Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kráľovstvo rodinnej zábavy v Dubaji: Sprievodca aktivitami nielen pre deti

Dovolenka v Dubaji s deťmi

Dovolenka v Dubaji s deťmi Shutterstock

Dubaj, moderné mesto luxusu, nákupných centier a ambicióznych architektonických projektov, sa nesústredí iba na dospelých turistov. Aj pre deti má pestrú ponuku zábavných aktivít. Preskúmajte s nami tie najzaujímavejšie tématické a vodné parky aj ďalšie báječné miesta.

Parky 3+1

Populárny areál Dubai Parks and Resorts ponúka rodinám trojicu tématických parkov a ešte jeden vodný park k tomu. Pripravení? Ideme na to: Bollywood Parks je prvý park svojho druhu na svete. V piatich fascinujúcich zónach tu môžete navštíviť rôzne prostredia inšpirované najväčšími bollywoodskými trhákmi. V Legolande si užijú hlavne deti vo veku 2–12 rokov. Čaká tu na nich viac než 40 jázd, prehliadok, zážitkov a atrakcií s témou LEGO. Tretí zábavný park, Motiongate, umožňuje prehliadku najúspešnejších filmových štúdií Hollywoodu – DreamWorks Animation, Columbia Pictures a Lionsgate. Ponorte sa s deťmi do sveta svojich obľúbených animákov a nezabudnite nakuknúť do šmolko dediny. Vašim potomkom budú očká radosťou len tak svietiť! Množstvo zábavy prináša aj bulvár Riverland. 

Vydajte sa do mesta luxusu: Mrknite na najširšiu ponuku zájazdov

Klzisko Dubai Ice Rink

Nákupné centrum Dubai Mall má v rukáve nie jednu zábavnú atrakciu. Ďalšie v poradí je klzisko s olympijskými rozmermi, ktoré pozýva k veselej jazde korčuliarov všetkých vekových kategórií. V tejto malej oáze uprostred púšte sa na ľade príjemne schladíte. Inštruktori vám pomôžu prekonať počiatočné rozpaky a deti sa hravo stanú kráľmi a kráľovnami ľadu. Najmenším návštevníkom bývajú oporou drobné umelé tučniaky, staršie deti sa vybláznia pri diskotéke na ľade pri svite farebných svetielok.

Klzisko Dubai Ice Rink

Klzisko Dubai Ice Rink Shutterstock

Po stopách Levieho kráľa: Ktoré miesta inšpirovali obľúbený film?

Prečítajte si aj:

Po stopách Levieho kráľa: Ktoré miesta inšpirovali obľúbený film?

Akvárium a podvodná zoo

Počkajte, ešte z obchodného domu Dubai Mall neodchádzajte! Svoju ponuku aktivít zďaleka nevyčerpal. Vedeli ste, že v ňom nájdete najväčšie akvárium na svete? Má viac než 10 miliónov litrov vody a jeho sklenené okno je oficiálne najväčším skleneným panelom vôbec. Žije tu cez 33 000 vodných živočíchov, z toho tak 300 žralokov. Pyšní sa aj najväčšou zbierkou žralokov pieskových. Akvárium je súčasťou podvodnej zoo, ale nemusíte nutne kupovať vstupenku, aby ste si ho mohli prehliadnuť. Najväčší úsek sa nachádza vo verejnej, a teda zadarmo prístupnej časti Dubai Mall. Možno ho sledovať zo vzdialenosti asi 2 m. Ponúka dostatok možností k pozorovaniu rýb, žralokov aj rají. Ak však zatúžite prejsť slávnym podvodným tunelom, budete už lístok do zoo potrebovať. Stojí to za to, pretože tam uvidíte aj vydry, krokodílov, morské koníky, medúzy, hviezdice, chobotnice, kraby alebo tučniaky.

Zaleťte s deťmi za letom aj za zábavou: Vyberte si z našich zájazdov do Dubaja

Podvodný tunel v akváriu v Dubaji

Podvodný tunel v akváriu v Dubaji Shutterstock

Adrenalín na vrchole

Deň strávený v jednom z najnovších zábavných parkov vyčaruje úsmev na tvári každého dieťaťa. Zažite adrenalínovú jazdu s marvelovskými superhrdinami, vydajte sa medzi dinosaurov do strateného údolia a stretnite sa s obľúbenými postavičkami Cartoon Network. Nechýba ani interaktívna zóna s množstvom obchodov a reštaurácií. Atrakcie sú rozosiate na ploche veľkej ako 28 futbalových ihrísk dohromady, takže si nezabudnite vziať pevnú obuv.

Detský park Kidzania

Do tohto magického mestečka vo vnútri nákupného centra Dubai Mall vstupujú deti vždy s nadšením. Práve tu totiž majú príležitosť vyskúšať si akúkoľvek profesiu. Na chvíľku sa z nich stanú piloti, lekári, kuchári, maliari, hasiči, rozhlasoví moderátori alebo trebárs kozmetičky. Svet dospelých v detskom merítku zaručene okúzli malých aj veľkých.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.