Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Horúčka tropickej noci: Top 10 najkrajších pláži v Ázii

Top 10 najkrajších pláži v Ázii

Top 10 najkrajších pláži v Ázii Shutterstock

Keď sa povie letná dovolenka, väčšina z nás si predstaví slnečnú pláž so zlatým pieskom, azúrovým morom a ovocným drinkom na osvieženie. Takýmito malebnými rajmi sa Ázia len ak hemží. Filipíny lákajú na biely piesok a zelenajúce sa ostrovy, Indonézia zase na nádherné ružové pláže. V Kambodži a na Srí Lanke si vychutnáte báječné výhľady na oceán. Čo viac si priať?

Koh Rong, Kambodža

Belostná pláž v Koh Rong, Kambodža

Belostná pláž v Koh Rong, Kambodža Shutterstock

Idylický ostrov Koh Rong pri pobreží Sihanoukville je vskutku neporušeným tropickým rajom s viac než 40 kilometrami pieskových pláži a s tyrkysovo zelenou vodou. Ponúka dokonalé potešenie z relaxácie aj čerstvo ulovených morských plodov.

Delikatesy z Kambodže: Tarantule na tanieri alebo žaba na špajli?

Mui Ne, Vietnam

Tropický raj: pláž Mui Ne vo Vietname

Tropický raj: pláž Mui Ne vo Vietname Shutterstock

Pre tých, ktorí milujú opojný kontrast vzrušenia a relaxácie, je pláž Mui Ne ako stvorená. So silným vetrom, veľkými vlnami a čistou oblohou je ideálna pre windsurfing, kite surfing a vôbec všetky druhy pohybových aktivít. Má takisto dramtické scenérie: obrie pieskové duny sú perfektné pre dune-trekking.

Budhistický Vietnam: Jedna z krás Ázie

Havelock, Andamany, India

Na andamanskej pláži môžete stretnúť aj  slon

Na andamanskej pláži môžete stretnúť aj slon Shutterstock

Ostrov Havelock je zrejme najnavštevovanejšou zastávkou na okruhu Andamanských ostrovov, ale počet návštevníkov je v porovnaní s inými rovnako okúzľujúcimi miestami (napr, v Thajsku) malý. Možno je to aj tým, že Havelocku chýbajú reťazcové strediská. Na druhú stranu má rustikálne kúzlo a vľúdnych obyvateľov. Ak túžite na chvíľu zažiť skutočný raj na zemi, vydajte sa na Andamanské ostrovy...

Poznávajte: Najvýhodnejšie zájazdy do Indie

Gaya, Borneo, Malajzia

Borneo má okrem pralesov aj božské pláže

Borneo má okrem pralesov aj božské pláže Shutterstock

So starým dažďovým pralesom na jednej strane a nedotknutými plážami na druhej nie je vôbec ťažké pochopiť, prečo sa ostrov Gaya stal tak populárnym cieľom náročných cestovateľov a sľubuje nevšedné zážitky. Príjemné teplé more, exotické rybičky a korále tak nadchnú aj vášnivých potápačov.

Inšpirujte sa: Na Borneo nielen za orangutanmi

Hikkaduwa, Srí Lanka

Vodné športy a pláž Hikkaduwa na Srí Lanke

Vodné športy a pláž Hikkaduwa na Srí Lanke Shutterstock

Hikkaduwa s desiatkami útesov patrí medzi najobľúbenejšie plážové destinácie na juhozápade srí Lanky. Nielen, že v miestnych vlnách môžete skúsiť šport kráľov (teda surfovanie), okúzli vás aj život pod hladinou a krása tuanjších koralov. Popri úžasnej morskej prírode sa pláž môže pochváliť aj magickými západmi slnka.

Čítajte aj: 6 dôvodov k návšteve Srí Lanky 

Miyako, Okinawa, Japonsko

Na japonskom ostrove Miyako sú božské pláže

Na japonskom ostrove Miyako sú božské pláže Shutterstock

Možno vás prekvapí, že Japonsko skrýva aj také poklady, ako sú jedne z najkrajších pláži Ázie. Na ostrove Miyako si užijete plážové radovánky do sýtosti. Pláž Maehama je známa dokonalými západmi slnka a ideálnymi podmienkami pre rodiny. Pláž Yoshino s korálmi iba úár metrov od pobrežia ocenia milovníci šnorchlovania.

Objavujte: Keď v Japonsku kvitnú sakury

Palawan, Filipíny

Ak existuje nejaká plážová destinácia, ktorú by ste naozaj mali vidieť aspoň raz za život, je to Palawan - skutočné nebo na Zemi. Okúzli vás nedotknutými lagúnami, plážami s hebkým bielym pieskom, krasovými útesmi aj pôsobivými vápencovými útvarmi.

Poznávajte: Najkrajšie zájazdy na Filipíny

Phi Phi, Thajsko

Slavná pláž na ostrovoch Phi Phi v Thajsku

Slavná pláž na ostrovoch Phi Phi v Thajsku Shutterstock

Túto krásavicu poznáte dokonalo, zahrala si totiž vo filme Pláž s Leonardom DiCapriom. Ostrovy Phi Phi by ste určite mali zaradiť na zoznam destinácií, ktoré rozhodne musíte zažiť na vlastnej koži. Ani najväčší drsňáci nedokážu odolať trblietavám tyrkysovým vlnkám v kombinácii s drsnými útesmi.

Neváhajte: Dokonalá dovolenka v Thajsku

Ružová pláž, Národný park Komodo, Indonézia

Ružová pláž v parku Komodo, Indonézia

Ružová pláž v parku Komodo, Indonézia Shutterstock

Jedna zo siedmych ružových pláži ma planéte sa nachádza v čim ďalej populárnejšej tursitickej destinácií v národnom parku na ostrove Komodo. Práve tam sa budete môcť pokochať rýdzou krásou prírody a zároveň spokojne relaxovať. Keď sa drobné kúsky červeného koralu spoja s bielym pieskom, vznikne jemná ružová farba viditeľná pozdĺž pobrežia. Romantický ružovkastý odtieň majú aj ďalšie menšie oblasti vo východnom zálive.

Vyberajte: Vaša dovolenka v Indonézii

Sipadan, Malajzia

Morský život okolo ostrova Sipadan v Malajzii

Morský život okolo ostrova Sipadan v Malajzii Shutterstock

Sipadan je bezpochýb jednou z najlepších potápačských lokalít na svete. Bujné koralové útesy podporujú zdravý morský ekosystém, vrátane populácie korytnačiek a žralokov. Vrámci ochrany ekosystému je obmedzený počet potápačských povolení. Vrámci jedného dňa je ich vydaných maximálne 120.

Objavujte: Najvýhodnejšie zájazdy do Malajzie

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.