Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Nechajte sa rozmaznávať najlepšími wellness hotelmi v Európe

Plánujete vyraziť na predĺžený víkend? Nemusíte jazdiť ďaleko. Ak hľadáte pokojné miesto, kde si oddýchnete, vyberte si wellness pobyt v niektorom z našich hotelov alebo v neďalekých okolitých krajinách.

Wellness hotely na Slovensku

Naše Slovensko je veľmi bohaté na mestečká s termálnymi prameňmi, ktoré nám poskytnú skvelé zázemie a priestory pre odpočinok. Navštívte napríklad Rajecké Teplice. Miestne pramene sú využívané k liečbe zápalových a degeneratívnych chorôb pohybového ústrojenstva, kĺbov, chrbtice, nervových chorôb a chorôb z povolaní. Nájdeme tu areál hotelov Aphrodite a Aphrodite Palace. Bonusom pri kúpe pobytu cez cestovnú kanceláriu je neobmedzený vstup do vodného sveta (vnútorné a vonkajšie rímske termálne bazény) a saunového sveta.

Aphrodite Palace

Aphrodite Palace

Aphrodite Palace - bazén

Aphrodite Palace - bazén

Wellness hotely v Českej republike

Aj naši najbližší susedia v Českej republike majú niekoľko kúpeľných miest s prírodnými liečebnými zdrojmi. Zavítajte do oblasti Bielych Karpát, do najväčšieho a najnavštevovanejšieho kúpeľného mesta na Morave. Luhačovice na nachádzajú pomerne blízko našich hraníc a sú skutočne bohaté na liečivé pramene, nájdeme tu hneď tri – Vincentka, Alolska, Prameň Dr. Šťastného. Ubytujte sa v dobovom, ale zároveň luxusnom hoteli Augustiniánsky Dom 4*. Hotel ponúka relaxačný bazén s protiprúdom, ktorý má 32°C, whirlpool s teplotou vody 36°C, fínsku a bylinkovú saunu, soľný a mentolový parný kúpeľ, vyhrievané odpočinkové lavice, masážne sprchy.

Augustiniánsky Dom

Augustiniánsky Dom

Augustiniánsky Dom - spa

Augustiniánsky Dom - spa

Wellness hotely v Maďarsku

Krajina plná kultúrneho a prírodného dedičstva, výnimočná obzvlášť svojimi termálnymi prameňmi a liečivými vodami, to je Maďarsko. Medzi najvyhľadávanejšie kúpeľné stredisko patrí Bükfürdő. Liečivé pramene majú pozitívny účinok na organizmus – zmierňovanie zápalu, činnosť svalov, obnova krvného obehu, artritída, poruchy trávenia, atď. Jedným z najobľúbenejších tunajších hotelov je Répce Gold 4*. Hotel je prepojený vyhrievanou chodbou s budovou termálnych kúpeľov, kam majú klienti vstup zadarmo. Súčasťou sú aj tobogány a šmykľavky pre deti.

Répce Gold

Répce Gold

Répce Gold - bazén

Répce Gold - bazén

Wellness hotely v Rakúsku

Aj Rakúsko sa nachádza neďaleko, v srdci Európy, rovnako ako Slovenská republika. Ako prvé sa nám v spojení s Rakúskom asi vybaví čistá príroda a majestátne Alpy. V severnom Burgenlande pri národnom parke Neziderského jazera sa nachádzajú aj liečivé pramene. Tunajšia termálna voda má až 35 °C. Na brehu jazera je postavený hotel St. Martins Therme & Lodge 4*. V roku 2015 boli kúpele St. Martins & Lodge ocenené ako najlepší kúpeľný rezort - European Health & Spa Award 2015.

St. Martins Therme & Lodge

St. Martins Therme & Lodge

St. Martins Therme & Lodge

St. Martins Therme & Lodge

Wellness hotely v Slovinsku

Najvyhlásenejšími slovinskými kúpeľmi je stredisko Čateč v Dolejinskej nížine. Z hĺbky 300 – 600 metrov si razí cestu celkom 11 prameňov s teplotou vody 42 – 63 °C. Liečivé pramene sú vhodné na reumatické a neurologické ochorenia, pooperačné stavy alebo problémy s pohybovým aparátom. Ubytujte sa v rovnomennom hoteli Čatež 3* v centre letoviska s novým wellness centrom. V blízkosti sa nachádza najväčší vodný zábavný park v Slovinsku.

Čatež

Čatež

Vodný zábavný park Čatež

Vodný zábavný park Čatež

Jedná sa o skutočne jedny z najlepších kúpeľných hotelov v daných krajinách, preto je nutné objednať si pobyt so značným predstihom. Sviatočné termíny sú vypredané napríklad pol roka dopredu, štandardné termíny aj 2-3 mesiace pred nástupom.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.