Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam s deťmi na lyže?

S deťmi na lyže na Slovensko alebo do zahraničia?

Lyžiarska dovolenka s deťmi

Lyžiarska dovolenka s deťmi

Ak práve vyberáte zimnú dovolenku a chcete, aby bola zábavná a vhodná aj pre vaše deti, mali by ste vziať v úvahu niekoľko vecí a venovať pozornosť výberu areálu. Zistite si, aké atrakcie pre deti ponúkajú, či sú v jeho blízkosti lyžiarske školy s kvalitným vybavením.

V dnešnej dobe už aj na území Slovenska narazíte na kvalitné detské parky, ktoré môžu smelo konkurovať tým rakúskym. Treba si však dať trochu práce s hľadaním informácií. Väčším mínusom by mohli byť obmedzené terény vyhradené pre deti. Na druhú stranu odpadá jazyková bariéra.

V zahraničí nájdeme veľmi dobre vybavené detské parky a škôlky, aj keď v malých lyžiarskych strediskách to nemusí byť pravidlom. Na dobré aj zlé výnimky môžeme naraziť rovnako tak doma ako v cudzine. Cena výuky bude v zahraničí vyššia, ale dostanete za ňu odpovedajúce služby. S pokročilejšími deťmi si navyše užijete dovolenku, ktorá vám ponúkne dlhšie a náročnejšie zjazdovky a koniekkoncov aj cestovateľské zážitky.

Lyžiarska školička

Lyžiarska školička

Pri rozhodovaní nezabúdajte ani na to, že predovšetkým malé deti nevydržia lyžovať celý deň, je preto nutné vybrať oblasť či hotel s dostatkom nelyžiarského vyžitia. Snažte sa nájsť miesto, odkiaľ budete môcť podnikať rôzne výlety do okolia. Hľadajte hotely s detskými kútikmi, herňami, bazénmi.

Vyhliadková plošina v Rakúskych Alpách

Vyhliadková plošina v Rakúskych Alpách

Lyžiarske areály vhodné pre deti na Slovensku

Na území republiky môžte skúsiť napríklad Bachledovu dolinu v pohorí Spišská Magura. Vaše deti budú dozaista spokojné. Majú tu všetko, čo potrebujú – detský lyžiarsky areál Sun kid, detský rozprávkový areál Macka Kubíka, snowtubingovú dráhu, snowrafting či zimný náučný chodník. A keby ich už omrzelo lyžovanie, môžte si s nimi ísť zakorčuľovať. Za celodenný skipas zaplatíte 23,80 Eur, deti do 9 rokov majú zľavnený skipas za 21,50 Eur.

Doporučiť môžeme aj stredisko Donovaly v Nízkych Tatrách. V detskom FUN PARKU je k dispozícii 9 posuvných pásov, pomocou ktorých sa deti naučia lyžovať oveľa ľahšie, bez strachu a hlavne zažijú pri tom veľa zábavy. Vo FUN PARKu nechýba ani karusel - kolotoč poháňaný motorom, ktorý je veľkým pomocníkom pri lyžiarskej výučbe. Nachádza sa tu aj mini snowboard park, v okolí môžte navštíviť detské mestečko Donovalkovo alebo Dobšinského rozprávkový park Habakuky. Rodičia malých detí budú spokojní aj v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom plese či v Jasnej.

Lyžiarske areály vhodné pre deti v zahraničí

Druhy najväčší hornorakúsky skiareál Hochficht s dvomi detskými parkmi a najdlhším zastrešeným pojazdným kobercom v Hronom Rakúsku. Pre deti je tu ďalej pripravená chalúpka, v ktorej sa môžu ohriať. Veľkým plusom sú služby inštruktorov hovoriacich česky. Deti do 10 rokov v doprovode rodičov jazdia iba za 1 euro denne, mládež do 19 rokov iba za detské ceny. 

Detský park v skiareále Hochficht

Detský park v skiareále Hochficht Skiareál Hochficht

Perfektný detský servis ponúka aj Kinderhotel Dilly. V SR nič podobné nenájdete. Tu sa o vaše deti postarajú priam ukážkovo. Pre seba tu nájdete 55 km zjazdoviek, pre deti lyžiarsky park s výukou. V mnohých termínoch sa deti môžu ubytovať zadarmo, stačí sledovať výhodné ponuky.

Dilly Resort

Dilly Resort

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.