Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Vyskúšajte najnovšie dubajské atrakcie pre celú rodinu

dubaitourism

Túžite vidieť svet z vtáčej perspektívy, pozrieť sa do budúcnosti, vyfotiť sa vedľa najhorúcejších celebrít, dopriať si veľkú gurmánsku jazdu alebo stráviť nezabudnuteľnú noc uprostred púšte? V Dubaji, meste, kde nie je nič nemožné, na vás okrem slnečného počasia čakajú aj novo otvorené atrakcie, z ktorých si vyberie skutočne každý. Držte si klobúky, prehliadka najexkluzívnejších zážitkov práve začína!

Dubajský prístav

dubaitourism

Ak zatúžite v meste rekordov po troche skutočnej romantiky, potom zamierte neomylne do Dubajského prístavu, ktorý sa nachádza v elegantnej štvrti Dubai Marina. Okrem pohľadu na trblietavé morské diaľavy vás oslní lesk luxusných jácht, príjemne živá kozmopolitná atmosféra aj veľkorysé zázemie pre výletné lode s dvoma terminálmi. Na plavby za dobrodružstvom sa odtiaľto každý deň vydávajú stovky lodí. Skúste si zarezervovať okružnú plavbu a objavte ďalšie fascinujúce zákutia tejto orientálnej krajiny.

Dovolenka do Spojených arabských emirátov

Infinity des Lumières

dubaitourism

Vodopád svetiel a zvukov, ktorý vás prenesie do ríše fantázie a dopraje vám chvíle dokonalej relaxácie. Najväčšie centrum digitálneho umenia vás presvedčí o tom, že aj najmodernejšie technológie dokážu vytvoriť niečo magicky nadpozemské. O váš nezabudnuteľný zážitok sa postará 130 projektorov, 58 reproduktorov a 3000 pohyblivých digitálnych obrazov. Poznáte diela svetových umelcov, akými boli Van Gogh, Gaudí či Paul Klee v úplne novom svetle.

Kráľovstvo rodinnej zábavy v Dubaji: Sprievodca aktivitami nielen pre deti

Prečítajte si aj:

Kráľovstvo rodinnej zábavy v Dubaji: Sprievodca aktivitami nielen pre deti

The Club na pláži Palm West Beach

dubaitourism

O tom, že Dubaj je aj vyhlásenou plážovou destináciou sa presvedčíte v modernom dizajnovom komplexe, ktorý vyrástol na preslávenej piesočnatej pláži Palm West Beach, rozprestierajúcej sa na ostrove Palm Jumeirah. Z pohodlia plážového lehátka si tu užijete päťhviezdičkový servis, vybrané lahôdky z menu štýlových reštaurácií, bohatý výber vodných športov, slnkom prehriaty belostný piesok i priezračne čisté vody Perzského zálivu, ako stvorené pre chvíle plné radosti.

Last minute dovolenka v Dubaji

Knižnica Mohammeda bin Rašída

dubaitourism

Všetka múdrosť sveta pod jednou strechou. Ak sa radíte medzi milovníkov kníh, potom by ste túto architektonicky zaujímavú budovu, umiestnenú na brehu Dubajskej zátoky rozhodne nemali minúť. Najväčšia knižnica na svete, ktorá svojím tvarom pripomína otvorenú knihu, skrýva vo svojich útrobách ťažko uveriteľných 1,1 milióna kníh v klasickom tlačenom aj digitálnom formáte. Splnený sen všetkých knihomoľov ponúka sedem poschodí plných arabskej i svetovej literatúry, vedecké texty, oddelenie venovanej detskej literatúre, oddelenie máp a turistických sprievodcov, študovne, kníhkupectvo, kaviarne, výstavné priestory, vonkajšie divadlo i jedinečnú expozíciu zvanú Poklady knižnice, v ktorej sú vzácne historické zväzky. Nemajte obavy z tlačeníc a frontov, jednotlivé časti knižnice má pod palcom umelá inteligencia. Vaše zvedavé otázky vám zodpovie šikovný automat a vyhľadávanie a spätné zaradenie kníh obstará robot.

