Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najlepšie lyžiarske areály v Rakúsku

Najlepšie lyžiarske areály v Rakúsku

Najlepšie lyžiarske areály v Rakúsku

Rakúsko je označované ako európska lyžiarska veľmoc. Tamojšie najlepšie ležiarske strediská sa vyznačujú vysokou kvalitou zjazdoviek vhodných pre lyže aj snowboardy, vynikajúcimi službami, výbornou dostupnosťou a hlavne skvelými prírodnými podmienkami. Lyžovanie v Rakúsku má všetky atribúty nezabudnuteľnej zimnej dovolenky.

Ktoré rakúske lyžiarske strediská patria k tým najlepším a najnavštevovanejším?

1. Skicircus Saalbach Hinterglemm

Jedna z najväčších a najmodernejších lyžiarskych oblastí Rakúska je medzi nadšencami zimných športov veľmi obľúbená. Z 270 km trás si určite každý vybere tú svoju, ponuka je naozaj rozmanitá. Pre začiatočníkov je pripravených 140 km modrých zjazdoviek, ostrielanejší lyžiari si prídu na svoje na 112 km čerstvých zjazdoviek a pre tých úplne najskúsenejších, milujúcich adrenalínovú jazdu je v ponuke 18 km čiernych zjazdoviek. Ani bežkari tu nevyjdú nakrátko, areál disponuje 150 km pekne upravených bežkárskych tratí.

Krásne horské scenérie, výborná ponuka služieb, dostatok lanoviek a vlekov, celá rada snowparkov, bohatá ponuka občerstvenia, ale hlavne skvelé lyžovanie radí túto oblasť medzi najobľúbenejšie alpské lyžiarske centrá.

Skicircus Saalbach Hinterglemm

Skicircus Saalbach Hinterglemm

2. Zell am See - Schmittenhöhe

Skúsení lyžiari aj úplný začiatočníci si prídu na svoje v lyžiarskom stredisku Zell Am See. Populárne zimné letovisko ležiace na úpätí hrebeňu Schmittenhöhe je ideálne pre rodinnú dovolenku. Nachádza sa tu celá rada modrých, červených aj náročnejších čiernych zjazdoviek. Systém lanoviek a vlekov je na veľmi vysokej úrovni. Novopostavené lanovky majú vyhrievané sedadlá, ojedinelá celopresklenná kyvadlová lanovka s designom Porsche je skutočnou raritou, ktorú si môžete za nemalý peniaz prenajať.

V lyžiarskom stredisku sa nachádza aj tzv. Kidsslope, alebo aj zjazdovka pre začiatočníkov a detská zážitková zóna. Pre úplnych začiatočníkov sú k dispozícii lyžiarske školy na profesionálnej úrovni, ktorých inštruktori sa vám budú individuálne venovať. Výhodou pre rodiny s malými deťmi je lyžovanie zdarma pre detí do šiestich rokov.

Zell am See

Zell am See

3. Kitzbühel

Lyžiarske stredisko Kitzbühel-Kirchberg je známe predovšetkým vďaka zjazdovke Streif na svahu Hahnenkamm, ktorá je označovaná za jednu z najťažších a zároveň najnebezpečnejších na svete. Jedno z najlepších svetových lyžiarskych stredísk ponúka okolo šesťdesiat rôzne náročných zjazdoviek s celkovou dĺžkou cca 170 km. Okrem trinástich čiernych zjazdoviek pre pokročilých tu nájdu využitie aj menej zdatní lyžiari, úplní začiatočníci aj bežkári. V areáli sa nachádza hneď niekoľko lyžiarskych škôl s profesionálnymi službami, kde sa nielen deti naučia nové schopnosti či zlepšia svoju techniku v dokonalo vybavených výukových zónach. Cvičné vleky pre deti sú úplne zadarmo.

Kitzbühel je okúzľujúci aj pre nelyžiarov, ktorí môžu navštíviť a obdivovať krásne historické centrum a stredoveké uličky s reštauráciami a barmi.

