Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka s deťmi: Zažite cesty za poznávaním a zábavné rodinné vzdelávanie

Cesty za spoznávaním

Cesty za spoznávaním Shutterstock

Skúste na chvíľu prižmúriť oko nad nedbalo vytvarovanými písmenkami či zabudnutými domácimi úlohami a v duchu hesla škola hrou ukážte svojim deťom nezáživné školské predmety z nečakanej perspektívy! Po dovolenke plnej poznávania zasadnú do lavíc žiačikovia a študenti s hlavou plnou nových zážitkov a energiou do ďalšieho objavovania...

Matematika v Marákeši

Trhy v Marákeši sú farebné a voňavé

Trhy v Marákeši sú farebné a voňavé Shutterstock

Matematika býva pre mnohých školákov dokonalým strašiakom. Sotva sa naučia písať čísla, už na nich číha násobilka, nasledovaná zlomkami, geometriou a slovnými úlohami. Skúste obávaný školský predmet poľudštiť a uviesť do života trebárs počas návštevy Marákešu. Miestne bazáre sú plné lákavých sladkostí, ktorým deti len ťažko odolajú. marockí predavači sú skutoční majstri svojho remesla a vedia veľmi zdatne vyjednávať o cene. Bystré dieťa tu zaiste veľmi rýchlo pochopí princíp vyjednávania a obsah svojej peňaženky bude chcieť premeniť za čo najväčšie množstvo orientálnych cukroviniek. Sčítanie, odčítanie, násobenie a delenie pre neho tak budú mať sladkú príchuť a vy budete s údivom pozorovať jeho doposiaľ neobjavený obchodný talent.

Zažite kúzlo Marákešu: Vyberte si z našich zájazdov do Maroka

Výtvarná výchova v Barcelone

Park Güell v Barcelone

Park Güell v Barcelone Shutterstock

Výtvarka má za úlohu objaviť skryté talenty a tým menej zdatným ukázať, že v ich živote bude hrať prím skôr než akvarely, farby na drevo, omietku a kov. Umeleckého ducha zaručene rozdúcha divoká farebnosť Gaudího stavieb. Barcelona je skvelým miestom pre nekonečné prechádzky. Veľkolepá Sagrada Família, ako vystrihnutá z najfarebnejších detských snov, trblietavé fasády domu Casa Batlló alebo extravagantná Casa Milà deťom ukážu, že umenie nemusí byť vždy dokonalo symetrické a že krása sa skrýva aj v nedokonalostiach.

Sprievodca Gaudího mestom: 7 najlepších atrakcií v Barcelone

Prečítajte si aj:

Sprievodca Gaudího mestom: 7 najlepších atrakcií v Barcelone

Chémia v Taliansku

Gelato v Taliansku

Gelato v Taliansku Shutterstock

Je podobne ako matematika jedným z najmenej obľúbených predmetov. Zlú povesť si vyslúžila množstvom ťažko zrozumiteľných vzorcov aj mnohokrát zastaralým vybavením odborných učební. Vzťah detí k tomuto predmetu ale môžete hravo zmeniť! Cesta k chémii totiž vedie cez dobré jedlo. A kde inde sa dá dobre najesť, než v Taliansku? Až si budete so svojimi ratolesťami vyberať zmrzlinu, nenápadne prehoďte čosi o zmrazenej vode. Po správnom určení chemického vzorca môže nasledovať kúpeľ v mori, spojený s testom slanosti vody. Svoje učiteľské vlohy dokonalo zavŕšite v bazéne, kde skokom do vody pozvoľna prejdete do výuky fyziky a premeníte sa na teleso ponorené do kvapaliny.

Precestujte krajinu mnohých chutí: Vyberte si z našich zájazdov do Talianska!

Slovenský jazyk v Čechách

Dovolenka v Čechách

Dovolenka v Čechách Shutterstock

Slovenčina je krásna, ale veľmi záludná. Diktát namiešaný z vybraných slov, vlastných mien a správne písanie mäkkého a tvrdého i utvrdí žiakov v presvedčení, že sa jedná o odvetnú akciu kantora, neustále poukazujúceho na nedbalú domácu prípravu. Hodiny strávené nad učebnicami možno vyváži návšteva našich západných susedov. V Čechách si okrem krásnej prírody a množstva hradov a zámkov môžete spoločne vychutnať aj zaujímavo znejúcu češtinu, ktorá nie je pre dnešných školákov ani zďaleka tak zrozumiteľná ako pre ich rodičov. Hľadanie podobne znejúcich slov skvele precvičí mozgové závity.

Vyberajte dovolenku detskými očami

Prečítajte si aj:

Vyberajte dovolenku detskými očami

Prvouka na letisku

Rodina na letisku

Rodina na letisku Shutterstock

Tento predmet učí žiakov spoznávať okolitý svet so všetkými jeho nástrahami, vyšperkuje vysvedčenie jednotkou a deti väčšinou baví. Živou učebnicou prvouky môže byť napríklad letisková hala. Vo fronte na odbavenie si malí cestovatelia overia pravidlá slušného správania v praxi, uvidia policajtov, či hasičov, budú počuť zmes cudzích jazykov a nakoniec sa vznesú nad oblaky a prehliadnu si svet z vtáčej perspektívy.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.