Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Veľkonočné mámenie: 5 horúcich tipov od predajcov Invia!

Čo takto vydať sa tento rok na Veľkú noc do sveta? Máme pre vás päť superhorúcich destinácií, v ktorých sa vám po oblievačke a šibačke rozhodne cnieť nebude. Rozhodnúť sa už musíte sami podľa toho, či ste v srdci aktívny športovec, dobrodruh alebo milovník histórie.

1. Nablýskaný svet uprostred púšte

Megalomanský Dubaj vyrástol uprostred púšte

Megalomanský Dubaj vyrástol uprostred púšte Shutterstock

Ak si chcete užiť veľkonočné prázdniny plné slniečka, tepla a osviežujúceho kúpania na bielych piesočnatých plážach, vydajte sa do Spojených arabských emirátov. Svet luxusu láka cestovateľov bažiacich po exotike aj moderných vymoženostiach. Mrakodrapy v Dubaji sa týčia do neuveriteľných výšok, umelé ostrovy v tvare paliem vzbudzujú úžas, luxusný hotel Burdž al-Arab priťahuje turistov zo všetkých kútov Zeme.
Prírodné krásy a úchvatné scenérie tvorené Hajarskými horami hľadajte v emiráte Ras al Khaimah. V rovnomennom meste môžete navštíviť múzeum so zbierkou mušlí a minerálov. Hlavné mesto emirátov Abú Dhabí sa chváli pestrou škálou pôsobivých stavieb – modernými mešitami, empírovými palácmi aj umeleckými múzeami. Nenechajte si ujsť prehliadku starého paláca Al-Husn alebo najstaršej miestnej štvrti Batin.

Prečítajte si: Sprievodca dubajskými plážami

2. Nirvána pre telo aj dušu

Z maďarských kúpeľov prídete ako znovuzrodení

Z maďarských kúpeľov prídete ako znovuzrodení Shutterstock

Termálne kúpele sú symbolom Maďarska a jedným z hlavných dôvodov, prečo by ste mali túto krajinu liečivých vôd navštíviť. Nájdete tu až 385 kúpeľov a kúpalísk s viac ako tisíckou horúcich prameňov. Popri liečebnej kúre si v nich doprajete aj poriadnu porciu zábavy. Z najvyhľadávanejších kúpeľných miest spomeňme Mosonmagyaróvár, ktorého areál zahŕňa štyri bazény, reštauráciu, saunu aj neodolateľné masáže. Obľúbeným kúpeľným mestečkom je tiež Győr s krásnym barokovým centrom. Súčasťou kúpeľov je päť zážitkových bazénov, detský bazén, tobogany alebo vodný bar. Széchényi, jedny z najväčších európskych kúpeľov, sa nachádzajú v hlavnom meste Budapešti.

Inšpirujte sa: Nechajte sa rozmaznávať najlepšími wellness hotelmi v Európe

3. Eufória na prahu Orientu

Istanbul vám svojím kúzlom učaruje

Istanbul vám svojím kúzlom učaruje Shutterstock

Turecko je nádhernou krajinou s jedinečnou orientálnou atmosférou, bohatou kultúrou a pôsobivou históriou. V Istanbule nazbierate množstvo nezabudnuteľných zážitkov, či už ochutnáte tradičnú musaku (mleté ​​mäso so zemiakmi, baklažánom a paradajkami), zavítate do Veľkého bazáru (jedného z najrozsiahlejších a najstarších krytých trhovísk na svete) či bosou nohou prekročíte prah niektorej vznešené mešity. K najväčším sakrálnym stavbám na planéte patrí notoricky známy chrám Hagia Sofia, symbol Istanbulu a význačná pamiatka byzantskej architektúry.

Inšpirujte sa: 10 najkrajších pláží Turecka

4. Ľadovcové kráľovstvo

Z rakúskych Álp sa nebudete chcieť vrátiť

Z rakúskych Álp sa nebudete chcieť vrátiť Shutterstock

Na rôznych miesta v Rakúsku si môžete užívať zimných radovánok po celý rok. Istotu vynikajúcich snehových podmienok a príjemné lyžovanie na upravených zjazdovkách ponúka napr. Mölltalský ľadovec v Korutánsku, Dachsteinský ľadovec v Štajersku alebo pohodlne dosiahnuteľný Kitzsteinhorn v Salzbursku. Tirolsko disponuje dokonca piatimi lyžiarskymi ľadovcovými oblasťami, kde si okrem začiatočníkov a skúsených lyžiarov prídu na svoje aj snowboardisti a bežkári. Taký Hintertuxský ľadovec s 60 kilometrami zjazdoviek je schopný obšťastňovať vás hromadou snehu neskutočných 365 dní v roku.

Prečítajte si: Kam s deťmi na lyže

5. V žiari veľkomesta

Eiffelovka nikdy nesklame ani neomrzí

Eiffelovka nikdy nesklame ani neomrzí Shutterstock

Máte len obmedzený čas, ale napriek tomu si prajete spoznať niektoré z mnohých krás Európy? Potom sú pre vás eurovíkendy ako stvorené. Ich programy bývajú pripravené tak, aby ste nezmeškali žiadnu z unikátnych pamätihodností európskych veľkomiest. Prezrite si interiéry slávnej katedrály Sagrada Família v Barcelone, vystúpte na Eiffelovu vežu a kochajte sa výhľadom na romantický Paríž alebo sa vyberte na prieskum Vatikánu a rímskych pamiatok, ako je Anjelský hrad či preslávené Koloseum.

Prečítajte si: Cestovať sama? Najvhodnejšie destinácie pre ženy

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.