Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Netradičné hotely alebo dovolenka na vlne originality

Kujete plány na pár dní zaslúženého oddychu, ale z obrovskej ponuky zájazdov a hotelov sa vám točí hlava? Možno nastala tá správna chvíľa vyskúšať niečo nevšedné a nezabudnuteľné. Mrknite na náš výber orginálnych hotelov, kde nevládne žiadna nuda. Dáme ruku do ohňa za to, že na túto dovolenku budete dlho spomínať.

Hotel Legoland

V mnohých z nás sa ukrýva duša dieťaťa, ktorá zaplesá nad farebným svetom plným fantázie v dubajskom Legolande. Legendárna stavebnica vás tu bude obklopovať nielen v zábavnom parku a pri zdolávaní dobrodružných atrakcií, ale aj v rovnomennom hoteli. Izby sú zariadené v duchu rôznych tém stavebnice Lego. Môžete tu zaspávať v stredovekej rytierskej pevnosti, na pirátskej lodi s pokladom, v kráľovstve kúzelných víl alebo v izbe samotných bojovníkov Ninja. V ústrety zábave sa vydajte s celou rodinou, hotel totiž ponúka aj priestranné apartmány s pohodlnými posteľami veľkosti king.

V susednom aquaparku si užite adrenalín v spleti tobogánov a šmykľaviek, vyvádzajte v bazénoch alebo preverte svoj dôvtip pri zostrojení vlastnej loďky, ktorou sa potom môžete zviesť v prúde divokej rieky. Až vám po výdaji energie vyhladne, nasmerujte svoje kroky do reštaurácie Bricks Family, kde sa posilníte raňajkami, obedom alebo večerou vo forme bufetu. Pochutnáte si tu hlavne na obľúbených detských pochúťkach, nechýba teda pizza, cestoviny, burgre ani sladká bodka v podobne zmrzlinového pohára alebo čokoládovej torty.

Dubaj s deťmi: 9 zábavných atrakcií pre celú rodinu

Prečítajte si aj:

Dubaj s deťmi: 9 zábavných atrakcií pre celú rodinu

Transatlantik Hotel & SPA

Pokiaľ už ste niekedy so zasneným výrazom premýšľali o zaoceánskej plavbe na palube luxusnej lode, ale radšej, než na rozbúrenom mori stojíte nohami na zemi, vydajte sa na Tureckú riviéru. Práve tu na brehu Stredozemného mora, sa budete prebúdzať v komfortných kajutách päťhviezdičkového hotelového rezortu Transatlantik, ktorého stavba predstavuje vierohodný obraz luxusnej výletnej lode a prístavu. Privíta vás niekoľko typov bazénov, súkromná pláž s jemným pieskom a drobnými okruhliakmi a tiež možnosť okúsiť špeciality medzinárodnej i miestnej kuchyne.

Pretiahnite si telo pri tenise, plážovom volejbale, basketbale, stolnom tenise, bowlingu alebo vo fitku. V kúpeľnej zóne vás pohltí dokonalá relaxácia a pocit, že tu vás starosti všedných dní nedoženú. Oddávajte sa saunovaniu, parným kúpeľom, masážam, ozdravným procedúram alebo odpočinku vo vírivke. Na svoje si prídu aj vaše deti, cez deň sa zabavia na ihrisku alebo v minilube, večer to spoločne môžete roztočiť na parkete za sprievodu prázdninových disko hitov.

Dovolenka v Turecku

Hotel Titanic Beach Lara

Čo by ste povedali na možnosť prejsť sa po palube legendárnej lode Titanic? Že to znie ako sci-fi? V luxusnom prázdninovom rezorte Titanic Beach Lara v Antalyi ľahko prepadnete dojmu, že preplávate oceán na legendárnom výletnom plavidle. Hotel obklopuje sviežu zeleň aj záhrady az priľahlej piesočnatej pláže si užijete výhľad na krištáľové vody Stredozemného mora. Užite si relax vo wellness zóne, na slnečnej terase alebo na balkóne komfortnej izby s výhľadom na more.

V ôsmich reštauráciách ochutnáte to najlepšie zo svetových kuchýň av priestoroch komplexu si užijete celodenný animačný program pre deti i dospelých zavŕšený večernou show. Zájdite si na lekciu aerobiku či brušných tancov alebo využite jedno z mnohých športovísk na futbal, volejbal, basketbal a tenis. Lákajú vás skôr vodné radovánky? Tých sa nabažíte vo vonkajšom aquaparku so šmykľavkami, v komplexe štyroch bazénov alebo na detskej pirátskej lodi a k dispozícii vám budú aj vnútorné bazény.

Skvelá dovolenka v Turecku: Najpopulárnejšie letoviská Egejskej riviéry

Prečítajte si aj:

Skvelá dovolenka v Turecku: Najpopulárnejšie letoviská Egejskej riviéry

Stella Island Luxury Resort & Spa

Snívate o dovolenke v oáze pokoja a noblesy na exotických Maledivách? Navštíviť plávajúci raj nemusíte až v ďalekých vodách Indického oceánu, ostrovný život môžete zakúsiť aj v neďalekom Grécku. Čaká vás porovnateľný zážitok av lietadle strávite iba tretinu času. Na ostrove Kréta v mestečku Analipsi nájdete päťhviezdičkové útočisko Stella Island Luxury Resort & Spa výhradne pre dospelých, ktoré je ako stvorené pre luxusný útek za hranice všedných dní. Vaším dočasným domovom sa tu stanú štýlovo zariadené izby, bungalovy alebo vilky, ktoré stoja priamo nad vodnou hladinou bazéna v tvare lagúny. Ten sa vinie celým rezortom a navodzuje dokonalú romantiku. Obklopovať vás bude pokojná a intímna atmosféra, či už z terasy vašej izby budete vstupovať do vyhriateho lagúnového bazéna, vlastnej vírivky alebo si zaplávate v súkromnom bazéne.

