Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

December na cestách: Utečte pred vianočnym zhonom na dovolenku!

Kam na dovolenku v decembri?

Kam na dovolenku v decembri? Shutterstock

Cestovanie v decembri má svoje nezameniteľné kúzlo. Európa láka na klasickú vianočnú atmosféru, južná pologuľa je v plnom kvete, na Havaji, v Karibiku a v Mexiku končí sezóna hurikánov a strieda ju nádherné počasie... Mrknite na naše tipy, kde stráviť báječnú decembrovú dovolenku.

Thajsko

Thajsko

Thajsko Shutterstock

Od konca októbra až do februára nastáva príhodný čas pre návštevu severnej časti Thajska - od mesta Sukhothaj cez turistické centrum Čiang Mai až po metropolu Čiang Rai. Kráľove narodeniny, ktoré pripadajú na 5. decembra, zahajujú sviatočnú sezónu a prinášajú sviežejšie, menej vlhké počasie. Môžete tak objavovať všetky krásy Thajska aj oddychovať pod palmou... Mimochodom v deň splnu sa tu konajú bujaré full moon party!

Roztočte to v Thajsku: Zájazdy za babku!

Maldivy

Maldivy

Maldivy Shutterstock

Maldivy sú perfektnou destináciou pre plážových povaľačov. Pravda, decembrové počasie býva nepredvídateľné, ale aj dážď je tu poetický a trvá len krátko. Väčšina turistov sem vyráža práve koncom mesiaca osláviť Vianoce a Silvestra. Medzi najlepšie miesta k návšteve patrí Male s množstvom atrakcií, ako je národné múzeum a slávny rybí trh. Ďalej odporúčame ostrov Meeru na Severnom Atole Male. Okúzli vás čistými azúrovými lagúnami a koralmi.

Doprajte si luxus na Maldivách

Zanzibar

Zanzibar, Tanzánia

Zanzibar, Tanzánia Shutterstock

Východné pobrežie Zanzibaru priťahuje nadšených kitesurferov. K najväčším decembrovým lákadlám patrí plávanie so žralokmi obrovskými pri ostrove Mafia a potápanie v krištáľovej vode na južných útesoch Zanzibaru. Na trhoch sa vŕšia čerstvé mangá a sušené klinčeky, a aj keď sa tu Vianoce neoslavujú, v uliciach Zanzibaru panuje hrejivá atmosféra.

Zažite Zanzibar: Vyberte si zájazd

Mexiko

Mexiko

Mexiko Shutterstock

Mnohé z mexických atrakcií sa hodí navštíviť na okraji decembra, akonáhle skončí obdobie dažďov. Na tichomorskom pobreží hýri krajina sviežimi zelenými odtieňmi a oceán má lákavú teplotu a jasnejšiu vodu. To poteší nadšencov do potápania a šnorchlovania. Mexico City prekypuje pôsobivými architektonickými kúskami, múzeami, pamiatkami aj reštauráciami.

Prežite najfarebnejšiu dovolenku v Mexiku!

Maurícius

Maurícius

Maurícius Shutterstock

December na slnečnom Mauríciu vás dostane do absolútnej pohody, či už sem vyrazíte v páre, s rodinou alebo sami. December na Mauríciu sa nesie v znamení hudby, tanca a bujarých osláv na plážach. Mimochodom, Marco Polo kedysi prehlásil, že Maurícius bol predlohou raja... Teda lepšiu destináciu si ani nemôžete vybrať!

Oddýchnite si na Mauríciu

Hory v Rakúsku, Taliansku a Francúzsku

Lyžovanie v Rakúsku

Lyžovanie v Rakúsku Shutterstock

Ak dávate pred plážovou dovolenkou prednosť typickým zimným radovánkam, vydajte sa v decembri do lyžiarskych stredísk v Rakúsku, Taliansku alebo Francúzsku. Rakúsko nadchne dvomi stovkami zjazdoviek pre pokročilých v St. Antone. Rodiny a menej nároční cestovatelia vítajú útulné hostince v pôvabnom Kitzbüheli. V Taliansku zamierte do nádherného prostredia mesta Cortina D'Ampezzo s vynikajúcim lyžiarskym terénom. Vo Francúzsku patrí  k najznámejším a najobľúbenejším Courchevel s luxusným ubytovaním a okúzľujúcou après ski scénou alebo Val d'Isere ponúkajúce so susedným Tignes celkom 300 km zjazdoviek a cez 150 lyžiarskych vlekov.

Lyžiarske zájazdy za babku

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.