Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Zažite leto plné hudby: 5 najlepších európskych festovalov

Zažite leto plné hudby

Zažite leto plné hudby Shutterstock

Za skvelou hudbou a festivalovou atmosférou šiel by som na koniec sveta... Nebojte sa, tak ďaleko nemusíte! Vybrali sme pre vás päť najzaujímavejších európskych festivalov tohto leta. Väčšina z nich sa koná priamo v hlavnom meste danej krajiny, takže si okrem hudobnej produkcie môžete užiť pohodlie hotela a ešte spoznať miestne pamätihodnosti.

Rock Werchter (Belgicko)

Fireshow na pozadí koncertu

Fireshow na pozadí koncertu Shutterstock

27.-30. júna 2019

Štvordňovému multižánrovému festivalu sa dostalo uznanie ako jednému z najlepších a najlepšie organizovaných festivalov. Tento rok sa usporadúva už piaty ročník a fanúšikovia sa môžu tešiť na speváčky Pink a Kylie Minogue alebo skupiny The Cure, Muse, Mumford & Sons či Florence + the Machine. Okrem toho chce návštevníkom ponúknuť aj gastronomický zážitok ďaleko prevyšujúci obyčajné stánky s hot-dogmi alebo hamburgermi. Festival sa koná v dedine Werchter asi 30 km od Bruselu. Pre tých, ktorí si potrpia na väčšie pohodlie a nepotrebujú tráviť na festivalovom priestranstve celú noc, sa ako vhodné ponúka ubytovanie v niektorom z hotelov priamo v belgickom hlavnom meste. Skúste napríklad hotel Adagio Acces Brussels Europe nachádzajúci sa priamo v centre mesta. Svoj pobyt tak môžete spojiť napríklad s prehliadkou kráľovského paláca, ktorý je od neho vzdialený len 10 minút chôdze.

Šťastie nájdete vo vode: 9 tipov na fascinujúce vodné lokality

Prečítajte si aj:

Šťastie nájdete vo vode: 9 tipov na fascinujúce vodné lokality

Wireless (Veľká Británia)

Letná festivalová atmosféra

Letná festivalová atmosféra Shutterstock

5.-7. júla 2019

Londýnsky Finsbury Park každý rok na začiatku júla hostí vôbec najväčší mestský hudobný festival v Európe. Návštevníkom ponúkne to najlepšie z moderných hudobných žánrov, ako je napríklad hip-hop, grime alebo garage. Predstaví sa na ňom pekných pár rappových hviezd, napríklad Cardi B, Travis Scott, Tyga, Future alebo skupina Migos. Vzhľadom k tomu, že sa festival koná priamo v hlavnom meste, je prípadný výber hotela na ubytovanie veľmi široký. Vyskúšať môžete napríklad trojhviezdičkový hotel Travelodge London Central City Road.

Sexy dovolenka: S cudzou ženou, v cudzej posteli

Prečítajte si aj:

Sexy dovolenka: S cudzou ženou, v cudzej posteli

Roskilde (Dánsko)

K letu patrí poriadny festival

K letu patrí poriadny festival Shutterstock

29. júna - 6. júla 2019

Najväčší festival v severnej Európe, po Glastonbury sa jedná o druhý najstarší festival na svete. Ako jediný sa tiež môže pýšiť tým, že nebol vynechaný ani jeden ročník. Aj keď tu prím hrá hudba, festival si zakladá na charitatívnom zmýšľaní, komunite a súdržnosti. Všetok zárobok organizátori venujú na dobročinné účely. Na návštevníkov čaká osem dní skvelej hudby aj ekologických, sociálnych a kultúrnych tém. Z hudobných interpretov sa ľudia môžu tešiť na rappera Travisa Scotta, speváčku Robyn alebo skupiny The Cure či Brockhampton. Festival sa koná v meste Roskilde asi 30 km od hlavného mesta Kodaň, kde záujemcom o ubytovanie v hoteli odporúčame Hotel Osterport. Ten leží hneď pri rovnomennej vlakovej stanici, z ktorej sa do dejiska festivalu Roskilde veľmi ľahko a pohodlne dostanete behom pol hodiny.

Mykonos: 6 dôvodov, prečo si tento grécky ostrov zamilujete

Prečítajte si aj:

Mykonos: 6 dôvodov, prečo si tento grécky ostrov zamilujete

Mad Cool Festival (Španielsko)

Mixážny pult a DJ

Mixážny pult a DJ Shutterstock

11.-13. júla 2019

Relatívne mladý festival (prvý ročník bol usporiadaný až v roku 2016) sa už stihol vyšvihnúť medzi absolútnu európsku špičku. Počas troch dní hlavné mesto slnečného Španielska uvíta hviezdy rockovej, indie a elektronické muziky, napríklad skupiny Bon Iver, The Cure, Prophets of Rage, The Smashing Pumpkins, The Nationals a plejádu ďalších. Záujemcovia o ubytovanie nebudú mať vďaka konaniu akcie priamo v Madride ťažké nájsť si vhodný hotel, skúsiť môžu napríklad štvorhviezdičkový Hotel Mercure Madrid Centro, ktorý stojí hneď naproti múzea Prado. To sa pýši jednou z najlepších zbierok európskeho umenia od dvanásteho po devätnáste storočie na svete a ponúka tak skvelú možnosť skombinovať váš akustický zážitok s vizuálnym.

Hra o tróny: 6 filmových lokácií, kam môžete vyraziť na dovolenku

Prečítajte si aj:

Hra o tróny: 6 filmových lokácií, kam môžete vyraziť na dovolenku

Ultra Europe (Chorvátsko)

Pri mori sa tancuje najlepšie!

Pri mori sa tancuje najlepšie! Shutterstock

12.-14. júla 2019

V chorvátskom Splite sa tento rok uskutoční 7. ročník jedného z najočakávanejších európskych festivalov tanečnej muziky na svete. Návštevníkov čaká veľkolepá šou a poriadna dávka výberovej EDM, house a techno hudby. Okrem hlavného programu na štadióne Poljud v Splite si môžete užiť aj ďalšie párty, napríklad Ultra Beach na ostrove Hvar alebo Regatta Beach na ostrove Brač. Line-up festivalu ponúkne také mená ako David Guetta, Swedish House Mafia, DJ Snake či Carl Cox. Vzhľadom na to, že prímorský Split je obľúbeným dovolenkovým centrom, sa viac ako ponúka rovno spojiť návštevu festivalu s letným pobytom pri mori. Na ubytovanie môžete zvoliť buď jeden z početných hotelov, alebo niektorý z mnohých apartmánov. Napríklad apartmány Vinko za výhodnú cenu ponúknu parkovisko priamo pri dome a len 300 metrov vzdialenú kamienkovú pláž.

05.06.2019 Invia

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.