Zažite špičkové kúpeľné procedúry aj lahodnú gastronómiu, kuchársky tím tu priamo pred vašimi očami pripraví typické krétske lahôdky, po ktorých sa budete olizovať až za ušami. V rezorte nemusíte len zaháľať, telo si pretiahnete nielen v bazénoch, ale aj vo fitness centre, zapotíte sa na kurzoch TRX, pri lekcii zostavenej na mieru osobným trénerom alebo vyskúšate svoju ohybnosť na hodine jogy.

Dovolenka v Grécku

Atlantis The Royal

To, že Dubaj dokáže zvyšku sveta svojimi architektonickými skvostami vyraziť dych, nie je žiadnym tajomstvom. Inak tomu nie je ani v prípade hotela Atlantis The Royal na ikonickom ostrove Palm Jumeirah. Slávnostné otvorenie, ktoré sprevádzal koncert Beyoncé a ďalších hviezd šoubiznisu predznamenalo, že na dubajskú hotelovú scénu prichádza nový gigant. Budova sa týči do výšky 185 metrov nad morom a zahŕňa 800 izieb aj 250 luxusných rezidencií. Tie sú prepojené mostom Sky Bridge, z ktorého sa môžete kochať neprekonateľným výhľadom na Palmový ostrov a morskú hladinu priamo z nekonečného strešného bazéna alebo pohodlného odpočinkového lôžka. Celkom v hoteli nájdete 90 bazénov a nemenej veľkolepé je aj tamojšie wellness centrum.

Elegantný dizajn a moderná mestská architektúra sa tu snúbi so zelenými palmovými hájmi, ktorými dôjdete aj k fontáne so svetelnou show, do plážových klubov alebo na súkromnú pláž. Priamo z hotela môžete vstúpiť do Aquaventure, najväčšieho aquaparku na Strednom východe, kde vás čaká nekonečná porcia vodnej zábavy. Charakteristickým znakom rezortu je špičková gastronómia. Nájdete tu celkom 17 reštaurácií svetovej kvality, z toho 8 z nich vedú tí najuznávanejší profesionáli a esá medzi šéfkuchármi, o nezabudnuteľné kulinárske zážitky tu teda rozhodne nebudete mať núdzu.

Dovolenka v Dubaji

Caves Beach Resort Hurghada

Vitajte na mieste, kde si budete pripadať ako uprostred epizódy seriálu Flintstoneovi. Originálne architektonické riešenie hotela Caves Beach Resort Hurghada vás prenesie do doby kamennej, úroveň ponúkaných služieb a aktivít, však prekoná vaše očakávania. Baviť vás budú aj tematické izby s balkónom alebo terasou, odkiaľ sa môžete kochať výhľadom na šíre more či na celoročný bazénový komplex obohnaný balvanmi, palmami a pohodlnými lehátkami.

Plážových radovánok si dosýta užijete na súkromnej piesočnato-kamienkovej pláži s pozvoľným vstupom do priezračných vôd Červeného mora. Až vás leňošenie omrzí, zoberte šnorchel aj potápačské okuliare a ponorte sa pod hladinu. Rozprestrie sa pred vami pozoruhodný morský svet plný farebných rybiek a nádherných koralových útesov. Tunajšie pobrežie ponúka ideálne podmienky pre fanúšikov vodných športov. Naskočte na príhodnú vlnu na surfovacej doske, vyskúšajte vodné lyže alebo sa nechajte zlákať ku kitesurfingu.

8 najlepších hotelov v Egypte pre rodiny s deťmi

Prečítajte si aj:

8 najlepších hotelov v Egypte pre rodiny s deťmi

Vo wellness zóne si dosýta užijete odpočinok v saune, vírivke alebo na masérskom stole. Dámy môžu zavítať do salónu krásy, na lekciu aerobiku či jogy. Nielen pánov potom poteší možnosť zahrať si šípky, biliard, stolný tenis alebo potrápiť telo v modernom fitness centre. Príjemný večer zaistí romantická prechádzka po pobreží, večera v jednej z niekoľkých reštaurácií, prípitok pri barovom pulte alebo tanec na parkete diskotéky.

Hotel The Land of Legends Kingdom

Aj tie najfarebnejšie detské sny a fantázie sa naplnia v hoteli The Land of Legends Kingdom, ktorý sa nachádza neďaleko tureckej Antalye, len pár krokov od piesočnatého pobrežia Stredozemného mora. Prepracované detaily vytvárajú dokonalú rozprávkovú ilúziu plnú luxusu a zábavy. Privíta vás svet princezien, bojovníkov aj počítačových hrdninov. V útrobách izieb, plných detských motívov aj komfortného vybavenia, sa vám budú zdať len tie najsladšie sny.

Hotel je doslova našliapaný aktivitami pre deti a natrafíte na ne na každom kroku. Chcete si posedieť v najväčšom detskom bare, stretnúť obľúbené animované postavičky, schádzať na kruhu spletitú divokú rieku, svišťať na tobogánoch, potešiť všetky zmysly v 5D kine alebo onemeť úžasom pri večernej show? To všetko sa tu stane vašou každodennou realitou. Adrenalínovú jazdu zažijete aj na horskej dráhe, ktorá sa neprehliadnuteľne line nad hotelovým zábavným parkom.

Skrátka tu neprídu ani rodičia, na ktorých čaká potecha vo wellness zóne aj v tureckých kúpeľoch, pri masážach a holistických terapiách. Bary a reštaurácie sa postarajú o to, aby vám ani vo fantazijnom svete nevyprahlo hrdlo a nekričalo v žalúdku.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.