Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najobľúbenejšie hotely v Ománe

Dovolenka v Ománe znamená skutočný orientálny zážitok. Zlatavý piesok krásnych pláži, čistá krištálová voda, príjemné počasie, luxusné rezorty a úchvatné architektonické pamiatky, to všetko činí z Ománu skvelé miesto pre vaše nezabudnuteľné prázdniny. Stačí si vybrať pohodlné ubytovanie. Ktoré z hotelov sú medzi slovenskými turistami najvyhľádavanejšie?

Dovolenka v Ománe

Dovolenka v Ománe

1. Fanar Hotel and Residences

Prvotriedny päťhviezdičkový Fanar Hotel & Residences v modernom ománskom štýle stojí pri troch nádherných pieskových plážach v zóne Soula Bay na brehoch Indického oceánu. Jedinečné ubytovanie, vynikajúca gastronómia a bohaté možnosti zábavných aktivít uspokoja potreby všetkých klientov. Hotel je súčasťou komplexu Muriya a má k dispozícií päť reštaurácií, dva bary, bazény s jacuzzi, detský bazén, SPA centrum a fitness, vybavenie pre množstvo vodných športov, plážový volejbal, futbal, tenis, či rybárčenie. Je tu aj vonkajší amfiteáter a detský klub. Centrum mesta Salála s obchodmi a tradičnými trhami sa nachádza cca 20 minút jazdy od hotelu. Rovnako dlho trvá cesta k letisku.

Fanar Hotel and Residences

Fanar Hotel and Residences

2. Rotana Salalah Resort

Päť hviezdičiek zdobí aj prepychový Rotana Salalah Resort v orientálnom designe na brehu Indického oceánu. Krásne zapadá do okolitej púštnej krajiny, jeho izby sú však umiestnené v udržiavanej záhrade okolo umelých lagún, vodných plôch a kanálov. V malebnom rezorte s tradičnou ománskou pohostinnosťou, ktorý je tiež súčasťou Muriya komplexu, na vás čaká dlhá a široká piesková pláž s pozvoľným vstupom do mora. K zariadeniu hotela patria štyri raštaurácie, dva bary, bazény pre deti aj dospelých, SPA centrum a fitness, možnosti potápania a šnorchlovania, vybavenie na plážový volejbal, futbal alebo stolný tenis.

Rotana Salalah Resort

Rotana Salalah Resort

3. Juweira Boutique

Päťhviezdičkový Juweira Boutique Hotel ponúka pokojné a príjemné prostredie, ideálne pre rodiny s deťmi. Stojí na prístavnej promenáde, približne 30 km od letiska Salála. Butikový hotel s arabskou atmosférou má k dispozícií sedemdesiat izieb, dve reštaurácie (jednú s rybími a druhú s medzinárodnými/regionálnymi špecialitami), bar, knižnicu a vo vonkajšom areále dva veľké bazény aj vírivku. WiFi na izbách je prístupné zdarma. Bezplatne môžete využiť aj fitness, vonkajšiu vírivku alebo saunu. Vodné športy sú však za poplatok. Vďaka hotelovej pieskovej pláži vás tu čaká pravá idylická dovolenka.

Juweira Boutique

Juweira Boutique

4. Crowne Plaza Salalah

Štvorhviezdičkový rezort  Crowne Plaza Salalah nájdete priamo pri krásnej pieskovej pláži s pozvoľným vstupom do vody. Centrum mesta Salála leží asi iba 5 minút jazdy odtiaľ. Hotel, sľubujúci množstvo veselých rodinných aktivít, má päť reštaurácií a barov, nočný klub, tri bazény, detský bazén, fitness, možnosť potápania či šnorchlovania, vybavenie na vodné športy a rybárčenie, tenis, plážový volejbal, golf, stolný tenis, bowlingovú dráhu a mnoho ďalšieho. Stravovanie prebieha formou bufetu.

Crowne Plaza Salalah

Crowne Plaza Salalah

Vydajte sa spoznávať Omán

Už ste sa ubytovali? Tak teda môžete vyraziť za rozmanitými prírodnými krásami krajiny! V Ománe nájdete vysoké hory, pôsobivé pieskové duny, úchvatné oázy, palmové háje aj číre rieky. Arabské more omývajúce juhovýchodné pobrežie je bohaté na delfíny, veľryby a korytnačky. Vzhľadom k tomu všetkému je Omán perfektným miestom k aktívnemu tráveniu voľného času. Môžete tu liezť po horách, jazdiť na ťavách, vyraziť na prechádzku do palmového háju, prejsť sa na jachte, alebo si vyskúšať potápanie. Krajina s vynikajúcou klímou a bohatou kultúrou sa môže pochváliť modernými službami a množstvom turistických cieľov.

Ťavy v ománskej púšti

Ťavy v ománskej púšti

Salála (Salalah) je po hlavnom meste Maskatu druhým najvýznamnejším mestom v krajine. Obľúbená destinácia nadchne nielen krásnymi prírodnými scenériami, ale aj svojou kultúrou. V tamojšom múzeu môžete obdivovať fotografie mesta, modely plachetníc, expozíciu zbraní, keramiky, alebo šperkov. Milovníci histórie by mali navštíviť 4 km vzdialenú zrúcaninu starodávneho obchodného prístavu Zafar (Al-Balid). Možné je to ale iba so sprievodcom, alebo na základe zvláštneho povolenia.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.