Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Plavba po Níle - cestujte ako starí Egypťania

Rieka Níl

Rieka Níl

Chystáte sa na dovolenku do Egypta, ale tentokrát by ste chceli vidieť niečo viac než iba hotelový rezort s kúskom mora a niekoľkými korálmi? Čo tak skúsiť plavbu po Níle? Ak chcete krajinu viac spoznať, cestujte ako starí Egypťania po druhej najdlhšej rieke na svete, ktorá preteká práve touto krajinou.

Takéto zájazdy organizuje niekoľko cestovných kancelárií a verte, že toho z Egypta uvidíte skutočne veľa a ešte budete mať zážitok z nocovania na lodi. 

To najlepšie z Egypta s plavbou po Níle

Ide o štandardné 8-dňový zájazdy s odletom z Bratislavy alebo z Prahy a okrem iného zahŕňajú niekoľkodňovú plavbu po Níle. Programy týchto zájazdov sú takmer rovnaké. Štandardne cena zahŕňa plnú penziu (raňajky, obed, večera) na lodi, nocovanie na lodi, nocovanie v hoteloch s All inclusive a letenku.

Plavba po Níle

Plavba po Níle

Čo pri plavbe po Níle uvidíte?

Zo slnečnej paluby lode uvidíte pri každom zastavení pamiatky jednej z najstarších ľudských civilizácií.

Luxor (predtým Théby) – „najväčšie“ múzeum pod otvoreným nebom a slávne mesto boha Amon-Rea (kráľ bohov). Navštívite tu chrámové komplexy Luxor a Karnak na východnom brehu založené okolo 1950 p.n.l.

Údolie Kráľov – v čase starovekého Egypta slúžilo ako pohrebisko faraónov a teraz je zapísané na zozname UNESCO.

Chrám kráľovnej Hatšepsut – bola druhou doloženou kráľovnou Egypta. Možno ste počuli, že sa v dávnych dobách nechávala zobrazovať ako muž.

Edfu – chrám v ktorom sa zdržiavala Kleopatra je zasvätený Horovi z Behdetu – bohu nebies, slnko a svetla.

Asuán – skalný chrám Abu Simbel. Rozrezaním a premiestnením bol zachránený z dna Asuánskej priehrady.

Niektoré zájazdy sú spojené aj s prehliadkou Káhiry či pyramíd v Gíze, stačí si len vybrať podľa toho, čo všetko vás bude lákať.

Nílske parníky

Ubytovanie na lodiach ponúka všetok komfort. Niektoré z nich sa môžu rovnať aj päťhviezdičkovým hotelom. K štandardnému vybaveniu kajuty patrí satelitná televízia a niekedy aj internet. Pre pasažierov bývajú na lodi k dispozícii bazény a večerný kultúrny program. Stravovanie je na lodi formou švédskych stolov, pitie sa zvyčajne musí platiť.

Využiť tiež môžete iba jednodňovú alebo niekoľkohodinovú plavbu po Níle. Jedná sa o fakultatívny výlet, ktorý je možné zakúpiť v destinácii priamo na hoteli alebo u delegáta pobytu. Štandardne máte potom na lodi zabezpečené jedlo (môžu byť aj výnimky, pokiaľ ide napr. o dvojhodinovú plavbu).

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.