TOP 9 najlepších reštaurácií v Dubaji: Opojenie pre všetky vaše zmysly

Prečítajte si aj:

TOP 9 najlepších reštaurácií v Dubaji: Opojenie pre všetky vaše zmysly

Múzeum Madame Tussauds Dubai

dubaitourism

Chcete raňajkovať u Tiffanyho po boku božskej Audrey Hepburn, splniť vašim ratolestiam sen o stretnutí s Justinom Bieberom alebo načerpať módnu inšpiráciu u Kylie Jenner? Desiatky známych osobností zo sveta filmu, módy, hudby, športu i politiky na jednom mieste na vás čakajú v preslávenom múzeu voskových figurín Madame Tussauds.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné zdravotné poistenie

Vyhliadkové kolo Ain Dubai

dubaitourism

Najnovším prírastkom na predlhom zozname rekordných dubajských atrakcií je monumentálne vyhliadkové kolo, z ktorého sa vám síce možno zatočí hlava, ale zároveň si užijete fascinujúci panoramatický výhľad na Dubaj. Neprehliadnuteľný bicykel, týčiaci sa na ostrove Bluewaters Island dodá nový rozmer vašim predstavám o púťových atrakciách. Z futuristicky vyzerajúcej kabínky si môžete naplánovať ďalší cieľ vášho dubajského dobrodružstva.

Múzeum budúcnosti

dubaitourism

Vypraviť sa môžete napríklad na nezabudnuteľnú expedíciu do budúcnosti. Stačí iba navštíviť vizionárske múzeum, kde prostredníctvom špičkových technológií skúsite predbehnúť tok času. Vás aj vašich potomkov možno prekvapí, aký rozdielny bude svet za päťdesiat rokov. Veľmi futuristická je aj samotná budova múzea ktorá si právom vyslúžila celý rad ocenení za originálny dizajn.

Play DXB

Shutterstock

Kto z dospelých by aspoň na chvíľku nezatúžil po návrate do bezstarostných detských rokov. Dovoľte si malý úlet, nasaďte si okuliare pre virtuálnu realitu a vstúpte do sveta zábavy. Môžete sa stať jedným z Transformerov, zahrať si interaktívne hry, ocitnúť sa v rozprávkovom kráľovstve, šantiť na jarmočných atrakciách, zažiť chvíle hrôzy v hororovom príbehu alebo sa opájať rýchlou jazdou. Úspech u detí všetkých vekových kategórií zaručený.

Chcem do Dubaja

Hatta Dome Park

Visit Dubai

Už ste počuli o glampingu? Luxusné alternatíve kempovania uprostred prírody, pri ktorej nemusíte zľaviť zo svojich vysokých nárokov na ubytovanie? Presne to vám ponúkne areál Hatta Dome Park - ubytovanie v luxusne vybavených stanoch s vyhliadkou na divokú horskú krajinu aj špičkové služby. Stačí si len vybrať veľkosť stanu a tešiť sa na západ slnka a tú najžiarivejšiu hviezdnu noc, akú si len viete predstaviť.

Pavilion at The Beach

dubaitourism

Láska prechádza žalúdkom a po návšteve rozľahlého zastrešeného komplexu, zasväteného tomu najlepšiemu zo sveta gastronómie, si Dubaj zaručene zamilujete ešte o niečo viac. Klimatizované reštaurácie ponúkajú vybrané delikatesy tradičnej arabskej, talianskej, japonskej, mexickej i francúzskej kuchyne. Máte chuť na poriadny hambuger alebo sushi z ruky vyhláseného sushi mastera? Zacnelo sa vašim deťom po tanieri špagiet alebo pizze? Zbiehajú sa vám sliny pri myšlienke na chrumkavú makrónku alebo poctivú šľahačkovú tortu? Alebo si potrpíte skôr na zážitkovú gastronómiu? Žiadny problém, ste predsa v Dubaji, kde vám s úsmevom splnia každé vaše gurmánske prianie a ako bonus pridajú dokonale romantický výhľad na more.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.