa stanú skutočnosťou

Čo ostrov, to jeden božský rezort

Čo ostrov, to jeden božský rezort Shutterstock

Pre mnohých sú Maldivy celoživotným snom. Ak sa počítate medzi nenapraviteľných romantikov a plážových povaľačov, budú pre vás ideálnou destináciou. Priezračná voda Indického oceánu ponúka neuveriteľne bohatý podvodný svet, ktorý môžete pozorovať z baru nad hladinou oceánu, z lode alebo z prvej ruky pri šnorchlovaní. Už samotná cesta na jeden z atolov bude perfektným zážitkom, do hotela vás totiž dopravia hydroplánom či katamaránom, hlavné a jediné letisko sa nachádza iba v hlavnom meste Malé.

Maurícius: Predloha raja

Sedemfarebná krajina na Mauríciu

Sedemfarebná krajina na Mauríciu Shutterstock

Maurícius je povestný svojimi bielymi plážami, koralovými lagúnami, luxusnými letoviskami a morom zafírovej farby. Ak sa vydáte rozpoznávať vnútrozemie, mali by ste sa vydať do oblasti Charamel, ktorá sa prezýva Sedemfarebná krajina. Uprostred hôr tu narazíte na pieskové duny, ktoré hýria pestrými farbami. Modrá sa prelína do fialovej či červenej farby a vlastne nikto presne nevie, aký má tento magický úkaz pôvod. Rovnako ako v ďalších tropických destináciách, aj na Mauríciu na vás čaká bohatý podmorský život. Maurícius je známy aj svojimi kitesurfingovými strediskami a horou Le Morne.

Vydajte sa na východ do raja: Zájazdy na Maurícius pre romantikov aj dobrodruhov

Zanzibar: Perla Tanzánie

Zanzibar je ostrovom korenia

Zanzibar je ostrovom korenia Shutterstock

Súostrovie Zanzibar leží kúsok od rovníka a známy je predovšetkým miestnou kuchyňou, stabilným slnečným počasím a v neposlednej rade úchvatnými plážami z bieleho koralového piesku. V hlavnom meste ostrova leží unikátna historická štvrť Stone Town s fascinujúcou zmesou vplyvov Afriky, Arábie, Indie a Európy. Nenechajte si ujsť návštevu neďalekého ostrovčeka Prison Island, kde žije veľká populácia korytnačiek sloních. Zanzibar však už v stredoveku preslávilo korenie. Bujná tropická vegetácia ostrova skrýva háje škoricovníkov, peprovníkov aj vanilkovníkov. Tušíte správne, bude to láska na prvé privoňanie...

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.