Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Za hranicami dúhy: Objavte najfarebnejšie miesta sveta

Najfarebnejšia destinácia

Najfarebnejšia destinácia Shutterstock

Pochmúrne jesenné dni zaručene rozžiari niektoré z najfarebnejších miest planéty. Nechajte sa okúzliť magickými severnými svetlami, vpustite do duše pokoj pri pohľade na ryžové pole vo Vietname, obdivujte modré andalúzske mesto Júzcar alebo privoňajte k levanduľovým poliam Provencie. Krajiny hýria farbami, stačí otvoriť oči...

Polárna žiara

Polárna žiara

Polárna žiara Shutterstock

Svetlá v odtieňoch žltej, zelenej a fialovej tancujú po oblohe a vytvárajú dokonalú prírodnú show. Najlepšie miesta k pozorovaniu polárnej žiary: na Aljaške, v Grónsku, Fínsku, Nórsku a Kanade nájdete niektoré z najlepších miest k pozorovaniu polárnej žiary. Na ďalekom severe ju môžete pozorovať celoročne, najvhodnejším obdobím je obdobie od decembra do apríla, kedy býva obloha tmavšia a tancujúce svetlá jasnejšie.

Európska zima: TOP 10 destinácií

Prečítajte si aj:

Európska zima: TOP 10 destinácií

Vietnamské ryžové polia

Vietnamské ryžové polia

Vietnamské ryžové polia Shutterstock

Približne 282 km severozápadne od Hanoja ležia populárne ryžové polia v oblasti Mù Cang Chải. Na Instagrame získali veľkú slávu kvôli fotogenickosti terasovitého terénu. Ako ryža dozrieva, jej farba sa mení zo sviežej zelenej (koncom jari a v lete) na žltú (v októbri). Ryžové polia stoja za návštevu predovšetkým ráno, kedy ich neokupujú zástupy turistov, alebo v zlatistom svetle pri západe slnka.

Zažite kúzlo Vietnamu

Ružové mesto Džajpur

Ružové mesto Džajpur

Ružové mesto Džajpur Shutterstock

Indický Džajpur sa prezýva Ružové mesto, pretože jeho budovy majú skôr terakotový odtieň. Bolo vymaľované oranžovo-ružovými farbami koncom 19. storočia na počesť kráľovskej návštevy princa Alberta a kráľovnej Viktórie. Mnoho budov v starom meste si túto podobu zachováva dodnes. Prehliadnite si napr. palác Hawa Mahal, bránu Patrika Gate do záhrady  Jawahar Circle a bránu Ganesh Pol do pevnosti Amber Fort.

Indický sviatok Holi: Oslava jari, explózia farieb a víťazstvo dobra

Prečítajte si aj:

Indický sviatok Holi: Oslava jari, explózia farieb a víťazstvo dobra

Azúrové brehy Maldív

Azúrové more na Maldivách

Azúrové more na Maldivách Shutterstock

Exotický ostrovný štát v Indickom oceáne patrí k najvyhľadávanejším tropickým destináciám. Vďaka presláveným potápačským lokalitám a snovým letoviskám, ponúkajú Maldivy perfektnú kombináciu relaxácie a dobrodružstva v miestnej dokonalo azúrovej vode. Či už budete plávať s mantami, objavovať podmorský svet pri šnorchlovaní, preháňať sa na kajaku lagúnou alebo sa iba tak povaľovať na pláži, budete sa cítiť ako v raji.

Vydajte sa objavovať Maldivy

Mesto šmolkov Júzcar

Júzcar, mesto šmolkov

Júzcar, mesto šmolkov Shutterstock

Malebné andalúzske mestečko ležiace asi dve hodiny južne od Sevilly nebolo vždy modré. V skutočnosti ho natreli na modro v spojení s filmom Šmolkovia z roku 2011 a vznikla tu skutočná šmolko dedinka. Podľa produkčného štúdia sa budovy mali po čase vrátiť k pôvodnej bielej, ale občania si odhlasovali nádeje plnú modrú. Zaujímavé je , že od roku 2017 - potom, čo blankytné mesto navštívili desiatky tisíc turistov - už Júzcar nemá dovolené nazývať sa domovom šmolkov kvôli sporu s tvorcom kreslených postavičiek.

Sprievodca Gaudího mestom: 7 najlepších atrakcií v Barcelone

Prečítajte si aj:

Sprievodca Gaudího mestom: 7 najlepších atrakcií v Barcelone

Levanduľová Provencia

Levanduľová Provencia

Levanduľová Provencia Shutterstock

Zdanlivo nekonečné levanduľové lány premieňajú Provenciu na jednu z najkrajších (a najlepšie voňajúcich) lokalít Francúzska. Liehovary - kde sa esenciálne oleje z kvetov plnia do fliaš alebo sa používajú k výrobe mydiel, pleťových vôd a krémov - sú rozosiate po celej oblasti. Jedným z najmalebnejších miest, kde si môžete vychutnať krásu levandúľ, je kláštor Sénanque neďaleko dediny Gordes. Jemná vresovo šedá farba kláštora pôsobí v kontraste s okolitým fialkovým morom takmer rozprávkovo.

Privoňajte si k Provencii

Holandská záplava modrí

Záplava modríc v Keukenhofe

Záplava modríc v Keukenhofe Shutterstock

Keď uvažujete o Holandsku, máte najskôr tendenciu myslieť na úhľadné rady tulipánov. Rovnako krásne sú aj tunajšie modrice, s cibulkovitými modrastými kvetmi, ktoré pripomínajú hrozno. Vypravte sa za nimi do slávneho Keukenhofu blízko mestečka Lisse. Park patrí k najväčším kvetinovým záhradám sveta, býva však otvorený iba od konca marca do konca mája, a tak je obliehaný turistami. Skúste tam zamieriť vo večerných hodinách, až sa davy preriedia. Mimochodom, ak sa túžite pokochať pohľadom na tulipány, v Keukenhofe ich rastie neuveriteľných 800 odrôd.

Objavte nové exotické destinácie: Horúce tipy na superhorúcu dovolenku

Prečítajte si aj:

Objavte nové exotické destinácie: Horúce tipy na superhorúcu dovolenku

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.