Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Skvelá dovolenka v Turecku: Najpopulárnejšie letoviská Egejskej riviéry

Shutterstock

O tom, že Turecko má aj inú podobu , ako len dlhé piesočné pláže, rozľahlé hotelové rezorty a rušné promenády sa presvedčíte na Egejskej riviére. Monumentálne pamiatky, upokojujúci výhľad na zelené kopce, moderné hotely aj pláže obmývané priezračne čistým Egejským morom. Stačí si len vybrať letovisko, vďaka ktorému sa vaša dovolenka premení na nezabudnuteľné dni plné slnka a úsmevov.

Bodrum

Shutterstock

Najväčšie letovisko Egejskej riviéry sa pýši nielen skvostným historickým centrom, jedným zo siedmich antických divov sveta, veľkým prístavom, ale aj letiskom a dlhým pobrežím. Antický Halikarnas si rozhodne zaslúži vašu pozornosť. Či už sa sem vydáte na výlet alebo sa tu rozhodnete zotrvať a dopriať si príjemne kozmopolitnú atmosféru každý deň, rozhodne nebudete ľutovať. Kedy inokedy sa vám naskytne príležitosť povečerať s výhľadom na farebne osvietené ruiny antického divadla, prezrieť si bez zhonu najstarší vrak lode na svete a užiť si pohodu na piesočnatých plážach, obmývaných tyrkysovo sfarbeným Egejským morom.

Zájazdy do Turecka

Yalikavak

Shutterstock

Skvostné historické pamiatky Bodrumu budete mať, vďaka skvele fungujúcej miestnej doprave aj v letovisku Yalikavak. Malebné pobrežie s nádhernými piesočnato-kamienkovými plážami nie je ani v hlavnej sezóne preplnené a vy sa tak môžete rozhodnúť, či si užijete štipku adrenalínu pri vodných športoch, pokocháte sa pohľadom na prepychové jachty kotviace v miestnom prístave alebo si zbalíte piknikový kôš a doprajete si relaxáciu.

10 najkrajších pláží v Turecku

Prečítajte si aj:

10 najkrajších pláží v Turecku

Marmaris

Shutterstock

Magické kúzlo starého mesta s úzkymi kamennými uličkami, námestie s veľkolepou fontánou, silueta hradu, široká zátoka, lemovaná zlatistými plážami s gýčovito krásnou panorámou pohoria Taurus v pozadí. V mieste ako stvorenom na romantické prechádzky možno budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka, ale v príjemnom tieni píniových hájov čoskoro pochopíte, prečo je Marmaris jedným z najpopulárnejších letovísk Egejskej riviéry.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Ortakent

Shutterstock

Strategická poloha, len 7 kilometrov od centra historického Bodrumu, ale aj rozľahlé piesočnaté pláže, golfové ihrisko, veľké nákupné centrum a moderný aquapark. Ortakent je skrátka ideálnym miestom pre rodinnú dovolenku, len treba mať na pamäti, že pobrežie sa tu na niektorých miestach zvažuje strmo do hĺbky. Nevšedný pohľad sa vám naskytne, ak zavítate na pláž Bagla Beach. Okrem pestrej ponuky drinkov v plážových baroch a množstvo vodných športov vás tu poteší aj pohľad na roztomilé koráby púšte. Členité pobrežie videné z výšky ťavých hrbov bude zaručene patriť k zlatým klincom vašej dovolenky.

9 dôvodov, prečo vyraziť na dovolenku do Turecka

Prečítajte si aj:

9 dôvodov, prečo vyraziť na dovolenku do Turecka

Turgutreis

Shutterstock

Máte náročné povolanie a na dovolenke túžite predovšetkým po odpočinku? Potom uprite svoju pozornosť na letovisko, ktoré nesie meno významného admirála z 15. storočia. Vyhlásené trhy s tým najčerstvejším ovocím a zeleninou, príjemne uvoľnená atmosféra, podmanivá krajina i živý prístav sú len malým zlomkom krás, ktorými vás prekvapí druhé najväčšie letovisko Egejskej riviéry. Vďaka príjemne vlahému vetríku, vanúcemu od mora, si môžete vyjsť na prechádzku kopcovitou krajinou, lemovanou citrusovými hájmi, nájsť si svoje malé kráľovstvo na 5 kilometrov dlhej piesočnatej pláži alebo sa nalodiť na palubu niektorej z výletných lodí a navštíviť obľúbené grécke ostrovy Kos či Kalym. Samozrejmosťou sú početné strediská vodných športov, z ktorých sa najväčšej obľube tešia potápanie. Pod hladinou mora tu môžete uvidieť nielen kŕdle pestrofarebných rybiek či morské korytnačky, ale aj potopené vraky lodí.

Kusadasi

Shutterstock

More zábavy, vyhlásené reštaurácie, nočné kluby a zábava až do ranných hodín. Na dovolenke v Kusadasi nuda zaručene nehrozí. Krásna príroda a strmé útesy nadchnú vyznávačov cyklistiky, adrenalínových športov i turistiky. V priezračne čistých morských hlbinách čakajú na odvážnych potápačov vraky lodí i lietadiel. So súmrakom sa ulice mesta premení na nekončiacu párty. Bary a nočné kluby lákajú na príval kvalitnej hudby a zábavy. Za poznávaním môžete vyraziť do neďalekého Efezu, rozprávkovo krásneho Artemidinho chrámu či bájnej Jaskyňa siedmich spáčov .

Fethyie

Shutterstock

Príjemné malé mestečko s prístavom, príjemne autentickou atmosférou aj bohatou porciou historických pamiatok. Práve tu vznikla legenda o bohu Apollonovi, ktorý sa pre lásku svojej vyvolenej premenil na psíka. Legendárne sú aj tunajšie piesočnaté pláže. Neďaleká pláž Ölüdeniz je považovaná za jednu z najkrajších na svete. Malú časť svojej dovolenky nezabudnite venovať poznávaniu. Priamo v letovisku je k videniu celý rad pamiatok. V kopcoch nad mestom sa nachádzajú lýkijské skalné hroby a v samotnom centre si môžete zahrať s osudom v starodávnej veštiarni.

Icmeler 

Shutterstock

Univerzálne, tak by sa dalo jedným slovom špecifikovať letovisko Icmeler. Máte chuť na horskú turistiku, pokojnú rodinnú dovolenku, nákupy, vodné športy, a predovšetkým kúpanie na piesočnatých i kamienkových plážach, ocenených modrou vlajkou, udeľovanú za čistotu a kvalitný servis? Potom ste správne v Icmeleri. Tom pravom letovisku pre bezstarostnú dovolenku v každom veku. Nezáleží na tom, koľkokrát už ste v živote pozorovali slnko zapadajúce za horizont. Nebeské divadlo na Egejskej riviére vám zaručene dobije baterky.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.