Kitzbühel

Kitzbühel

4. Ledovec Stubai

Lyžovanie na najväčšom rakúskom ľadovci je stávkou na istotu. Ľadovec spoločne s nadmorskou výškou poskytujú záruku výborných lyžiarskych podmienok. Letovisko Stubai je označované ako najlepšie lyžiarske stredisko pre rodiny s deťmi.

Areál sa pyšní 35 zjazdovkami s celkovou dĺžkou 64 km. Množstvo širokých a miernych zjazdoviek vhodných pre začiatočníkov a deti vedie cvičný svah Murmele a detská lúka s pojazdnými kobercami.

Ťažnou zjazdovkou areálu je ľadovcová modrá pista Eisjochferner – široká trasa s miernym sklonom určená nielen pre začiatočníkov, ale aj pre milovníkov carvingového lyžovania. Oproti tomu vyznávači adrenalínu si s chuťou vyskúšajú čiernu zjazdovku Daunhill so sklonom 60%, pokročilí freeskieri ocenia snowparky s prekážkovými modulmi.

Tip - Ak si kúpia rodičia skipas, dieťa do desiatich rokov má lyžovanie úplne zadarmo.

Ľadovec Stubai

Ľadovec Stubai

5. Sölden

V obľúbenom stredisku Sölden sa týčia majestátne vrcholy presahujúce 3000 m. n. m., vďaka čomu je lyžiarom k dipozícii kvalitný sneh od októbra až do mája. 150 km perfektne upravených zjazdoviek rôznych obtiažností zaručujú, že si tu dostatočne zalyžujú ako začiatočníci a stredne pokročilí, tak aj bravúrni lyžiari, ktorí iste nepohrdnú niektorou z asi tridsiatich čiernych zjazdoviek.

Pre fanúšikov závodenia je k dispozícii zjazdovka Svetového poháru, kde si môžete vyskúšať slalomovú trasu ako skutoční pretekári. 140 km bežkárskych trás spoločne s niekoľkými snowparkami a skvelo riešené Aprés Ski (zimné bary) dokonalosť jedného z najlepších lyžiarskych centier podčiarkujú.

Sölden

Sölden

6. Flachau

Rodisko olympijského víťaza Hermanna Maiera ponúka ideálne podmienky pre lyžovanie, snowboarding, ale aj ďalšie zimné športy, napríklad carving, adrenalínový snowtubing aj zorbing. Rýchle a pohodlné vleky a lanovky vás vyvezú na široké, krásne udržiavané svahy, kde si výborne zalyžujú nielen skúsení lyžiari, ale aj začiatočníci a deti.

220 km bezplatných bežkárskych trás poteší všetkých milovníkov tejto športovej disciplíny. Pre vytrvalcov s dobrou kondíciou je pripravená 14 km dlhá vysokohorská trať. V areálu nechýba sankárska dráha, ktorá je otvorená aj v lete. Pre deti sú k dispozícii detské lyžiarske školičky, kde sa budú vašim ratolestiam naplno venovať trpezlivý inštruktori. Bohatý výber občerstvenia zaisťujú útulné horské chaty a reštaurácie. V celej lyžiarskej oblasti Flachau je wi-fi pripojenie zdarma.

Flachau

Flachau

7. Alpbach

K najlepším lyžiarskym areálom v Rakúsku sa plným právom radí aj menšie stredisko Alpbach. Skvelé služby, úchvatné horské scenérie aj jedinečná alpská atmosféra sú hlavnými dôvodmi, prečo bolo stredisko v roku 2004 zvolené za najlepšiu lyžiarsku dedinku v Európe.

Ski areál Alpbach ponúka okrem mnohých perfektne upravených lyžiarskych a snowboardových zjazdoviek aj bežkárske trate vedúce prekrásnou zimnou krajinou, venovať sa môžete aj pešej turistike v snehu, chôdzi s pomocou snežníc, sánkovaniu, curlingu aj korčuľovaniu. Občerstvenie zaisťujú útulné starobylé horské chaty, po celodennom lyžovaní unavené telo najlepšie zrelaxujete v krytom bazéne či saune.

Alpbach

Alpbach

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.