Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka v apríli: Horúce tipy od predajcov Invia

Shutterstock

Vybrali sme pre vás destinácie, ktoré odporúčajú naši predajcovia. Mrknite sa na ne a vyberte si spontánne dovolenku za babku mimo preplnenej hlavnej sezóny. Dovolenka v apríli je tento rok hitom, tak vycestujte aj vy!

Egypt: Pohoda pri Červenom mori

Shutterstock

Či už vás láka vidina odpočinku na malebných bielych plážach zaliatych slnkom, alebo sa chcete vydať na dobrodružnú plavbu po Níle a preskúmavať Pyramídy v Gíze (mimochodom jeden z divov sveta), či podľahnúť kúzlu orientálnych trhov, Egypt je práve v apríli ideálnou destináciou. V tomto období vás nezasiahne vlna horúčav ani davy turistov. Môžete si tak užiť skvelú dovolenku, prehriať sa, a ešte navyše ušetriť. Zájazdy mimo hlavnej sezóny sú totiž častokrát za babku. Medzi najobľúbenejšie letoviská sa radí Hurghada, Marsa Alam a Safaga. Na druhej strane zálivu leží Sharm el Sheikh, preslávený party atmosférou, ľahko poeurópštenou vizážou a tiež nákupnou zónou, kde nemusíte zjednávať. V novo vybudovaných rezidenčných mestách Sahl Hasheesh a El Gouna sa budete cítiť ako v Karibiku.

Cesta po krásach podmorského sveta v Egypte

Omán: Autentický orient

Shutterstock

Turistami stále ešte príliš nepobozkaná destinácie láka na božské pláže bez davov ľudí, pohostinnosťou a rozprávkovým hlavným mestom, ktoré vás zaplavia kúzlom z príbehov tisíc a jednej noci. Ak milujete potápanie, je pre vás Omán ideálnym miestom. Zberatelia zážitkov si zamilujú výlety do púšte, výlov sardiniek alebo surfovanie na dunách. Omán je krajinou parfumov, ktoré si tu môžete nielen kúpiť, ale aj nechať namiešať vybranú kombináciu. Na jar tu panujú príjemné teploty a inokedy vyprahnutá zem sa čiastočne zazelená a vyzve na potulky do hôr. Navyše miestni obyvatelia sú pravdepodobne tí najmilší ľudia, akých ste kedy stretli.

Najkrajšie pláže Ománu

Emiráty: Nádych luxusu

Shutterstock

Spojené arabské emiráty sú obľúbenou dovolenkovou destináciou po celý rok, v apríli sa však nebudete musieť báť tropických teplôt ani preplnených pláží. Ak vás neláka najväčší emirát Dubaj plný opulentných mrakodrapov a nákupných centier so zjazdovkami, vydajte sa do Abu Dhabi. Tam sa môžete nechať rozmaznávať v najmodernejších rezortoch, sledovať Formulu 1 na jednom z najväčších okruhov sveta alebo sa vyšantiť v zábavných parkoch - malí aj veľkí ocenia Ferrari World alebo Universal Park. Ak vás láka viac príroda a hory, vydajte sa do emirátu Ras al-Khaimah, kde môžete pozorovať cvičené orly, preskúmavať pôvodné dedinky lovcov perál alebo sa preletieť ultralightom.

Ferrari world v Abú Dhabí

Rím: Pizza, pasta a basta!

Talianska metropola ťa nikdy neomrzí. Či už sa do Ríma vydáte opakovane, alebo prvýkrát, apríl je pre prázdniny v Ríme ideálnym časom. Mäkké svetlo jarného slnka zaleje miestne pamiatky do romantických farieb a príjemné teploty vám dovolia túlať sa v malebných uličkách a popíjať kávu na záhradkách. V apríli hlavné mesto Talianska nepraská vo švíkoch toľko ako v ostatných mesiacoch a vy si môžete svoje obľúbené cestoviny a pizzu vychutnávať bez kričaniaturistov. Mimochodom, do Ríma sa môžete vydať napríklad na tematicky zameraný predlĺžený víkend: kde inde si užíť naozajstné gastro porno ako práve tam? A mimochodom, keď už budete v Ríme, tak musíte vidieť Vatikán a Sixtínsku kaplnku!

Ako si užiť Rím s deťmi

Paríž: Nekonečná romantika

Shutterstock

Už ste niekedy mali rande s pulzujúcim mestom? Že nie? Tak to rozhodne musíte zájsť do Paríža! Táto sexy francúzska metropola vás očarí na prvý pohľad, podobne ako nekonečný zástup umelcov, turistov a v podstate ktoréhokoľvek iného smrteľníka. Navyše Paríž v apríli je tak čerstvý a šťavnatý… Po zime plnej snehu a studených vetrov sa vymrští do kvetu, pripravený očariť všetkých prítomných svojou krásou. Potešte sa prechádzkou k Eiffelovke pozdĺž Seiny, navštívte Louvre a katedrálu Notre-Dame a prejdite sa miestnymi parkami či záhradami, ktoré budú plné kvetou. Tretiu nedeľu v apríli sa obvykle koná tradičný päťkilometrový beh Color Run, ktorý je spojený s obľúbeným sviatkom farieb Holi.

Vystúpte si na Eiffelovu vežu pre nevšedný zážitok!

 

04.04.2022 Invia

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.