Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Ománu

Zlaté piesky, žiarivé krištáľové vody, jasne modré nebo, pestrofarební vtáci a príjemné počasie, to všetko robí z Ománu ideálne miesto na relaxáciu a vychutnávanie nezabudnuteľnej dovolenky na pláži. Ktoré z miestnych pláží sú ale tie najkrajšie?

Al Bustan

Nádherná pláž Al Bustan sa nachádza v hlavnom meste Maskat. Obklopuje ju Al Bustan Palace, jeden z najluxusnejších hotelov v meste s vlastnou súkromnou plážou.Čakajú tu na vás úchvatné výhľady na majestátne hory v pozadí.

Al Bustan Palace

Al Bustan Palace

Al Fizayah

Piesočná pláž Al Fizayah je perfektná pre každého, kto si chce oddýchnuť a nepraje si byť rušený. Je celkom možné, že ak ju navštívite, nestretnete tu iných turistov. Môžete sa tu opaľovať, užívať si západy slnka a zaplávať si v čistých osviežujúcich vodách.

Al Fizayah

Al Fizayah

Al Mughsayl

Zlatá pláž Al Mughsayl leží v Dafáre, v južnej časti Ománu, a je dlhá približne 7 km. V jej tesnom susedstve sa nachádza veľký skalný previs Marneef cave. Pred ním sú hojne navštevované otvory v útese. Hovorí sa im blow holes, sú kryté mrežou a pri prílive či rozbúrenom mori z nich striekajú až tridsaťmetrové gejzíry morskej vody.Dochádza k tomu najmä v období letného monzúnu.

Blow holes u pláže Mughsayl

Blow holes u pláže Mughsayl

Al Qurum

Pláž Al Qurum nájdete v severnom Ománe v meste Muscat. Býva považovaná za jednu z najkrajších pláží v krajine, a preto bolo v jej okolí vybudovaných mnoho slávnych hotelov a kaviarní. Vzhľadom k tomu, že sa nachádza v hlavnom meste, patrí k najrušnejším plážam Ománu. Ostatne leží blízko nákupných centier, reštaurácií a ďalších atrakcií. Vďaka svojej dĺžke umožňuje návštevníkom, aby si vychutnali príjemné prechádzky alebo si hrali vo trblietavom piesku.

Pláž Al Qurum, Omán

Pláž Al Qurum, Omán

Al Sawadi

Za plážou Al Sawadi sa musíte vydať do oblasti Severnej al-Batin, asi 70 km od Maskatu. Aj ona sa pokladá za jednu z najkúzelnejších pláží Ománu. Je charakteristická skalnatými ostrovmi odrezanými od pobrežia. Tieto ostrovy priťahujú domáce vtáctvo, ktoré pláži dodáva ešte viac prírodnej krásy.

Bar al Jissah

Bar al Jissah sa nachádza asi 25 km od Maskatu. Od ostatných pláží ju odlišujú úžasné skalnaté kopce a formácie vystupujúce z vody, ktorá sa v lúčoch slnka zafarbujú pôsobivým oranžovým odtieňom. Ubytovať sa môžete v luxusnom hoteli Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa.

Bar al Jissah

Bar al Jissah

Duque

Al Duque je prístavné mesto v oblasti Al-Wusta v juhovýchodnej časti Ománu.Preslávilo sa svojimi hebkými mäkkými piesky, jemným vetrom a krištáľovými vodami.

Chasab

Chasab je prístav na severe Ománu, kde nájdete pevnosť s kamennými vežami a múzeom. Môžete sa tam zoznámiť s niektorými z najpôsobivejších archeologických nálezov. Voda v okolí je smaragdovo zelená a láka k potápaniu na pláži Bassa, ktorá leží kúsok pešo od terminálu trajektov v Chasabu.

Pláž Bassa, Chasab, Omán

Pláž Bassa, Chasab, Omán

Khalouf

Pláž Khalouf leží na juhu od Maskatu a väčšinou je takmer opustená. Turisti aj miestni obyvatelia mieria skôr na pláže na severe. Khalouf má však čo ponúknuť, jedinečné sú najmä tunajšie veľké piesočné duny. Pláž pravidelne navštevujú plameniaky a orli, okrem toho má vďaka rybárskym loďkám lemujúcimi breh príjemnú atmosféru.

Piesočné duny Khalouf

Piesočné duny Khalouf

Ostrov Masira

Masira je jedným z najkrajších ostrovov pri východnom pobreží Ománu a súčasne je aj najväčším ostrovom v krajine. Je cez 95 km dlhý a približne 13 km široký. Doprava medzi ním a pevninou prebieha na mori pomocou prívozov, prípadne vzduchom. Má veľa úžasných pláží, napr. Das Abu Zabil na juhu či Sur Masirah na západe.

Qantab

Pláž Qantab síce nedisponuje vybavením, ale poskytuje dychberúci výhľad na západ slnka a pre kúpanie je úplne perfektný. Ocenia ju zrejme predovšetkým páry. Leží neďaleko Maskate, takže je obľúbená u miestnych obyvateľov. Jej krása vyniká v neskorých popoludňajších hodinách.

Pláž Qantab

Pláž Qantab

Ras al Hadd

Mys Ras al Hadd sa nachádza v oblasti Aš-Šarkíja na východe štátu Omán a je pokladaný za najvýchodnejší bod zeme. Predstavuje spojku medzi Ománským zálivom a Arabským morom. Pozoruhodný je najmä svojimi piesočnými plážami, ktoré znamenajú domov pre korytnačky, ktoré do tamojšieho piesku kladú vajíčka.

Ras al Hadd

Ras al Hadd

Tiwi

Tiwi je malá rybárska dedina na východnom pobreží Ománu. Okrem bielych pieskov ju ohraničujú horské oázy Wadi Tiwi a Wadi Shab s ich zelenými plantážami, priezračnými vodami a vznešenými horami. Či už hľadáte dobrodružstvo, milujete pešiu turistiku a horolezectvo alebo skrátka len prahnete po odpočinku a chcete si užiť príjemné posedenie na pláži, táto dedina pre vás bude skvelou voľbou.

Pláž Tiwi, Omán

Pláž Tiwi, Omán

Yiti

Len 28 km od centra Maskate leží prekrásna pláž Yiti. Je známa ako miesto osamelosti a relaxácie - prináša vítaný únik z hektického mesta. Jej piesok má v zapadajúcom slnku pekný oranžový odtieň. Skalnaté útvary bičované vlnami vystupujú z Ománskeho zálivu a dotvárajú kúzlo tejto oblasti.

Pláž Yiti

Pláž Yiti

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.