Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Objavte nové exotické destinácie: Horúce tipy na superhorúcu dovolenku

Exotická dovolenka v Mexiku

Exotická dovolenka v Mexiku Shutterstock

Máte už dosť dokonalých pláži v Karibiku, luxusných hotelov v Spojených arabských emirátoch aj thajskej gastronómie? Alebo skrátka túžite objavovať nové destinácie? Hľadáte inšpiráciu na zimnú dovolenku? Inšpirujte sa našimi tipmi na vašu budúcu superhorúcu dovolenku!

Na safari do Kene

Safari a Kilimandžáro v Keni

Safari a Kilimandžáro v Keni Shutterstock

Rozľahlé savany so stádami divokých zvierat, hory so snehovými čapicami, fotogenické púšte aj koralové útesy - Keňa je kráľovnou rozmanitosti. Táto atraktívna africká krajina leží priamo na rovníku, takže máte prísľub krásneho slnečného počasia po celý rok. Na pobreží vás čakajú luxusné rezorty s rozprávkovými plážami lemovanými palmami. Za dobrodružstvom sa vydajte na safari do národných parkov Masai Mara alebo Tsavo. Pri troche šťastia sa stretnete s obávanou "veľkou päťkou", teda levom, slonom, levhartom, byvolom a nosorožcom.

Objavte krásy Kene: Vyberte si z najširšej ponuky zájazdov

Za najstaršími kultúrami do Mexika

Mexické pláže

Mexické pláže Shutterstock

„Mexiko, Mexiko, sombrero, grande tequila“ spieva sa v jednej slávnej pesničke. Áno, táto krajina je známa svojimi širokými klobúkmi a pálenkou z agáve, ale to zďaleka nie je všetko. Nájdete tu jedny z najkrajších pláži sveta, božskú kuchyňu plnú chilli a fazúľ, unikátnu kultúru, ohromujúce mestá aj hlboké džungle. Objavte tajomné mayské pyramídy v starobylom meste Chichén Itzá, mayský prístav Tulum alebo aztécke mesto bohov Teotihuacán. Po celom polostrove Yucatán nájdete tisíce tajomných jazierok zvaných cenotes. Pre miestnu kultúru predstavovali brány do podsvetia a údajne slúžili ako príbytky boha dažďa. Dnes slúžia k vodným radovánkam, či už v nich budete plávať, skákať alebo šnorchlovať.

Kráľovstvo dokonalosti: 10 najkrajších pláží Strednej Ameriky

Prečítajte si aj:

Kráľovstvo dokonalosti: 10 najkrajších pláží Strednej Ameriky

Surfári a gurmáni mieria do Senegalu

Rozmanitý Senegal

Rozmanitý Senegal Shutterstock

Pýtate sa prečo, prečo je Dakar, hlavné mesto Senegalu, obľúbeným cieľom turistov? Prehliadka drahých áut, ulice vrčiace premávkou, bohatý nočný život, rušné trhy aj pobrežie ideálne pre milovníkov surfovania. Úprimne, väčšina ľudí mieri do Senegalu za krásnymi plážami. Senegal však, podobne ako ďalšie africké krajiny, ponúka safari s voľne žijúcimi zebrami, nosorožcami či žirafami. Krajina sa pyšní aj jedným unikátom: ružovým jazerom Retba na polostrove Cap Vert, v ktorom si môžete zaplávať. A ak patríte medzi gurmánov, máme pre vás báječnú správu: miestna kuchyňa je jedna z najchutnejších v Afrike!

Vydajte sa do raja: Mrknite na najvýhodnejšie zájazdy do Senegalu

Novodobé divy sveta v Jordánsku

Nabataean, Jordánsko

Nabataean, Jordánsko Shutterstock

Jordánsko je jedna z najpohostinnejších krajín a ponúka tisíce krás k poznávaniu. Petra, starobylé mesto Nabataean, ukryté v srdci pieskovcových skál, je klenotom kultúrneho dedičstva Jordánska a právom patrí medzi novodobé divy sveta. Na chrbáte tiav sa môžete vydať aj do rozľahlej Arabskej púšte, piesok je tu ružový, svetlo červený až tehlový. Milovníci potápania budú iste nadšení z rozmanitosti podmorského života, ktoré tu Červené more ponúka. Mimochodom, v Jordánsku sa môžete presoliť aj v Mŕtvom mori.

Svätá zem, Izrael

Svätá zem, Izrael

Svätá zem, Izrael Shutterstock

Iba málo krajín na svete vzbudzuje tak hlboké dojmy ako Izrael. Návštevy Nazaretu a Jeruzalema vo vás zanechajú otlačok ešte dlho po prílete domov. Miesto, kde spolu žijú moslimovia, kresťania a židia bok po boku, je skrátka zaujímavé v každom smere. Najznámejšou pamiatkou, ktorú by ste nemali pri návšteve Izraelu vynechať, je Múr nárekov (Jeruzalem), ktorý je jediným pozostatkom biblického ústredného Chrámu. Turisti mieriaci za oddychom vyhľadávajú predovšetkým pobrežie Stredozemného mora, teda mestá Tel Aviv a Haifu. Izraelu patrí aj druhá časť Mŕtveho mora, ktoré je vyhľadávané vďaka liečebným účinkom tunajšieho bahna.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.