Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Cestovať sama? Najvhodnejšie destinácie pre ženy

Cestovať sama?

Cestovať sama?

Prišla vám niekedy na um predstava dovolenky strávenej bez detí či partnera? Možno je treba do tejto cestovateľskej éry dospieť. To, čo vyzerá v osemnástich rokoch ako tragédia, môže byť o niekoľko rokov neskôr vítanou zmenou. Ak patríte medzi sebavedomé ženy so zmyslom pre dobrodružstvo, stačí už iba vybrať tú správnu destináciu, pribaliť niekoľko zaujímavých kníh a zábava môže začať. Poďme sa pozrieť aké destinácie sú pre ženy cestovateľky ideálne.

MADEIRA – pre rodené turistky

Ostrov večnej jari nadchne predovšetkým milovníčky prechádzok v prírode. V tunajších horách bol v priebehu storočí vybudovaný dômyselný systém zavlažovacích kanálov, ktorými bola privádzaná voda z daždivejšieho severu na južné slnečné svahy. Na ostrove je postavených cez 200 kilometrov týchto levád, z ktorých sa stali ideálne turistické trasy. Užite si nezabudnuteľné výlety hustými eukalyptovými lesmi, dychberúce horské vyhliadky, hučiace vodopády aj dokonale čistý vzduch.

Madeira pre turistky

Madeira pre turistky

CYPRUS – pre skúsené cestovateľky a milovníčky mačiek

Tretí najväčší ostrov v Stredozemnom mori nesklame ani skúsené cestovateľky. Tunajšie hotelové rezorty poskytujú vynikajúce služby a slnko tu svieti neuveriteľných 320 dní v roku. Od polovice mája do konca septembra býva obloha bez jediného obláčiku a nad piesočnými plážami hrdo vlajú Modré vlajky, udeľované za bezchybný plážový servis a čistotu mora. Ani zima na Cypre nie je bez zaujímavostí. Pohotie Trodos ponúka vo februári ideálne podmienky pre zimné športy, pri starobylých pamiatkach sa netesnia davy turistov a tunajšie balneologické centrá pomôžu k dokonalej regenerácií tela aj duše. Žije tu aj neobvykle veľké množstvo mačiek, ktoré túžobne očakávajú pohladenie alebo niečo dobré pod zub.

Cyprus pre skúsené cestovateľky

Cyprus pre skúsené cestovateľky

MAĎARSKO – pre unavené managerky

Máte málo času a hľadáte dokonalú relaxáciu, vzdialenú iba niekoľko hodín jazdy autom? Maďarské termálne kúpele majú tisícročnú tradíciu a svoj liečivý prameň si tu nájde každý. Vybrať si môžete z prírodných kúpalísk, luxusných wellness centier, plynových, bahenných či minerálnych kúpeľov. V malebnej Budapešti si môžete vybrať z desiatok kúpeľných domov, z ktorých niektoré sú dokonalými architektonickými skvostmi. Zo pozornosť stojí aj tunajšia vynikajúca kuchyňa.

Maďarské kúpele pre unavené managerky

Maďarské kúpele pre unavené managerky

MALDIVY A MAURÍCIUS – pre náročné samotárky aj obdivovateľky prírody

Potrebujete si oddýchnuť od ľudí a nevadia vám dlhšie lety? Potom by mohli byť práve Maldivy vašou ideálnou voľbou. Bezpečné súostrovie, omývané Indickým oceánom, láka priezračne čistým morom, farebnými korálovými útesmi aj super luxusnými hotelovými rezortmi. Práve tu budete mať dostatok času na relaxáciu a čítanie vašich obľúbených knižiek. Pribaľte si radšej jednu navyše. Tu uteká čas tak nejak pomalšie. Ostrov Maurícius vás nadchne dokonalou symfóniou farieb, vôní a chutí. Tunajšia príroda, často prirovnávaná k biblickému raju, je plná kontrastov. Vysoké hory, trstinové políčka, kokosové plantáže, dychberúce pláže, korálové útesy aj neuveriteľné množstvo divoko žijúcich zvierat. A nezabudnite priviezť niektorý to suvenírov s legendárnym vyhynutým vtákom Dodo.

Maldivy pre náročné cestovateľky

Maldivy pre náročné cestovateľky

JORDÁNSKO – pre obdivovateľky pamiatok

Priznávam, že Jordánsko zaujíma na mojom pomyselnom zozname singl cestovania popredné priečky. Skalné mesto Petra mi svojou krásou pred mnohými rokmi doslova vohnalo slzy do očí a sľúbila som si, že sa do tejto hrdej krajiny určite ešte niekedy vrátim. Bolo by hriechom navštíviť Jordánsko a nepreskúmať červené skaliská púšte Wádí Rum, púštny hrad Quseir Amra alebo liečivé účinky Mŕtveho mora. Pripojte sa k niektorému z mnohých organizovaných poznávacích okruhov a určite nebudete ľutovať.

Jordánsko pre obdivovateľky pamiatok

Jordánsko pre obdivovateľky pamiatok

TALIANSKO – pro milovníčky života a dobrého jedla

Ak by sme sa mali od Talianov niečomu priučiť, potom by to bola určite ich radosť zo žvota. Skúsili ste niekedy pozorovať talianskych smetiarov alebo mladú rodinku počas víkendovej prechádzky? Určite im nechýbali temperamentné gestá a úsmev od ucha k uchu. Ťažko povedať, či je za ich nákazlivým optimizmom dostatok slnka alebo slaný morský vzduch. Každopádne sa oplatí preskúmať túto krásnu krajinu od severu k juhu. Na svoje si tu prídu milovníčky zimných športov, nadšené cyklistky, plážové povaľačky aj vášnivé gurmánky. A obdivné pohľady miestnych mladíkov vystrelia vaše sebavedomie do nepoznaných výšin. Ja môžem doporučiť návštevu Sardínie, ktorá vás očarí svojou rozmanitosťou. Drsné horské útesy tu spadajú na pobrežie omývané až gýčovito tyrkysovým morom.

Taliansko pre milovníčky života

Taliansko pre milovníčky života

BALI – pre jogínky a hľadačky vnútornej rovnováhy

Indonézsky ostrov oplýva neopakovateľným kúzlom. Mierumilovná hinduistická kultúra, prívetivá klíma a nádherná príroda sem láka tisícky turistov, túžiacich po nájdení duševnej pohody. Všadeprítomná vôňa vonných tyčiniek je neoddeliteľnou súčasťou návštevy posvätných chrámov. Jedným z najkrajších je chrám Pura Sawawati, obklopený prekrásnou lotosovou záhradou. Milovníčky jógy by nemali vynechať návštevu vnútrozemného mesta Ubud, ktoré je považované za centrum tejto relaxačnej techniky. Mestečko je obklopené nádhernou zelenou prírodou s nepočetným množstvom riečok, potôčikov aj terasovitých ryžových polí.

Bali pre jogínky

Bali pre jogínky

IBIZA – pre vášnivé tanečníčky

Chcete stráviť dovolenku vo víre tanca? Ibiza by mala byť vašou prvou voľbou. Najznámejšie tanečné kluby na svete nájdete práve tu. Klub Privilege, stojaci v blízkosti hlavného mesta Eivissa, sa pýši titulom najväčší tanečný klub sveta. Na Ibize si môžete užiť niekdy nekončiacu zábavu aj vyhlásené párty. Ibiza ponúka v neposlednom rade aj nádherné piesočnaté pláže obklopené piniovými hájmi či svetoznáme hippie trhy v Es Canar.

Ibiza pre vášnivé tanečníčky

Ibiza pre vášnivé tanečníčky

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.