Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

6 miest, ktoré musíte navštíviť v Salalah v Ománe

Krásne mesto na juhu Ománu s názvom Salalah, je jedným z najzaujímavejších cestovateľských destinácií na Arabskom polostrove. Táto oblasť ponúka mnoho zaujímavých zážitkov, od krásnych pláží a historických pamiatok po fascinujúce prírodné scenérie. Či už túžite po dobrodružstve v púšti, relaxácii na pláži alebo poznávaní histórie a kultúry, Salalah má čo ponúknuť. Toto krásne miesto je pripravené privítať vás a zanechať vám nezabudnuteľné spomienky. Tu je 6 top miest, ktoré by nemali chýbať na zozname vašich zážitkov v Salalah. 

Chcem letieť do Ománu

1. Mughsail Beach 

Mughsail Beach

Mughsail Beach Shutterstock

Táto pláž je jednou z najkrajších pláží v Ománe. Tento piesočný raj je obklopený impozantnými vápencovými útesmi a modrým morom. Môžete si tu užívať leňošenie na pláži, kúpanie a prechádzky pozdĺž krásneho pobrežia. Vystúpte aj na vyhliadkovú plošinu, odkiaľ si môžete vychutnať úchvatný výhľad.  

Najkrajšie pláže Ománu

Prečítajte si aj:

Najkrajšie pláže Ománu

2. Bahla Fort 

Bahla Fort, zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO, je jedným z najvýznamnejších historických pamiatok v regióne. Tento impozantný hrad bol postavený v 13. storočí a ponúka pohľad do histórie a architektúry Ománu. Preskúmajte jeho tajomné chodby a opevnenia a nezabudnite si urobiť pár fotografií. 

3. Mólo a Pláž pri hoteli Salalah Rotana Resort 

Salalah Rotana Resort

Salalah Rotana Resort Shutterstock

Ak túžite po pokoji a pohodlí počas svojej dovolenky, potom by vás mohla zaujať pláž pri hoteli Salalah Rotana Resort. Táto stovky metrov dlhá pláž s bielym pieskom a azúrovým morom ponúka nezabudnuteľné chvíle na relax. Navyše, hotel disponuje privátnou plážou, čo znamená, že si budete môcť užiť svoj pokoj a súkromie. Mali by ste tiež určite preskúmať mólo hotela, odkiaľ môžete pozorovať krásne západy slnka a delfíny v ich prirodzenom prostredí. 

Najobľúbenejšie hotely v Ománe

Prečítajte si aj:

Najobľúbenejšie hotely v Ománe

4. Púšt Rub Al Khali  

Púšt Rub Al Khali

Púšt Rub Al Khali Shutterstock

Salalah leží na okraji Rub Al Khali, najväčšej kontinentálnej púšte na svete. Pre cestovateľov, ktorí túžia po dobrodružstve, je výlet do tejto púšte nezabudnuteľným zážitkom. Jazda na piesočných dunách, sledovanie západu slnka a pozorovanie nočnej oblohy v tejto odľahlej oblasti sú zážitky, ktoré si zamilujete. 

5. Qaboos Mosque 

Qaboos Mosque

Qaboos Mosque Shutterstock

Sultan Qaboos Grand Mosque je nádhernou ukážkou ománskej architektúry a kultúry. Táto mešita je otvorená aj pre ne-moslimov, čo vám umožní obdivovať jej elegantný dizajn a pokojnú atmosféru. Uistite sa, že ste oblečení slušne a rešpektujete miestne zvyklosti.  

6. Salalah Souq 

Toto tradičné trhovisko je skvelým miestom na nakupovanie suvenírov a ochutnávanie miestnej kuchyne. Môžete tu zakúpiť tradičné ománske výrobky, ako sú šperky, koreniny, vonné oleje a ďalšie exotické produkty.  

4 dôvody prečo vyraziť na dovolenku do Ománu

Prečítajte si aj:

4 dôvody prečo vyraziť na dovolenku do Ománu

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.